Учените бият камбаната, спада катастрофално интелекта ни

Това се случва заради повишения въглероден диоксид
23 дек 2019 11:56, Петя Славова
114
Учените бият камбаната, спада катастрофално интелекта ни
Снимка: pexels.com

Учени от университета в Боулдър, щата Колорадо, предричат катастрофално спадане на човешкия интелект заради повишеното съдържание на въглероден диоксид в атмосферата, съобщава БТА, позовавайки се на сайта Физ.орг.

Изследователите проследили как увеличените нива на въглероден двуокис влияят върху обучението на децата. Предишни експерименти доказаха, че високите концентрации на газа действително въздействат върху умствените им способности, като било намерено лесно решение, проветрявайки помещението. В същото време не е бил известен ефектът, който оказва пресният въздух, наситен с въглероден двуокис.

Специалистите разгледали два сценария. При първия човечеството намалява изхвърляните в атмосферата парникови газове. При втория вариант вредните емисии остават на същото ниво.

При направените компютърни симулации се оказало, че конгнитивните способности на учащите ще спаднат и в двата случая. Според направените прогнози до 2100 година понижаването на интелекта на човечеството в най-добрия случай ще бъде с 25 процента, а в най-лошия - с 50 процента

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На т. нар. научен кадър в Бг няма какво да му пада по принцип, иначе и те ще бият аларма - барабар петко с мъжете - от кумова срама. 80 процента най-малко.
35
2
 
25
 
! Отговори
Бате Гойко преди 4 години
"Няма значение, къде и в каква среда си роден."В каква среда си роден е без значение, само до момента в който се родиш. От там нататък средата е от първостепенно значение, не само за iq-то, но и за развитието на индивида като цяло.
34
4
 
11
 
! Отговори
Не е въглеродният дв преди 4 години
Расите обективно съществуват но марксист-либерастката политкоректна наука ги забрани. Принос в науката и технологиите имат бялата раса и частично жълтата раса. Жълтите са отлични математици но творческото мислене им липсва. Реално досега Китай и Япония крадат и копират достижения на бялата раса. Черните ги няма никакви в науката. Не въглеродният диоксид води до оглупяване, а пощряваното смешение на расите.
33
5
 
11
 
! Отговори
ционискаДезинформаця преди 4 години
Храни пълни с химикали, отровен въздух, отровни лекарства и ваксини отделно електромагнитно облъчване от рутери и GSM клетки. Баламосвате хората с въглероден диоксид.
32
2
 
22
 
! Отговори
Бате Гойко преди 4 години
Технологиите, които уж трябва да ни помагат, всъщност ни изглаждат мозъка. Особенно по-младите, като им спреш гугъла и край- нищо не знае. Лесният и бърз достъп до всякакъв вид информация ни учи, че няма нужда да помним нищо, Гугъл помни всичко вместо нас. И става все по-зле. След само 1 поколение, когато няма да ни има нас- израслите без телефони и интернет, хората ще са зависими от нета, също както от електричеството. Манипулирането на масите ще е детска игра- спираш нета и... Беее-беееее-беее
31
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Цветнокожите и мюсюлманите, ако искат да се върнат в каменната ера, ама защо и нас трябва да ни повличат, а евроджендъри?
30
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С повече турски сериали и променянето на много думи от български на евроджендърски в Под игото.
29
3
 
15
 
! Отговори
До 14 преди 4 години
Няма значение, къде и в каква среда си роден. Коефициент на интелигентност е генетичен. Всеки едно ромче като бебе и го гледай като българче. Където и да отидат, все трябва да им се обърне повече внимание, много бавно усвояват материала. Като бях в 7ми клас, съседния глас беше предимно роми. Те учеха азбуката и таблицата за умножение.
28
3
 
12
 
! Отговори
Суека преди 4 години
Викате не е от ваксините , от радиацията от гсм антените , от ГМО храните , от "лекарствата" , от мръсният въздух , от болестите които ни пръскат от небето и с които пръскат и водните ресурси и т.н. до утре мога да продължавам ! Никога официалните източници няма да кажат истината кой има изгода хората да бъдат манипулирани и разболявани и използвани като опитни свинчета !
27
3
 
31
 
! Отговори
стига гретенизми преди 4 години
Случва се заради новите технологии, които правят умовете ни все по-зависими и мързеливи. Съдя по себе си - вече не се опитвам да запомня почти никаква нова информация, защото знам, че при нужда е на един клик разстояние. И това е нормално - законът за запазване на енергията.
26
2
 
9
 
! Отговори
Дръндер преди 4 години
Пример за това са учените от Колорадо!
25
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И без учените да бият камбаната се вижда, трябва само да послушаме за кратко някой наш политик.
24
3
 
12
 
! Отговори
Вашият Началник преди 4 години
Това е целта.
23
6
 
6
 
! Отговори
Трайо преди 4 години
Аз завършвам магистратура в СУ, смятайте колко му е трудно на интелекта ми!
22
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чакайте ромите да станат критична маса тогава ще втасаме.
21
3
 
22
 
! Отговори
Африканците преди 4 години
Никога не са откривали огъня и колелото. Все им е било дадено или от араби, или от християни. Както и да е. 75 IQ, това е човек, който не може да върше елементарна работа без надзор. Римляните чистачки постоянно трябва да имат, човек зад тях да ги наблюдава. Като се махне тоя човек, спират да бачкат. Тези хора са бавно развиващи. Американци казват, за да може човек да служи в днешната армия, минимум 85 IQ.
20
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 18Ми не просто няма да се намери жена която да ви пусне yбитaци такива.
19
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много сте ми забавни като започнете да ми се правите на расисти :)) после ония били глупави :))
18
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Който е малко по-осъзнат и разцъждава не иска да прави деца в този свят.
17
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 11Ти остави ромите дай да си говорим за баш белите българи, които за едно отнето предимство вадят бухалките и IQ-то им удря земята (не че е било по високо преди това).