Учените бият камбаната, спада катастрофално интелекта ни

Това се случва заради повишения въглероден диоксид
23 дек 2019 11:56, Петя Славова
114
Учените бият камбаната, спада катастрофално интелекта ни
Снимка: pexels.com

Учени от университета в Боулдър, щата Колорадо, предричат катастрофално спадане на човешкия интелект заради повишеното съдържание на въглероден диоксид в атмосферата, съобщава БТА, позовавайки се на сайта Физ.орг.

Изследователите проследили как увеличените нива на въглероден двуокис влияят върху обучението на децата. Предишни експерименти доказаха, че високите концентрации на газа действително въздействат върху умствените им способности, като било намерено лесно решение, проветрявайки помещението. В същото време не е бил известен ефектът, който оказва пресният въздух, наситен с въглероден двуокис.

Специалистите разгледали два сценария. При първия човечеството намалява изхвърляните в атмосферата парникови газове. При втория вариант вредните емисии остават на същото ниво.

При направените компютърни симулации се оказало, че конгнитивните способности на учащите ще спаднат и в двата случая. Според направените прогнози до 2100 година понижаването на интелекта на човечеството в най-добрия случай ще бъде с 25 процента, а в най-лошия - с 50 процента

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Същия си е интелекта. Преди 30 години не бяхме обзети от IQ точки, *** не можеха да организират протести за неправилното хранене на домашните котки и такива, през Twitter, а доста народ просто си живееше живота и не се правеше на вървежен.
75
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия вече се уляха...
74
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Който си е глупав, все ще е глупав, при каквито и да е стойности на CO2! Моят IQ е 133, паметта ми е бих казала, феноменална - благодаря на Господ. Но тя се развива.и поддържа с много четене и усвояване на информация, с работа на мозъка , с вътрешната способност да анализираш нещата от живота. Първосигналните възприятия говорят за плитък интелект
73
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Глупост, а Япония? Глупави ли са
72
1
 
3
 
! Отговори
Mdaa.. преди 4 години
Ко ? Не!
71
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-опасно е човек да си повярва, че е голям интелект и другите са му длъжни с нещо
70
1
 
11
 
! Отговори
Някой преди 4 години
Като чета коментарите, май бая сте се надишали с въглероден двуокис :)
69
4
 
6
 
! Отговори
До SS преди 4 години
.....За да оцелееш векове робство, ти трябва инат,тарикатлък и надежда!Иначе сега щеше да ни липсваш...
68
2
 
10
 
! Отговори
Ъ преди 4 години
Кой пръдна бе? Замириса на въглероден двуокис.
67
4
 
14
 
! Отговори
Ай Веи гоим преди 4 години
...и разбира се, решението е повече гей-бракове (по възможност междурасови), повече аборти и отворени граници за всички европейски държави. Повече холивудски продукции и много, много безплатно порно за европееца също ще помогне!
66
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Средния интелект ще спадне заради изменението на генотипа на хората. Черното се множи , бялото не.
65
2
 
3
 
! Отговори
63 преди 4 години
До До 63Защо спориш, като не знаеш. Човек без проблем издържа дълго време на кислородно съдържание от около 15%, което е значително под нормата. Но ако дори при нормални нива на кислорода повишиш СО2 над 15%, могат да настъпят спазми и смърт. 0.1% е равно на 1000 ppm и е норма, приета от повечето специалисти. Тъй че благодаря за комплимента, но не съм я измислил. При издишване "изпускаш" около 4% CO2, не пет. Но и пет да са, нали не го вдишваш веднага този въздух. Пробвай - няма да ти хареса.
64
3
 
4
 
! Отговори
Шопо преди 4 години
Я па вервам на сите учени,вижте нашио премиер с джипу и кажете,че не е верно.Наука е това ,не мойш я обори.
63
1
 
5
 
! Отговори
До 62 преди 4 години
Когато говорим, че дадено вещество вреди на човешкото здраве, значи той е токсичен! Никъде не съм написал, че издишаме чист СО2! Концентрацията на кислород в атмосферата е около 21% и тук чети много внимателно - откакто се правят измервания, той е константа, няма промяна. Няма такова нещо, че СО2 е за сметка на О2 - това е псевдонаука! Да не говорим, че да сравняваш 21% с 0.04% е смешно-глуповато. Това е от онези екоталибански бръщолевения които нямат нищо общо с науката и здравия разум!
62
4
 
4
 
! Отговори
До 63 преди 4 години
Няма такова нещо СО2 не е токсичен! Ако те затворим в херметически затворена кутия, ще изпаднеш в безсъзнание пореди намалени количества кислород, а не поради натравяне с СО2. 0.1% концентрация на СО2 е някаква абсолютно произволна норма която сега си измислил, за да подкрепиш налудничевата си теория - тази концентрация е едно голямо нищо, та при издишане изпускаш около 5% СО2.
61
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като гледам словореда и граматиката в заглавието - има за какво да са разтревожени учените...
60
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 62Не е точно тъй. Концентрациите на CO2 над 0,1% направо са си вредни. За умствената дейност особено. Тъй че не ги разправяйте тия, че не бил токсичен. Всичко зависи от концентрацията и от продължителността на въздействието. То и с чист кислород можеш да се отровиш.
59
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 48"Но да се твърди, че СО2 е токсично за мозъка е просто е смешно, това е псевдонаука - та ние издишаме СО2"Аз не видях някъде да пише, че е токсичен. Но като е в по-висока концентрация, е за сметка на кислорода. А това вече не е полезно за мозъчната дейност. А освен това, не издишваме чист CO2. В издишвания въздух CO2 е към 4%.
58
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре е да давате някаква препратка към съответното изследване. Защото с така поднесената информация само разпалвате нападки срещу учените по принцип, както и безумни спорове затоплисти - антизатоплисти.
57
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 42"вулканични изригвания, най-много да стане 0.5% ..."Ако CO2 стане 0,5%, било то заради изригвания или нещо друго, никакъв интелект няма да ти помогне.