Лондон: Убитият Касем Солеймани беше регионална заплаха

САЩ имат право на самоотбрана, заяви британският външен министър
5 яну 2020 18:43, Анисия Иванова
138
Лондон: Убитият Касем Солеймани беше регионална заплаха
Снимка: Reuters

САЩ имат право на самоотбрана, заяви по повод убийството в Багдад на иранския генерал Касем Солеймани британският външен министър Доминик Рааб, цитиран от Франс прес и Ройтерс.

Убитият в Ирак Солеймани беше регионална заплаха и разбираме в какво положение са се оказали САЩ, каза Рааб по Скай нюз.

"Задачата на генерал Солеймани беше да използва подставени лица и милиции за нападане на западните страни, които легитимно се намират в Ирак и при тези обстоятелства ясно важи правото на самоотбрана", каза Рааб, който изрази несъгласие със становището, че убийството на Солеймани е обявяване на война.

Още по темата

"Засилването на напреженията обаче е риск и сега искаме да видим деескалация и стабилизиране на ситуацията. Никой няма интерес от война. Трябва да се намери начин да се позволи на Иран да излезе от международната си изолация", заяви британският външен министър, цитиран от БТА.

Рааб съобщи, че днес е разговарял с премиера и президента на Ирак и смята да разговаря и с иранския външен министър. В близките дни той смята да се срещне и с държавния секретар на САЩ Майк Помпейо, който упрекна европейците, че "не са били толкова полезни", колкото са можели в тази ситуация.

Британският министър на отбраната Бен Уолъс по-рано съобщи, че два британски бойни кораба - фрегата и ескадрен миноносец ще възобновят ескортирането на търговски кораби под британски флаг в Ормузкия проток, който е стратегически район за търговията с петрол.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
3
 
6
 
! Отговори
На Лице преди 4 години
Е вече войната,край на световния мир.Да убиваш е престъпление.
84
6
 
7
 
! Отговори
what the f*ck преди 4 години
До Анонимен 90Абе ***, Иран са с десетилетия изостанали технологично даже от Русия, да не говорим за от САЩ.При пряк военен сблъсък с някоя от двете страни нямат абсолютно никакъв шанс.
83
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Скоро исляма ще царува над света!! С помощта на Русия ислямските държави като Сирия, Ирак и Иран ще тържествуват и ще тъпчат христянска Европа и САЩ!!
82
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нищо няма да стане. Колатерални жертви.Убили един войник в гръб, е да, подло е, но от кравар трябва да се пазиш отвсякъде. Поне това ни научи това убийство.
81
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Каспийската ти флотилия подлежи на тотално унищожение от брега на Иран, а също така и половината Южна Просия.
80
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да, Солеймани излезе много смел как така влиза на вълка в устата??? Направо ще го гръмнат каубоите, то и на мен ми е ясно. Било стратегия... на баба си. Стратег е този, който оживее.Фон Клаузевиц
79
6
 
10
 
! Отговори
?2308 преди 4 години
Ся, ръководството на Иран разбира, че няма никакъв шанс срещу Щатите!Но и Щатите (в лицето на Тромпета) осъзнават, че започне ли се голямото "Бум-Тряс" също ще го отнесат и не само в региона, но и от "спящите ирански клетки" в САЩ!Нито Иран, нито Щатите искат война но, ситуацията може да ескалира буквално от "нищо".И накрая - Струваше ли си елиминирането на Сулеймани от Тромпета - не зная!!!!!!
78
5
 
6
 
! Отговори
WTF преди 4 години
До Анонимен 86Само Каспийската военна флотилия на *** е достатъчна да разори половин Иран, защото да искаш е едно, да можеш е друго, а да го направиш е съвсем различно нещо.
77
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Путин само ще се усмихва под мустак и доволно ще потрива ръце, защото ще спечели при всяко развитие на ситуацията.--------Освен ако Иран не си даде сметка, че трябва да забие секирата в главата на Просия.
76
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не ми е за Солеймани- той е войник и би трябвало да знае на какво са способни враговете му. Възмутен съм от безличния начин на унищожение - с дрон.Направо янкте ме разочароваха. Къде са им прословутите спецчасти??? Бият се като баби. В тъмното и в гръб. По-подла акция са само изборите в бегето.
75
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не знам, но този атентат дигна играта на по-високо ниво. За добро или за зло ще има още жертви. Жалко за Тръмп, но светът не е еднополюсен вече.А ингилизите по принцип са аут - брекзит майна.
74
9
 
15
 
! Отговори
Абе преди 4 години
Какво сте заревали за този Солеймани?На такава брада - такъв бръснач!
73
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И кво, на негово място вече дойде друг - дългогодишния съратник и заместник на Сюлеймани в "Ал Кудс" - Исмаил Каани!Пък и не се знае кой от тях ще се окаже по-радикален Исмаил Каани или убитият Сюлеймани!?
72
3
 
8
 
! Отговори
what the f*ck преди 4 години
До Анонимен 79Да ама тогава в Иран може да умрат милиони - повечето от които противници на режима.
71
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако регионалната заплаха оправдава тези действия, чудя се какви ли действия са позволени в контекста на глобална заплаха като ФАЩ?Ядрено оръжие? Биологично оръжие? 2-3 сеизмични заряда под Калифорния и Йелоустоун?
70
21
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Русофилите са в траур...един терорист, приятел на Путин, сдаде богу дух !
69
8
 
11
 
! Отговори
what the f*ck преди 4 години
Русия няма да се намеси, защото Иран е пречка за руските интереси в Сирия и Близкия Изток. Путин само ще се усмихва под мустак и доволно ще потрива ръце, защото ще спечели при всяко развитие на ситуацията.
68
6
 
8
 
! Отговори
Сеирджия преди 4 години
А дано да избухне една война най накрая, че да придаде някакъв интерес на скучния ми живот.
67
13
 
5
 
! Отговори
Сата НАТО преди 4 години
Интерес Иран няма, но жаждата за отмъщение ще надделее над здравия разум -----Тоест, това е новата опорна точка на руската пропаганда - че Иран са някакви откачени фанатици и всичко, което се случи оттук нататък, е тяхно дело? Тоест Путин организира теракт, а се записва на откачените ирански фанатици? Така и предполагах...
66
2
 
22
 
! Отговори
Bagyra преди 4 години
Има си хас англичаните да не подкрепят идиотските кампании на краварите.Нали са съюзници какво друго ще кажат.Стореното от САЩ е грубо нарушение на международното право.Упорито тикат света към нова Световна война, но Русия не е оная окаяна страна като при оня белязяния и Елцин.Откакто се помня, тези мизерници все водят войни по целия свят.Не им ли омръзна?Това се рекиот ковчези от всички точки на света и то на млади мъже и жени.