Лондон: Убитият Касем Солеймани беше регионална заплаха

САЩ имат право на самоотбрана, заяви британският външен министър
5 яну 2020 18:43, Анисия Иванова
138
Лондон: Убитият Касем Солеймани беше регионална заплаха
Снимка: Reuters

САЩ имат право на самоотбрана, заяви по повод убийството в Багдад на иранския генерал Касем Солеймани британският външен министър Доминик Рааб, цитиран от Франс прес и Ройтерс.

Убитият в Ирак Солеймани беше регионална заплаха и разбираме в какво положение са се оказали САЩ, каза Рааб по Скай нюз.

"Задачата на генерал Солеймани беше да използва подставени лица и милиции за нападане на западните страни, които легитимно се намират в Ирак и при тези обстоятелства ясно важи правото на самоотбрана", каза Рааб, който изрази несъгласие със становището, че убийството на Солеймани е обявяване на война.

Още по темата

"Засилването на напреженията обаче е риск и сега искаме да видим деескалация и стабилизиране на ситуацията. Никой няма интерес от война. Трябва да се намери начин да се позволи на Иран да излезе от международната си изолация", заяви британският външен министър, цитиран от БТА.

Рааб съобщи, че днес е разговарял с премиера и президента на Ирак и смята да разговаря и с иранския външен министър. В близките дни той смята да се срещне и с държавния секретар на САЩ Майк Помпейо, който упрекна европейците, че "не са били толкова полезни", колкото са можели в тази ситуация.

Британският министър на отбраната Бен Уолъс по-рано съобщи, че два британски бойни кораба - фрегата и ескадрен миноносец ще възобновят ескортирането на търговски кораби под британски флаг в Ормузкия проток, който е стратегически район за търговията с петрол.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не съм изненадан Лондон е пуделчето на чичо Сам, а иранците им биха пръта като на крастави кучета през 1979 година.
64
4
 
5
 
! Отговори
WTF преди 4 години
До Анонимен 66Интерес Иран няма, но жаждата за отмъщение ще надделее над здравия разум и резултатът ще е катастрофален - основно за Иран и в по-малка степен за САЩ и околните държави.
63
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хезбола също така твърди, че има право на самоотбрана. Тук чета, че те са нанесли ракетни удари с около 40 ракети- срещу пиндостанското посолство в Ирак; - срещу две пиндостански бази Балад и Ал Кинди;- срещу два района в Багдад.
62
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да бяха изпратили тюлените като при Обама, но така с дрон??? Няма по-долна акция.Дори Обама излезе по мъж от това ***.
61
4
 
25
 
! Отговори
Край преди 4 години
Сащ имали право на самоотбрана на 15 хил. км от границите си. лицемерието на англосаксите е пословично.
60
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До WTFПри регионална война ще бъде блокиран Ормузкият пролив и бензинът ще поскъпне до около 4 лв/литър.------И какъв интерес има Иран от това?
59
3
 
18
 
! Отговори
Фен на Тръмп преди 4 години
Това беше подло убийство като удар с нож в гърба. Дело на страхливци. Не съм очаквал това от Тръмп и съм искрено разочарован.
58
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво разбираш под предаден? щото той не се е крил те са си го знаели през 100% от времето--------Глупости. А под предаден разбирам, че са съдействали Или по някакъв начин са ко подмамили в Ирак, след което са дали информация за срещата на американските служби. Има си хора за всичко.
57
5
 
13
 
! Отговори
До атлантиците преди 4 години
Ами то баш те трябва да се притесняват и другите в Европа дето са бременни с опасния ислям, защото като няма такива като тоя генерал да потиска ония от идил знаем какво става, справка преди 2 дена от Париж, уви, а алито да не бърза тук е православна държава с 1 официален език българския и, аБука кирилица като на голямата бяла мечка, ако се наложи пак ще помогне:), всъщност Путин днес ясно им обясни на мюсюлманите кой кой е в Русия, евала му
56
3
 
10
 
! Отговори
WTF преди 4 години
При регионална война ще бъде блокиран Ормузкият пролив и бензинът ще поскъпне до около 4 лв/литър. Но и без това колите станаха твърде много по пътищата - който няма пари - няма да кара и това е.
55
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На САЩ това да не им е някоя бананова република от задния им двор иран е 80 и кусур милиона, а населението е грамотно.
54
6
 
3
 
! Отговори
До Време е! преди 4 години
Братко ти си на ход. Саможертвата в името на Аллах ще те направи светец. Давай изпълни дълга си! Изпълни това което каза за Американското посолство в София!!
53
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сталин го отровиха като куче а Чаушеску го застреляха като бясно псе.
52
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не можаха ли по-тактично да го ликвидират, с новичок например? Защо беше цялата тази показност? Да всеят страх по целия свят? Със страх не се управлява. Тръмп да пита комунистите като Сталин и Чаушеску.
51
13
 
6
 
! Отговори
Али преди 4 години
Много привърженици на ислямска република Иран виждам тук. Това само ме радва правоверните ставаме все повече и повече. Аллах е с нас братя мой. Победата над неверниците е наша братя мои
50
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Я дали не беше обща работа на САЩ с аятолаха на Иран който Солеймани му е пречел, а синът на аятолаха е искал мястото на генерала?
49
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 50ООО ти си проспал 10-сетилетие, скоро няма да сгрееш нещата. А иначе добро утро, крайно време беше, а сега си измий очите и ушите и внимавай става интересно.
48
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 49Солеймани е убил много повече хора от Тръмп.
47
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 45Какво разбираш под предаден? щото той не се е крил те са си го знаели през 100% от времето.
46
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Иран си мислеше, че държавата в държавата на САЩ държи военните, но Тръмп им намекна, че не е така. Иранците, ако са умни няма да предприемат нищо.