Украинската прокуратура: Сваленият самолет е "умишлено убийство"!

Разследването е поверено на полицията в Украйна
11 яну 2020 18:21, Петя Славова
40
Украинската прокуратура: Сваленият самолет е "умишлено убийство"!
Снимка: БГНЕС

Украинската прокуратура промени квалификацията по разследването на сваления самолет в Техеран, и вече го квалифицира като "умишлено убийство на повече от двама души, както и унищожаване на самолет". Това се казва в съобщение на пресцентъра на главния прокурор на Украйна, цитирано от БНТ.

Още по темата

По-рано разследването по наказателното дело беше за "нарушение на правилата за безопасност на движението на въздушния транспорт, което е причинило смърт“. Разследването е поверено на националната полиция в Украйна.

"Службата на главния прокурор взе решение за промяна на квалификацията на престъпното деяние. Разследването ще продължи по членове на Наказателния кодекс, които предвиждат отговорност за умишленото убийство на две или повече лица, и унищожаването на самолета", се казва в съобщение на прокуратурата.

Оттам съобщават още, че решението за промяна на престъпното деяние е взето след обработка на "множество данни, получени в резултат на сътрудничество с международни партньори, както и от украински служители на реда, и експерти от мястото на трагедията, а също и след като Иран призна, че украинският самолет е бил свален по погрешка".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
1
 
! Отговори
хъката и мъката преди 4 години
погледнете, всичките им служители от стюардесите и механиците до директора на Улраинските аеролинии говорят само на руски, въпреки че държавният им език е украинският език,сега на киевските ченгета работата им е да намерят от коя установка е узстреляна ракетата, какво са си говорили летците с наземния персонал и кой искал/неискал/давал/недавал разрешения за полет на УКР 737.
26
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Я думай по-конкретно за "руската поръчка" ? Каква и е била целта ?------ Целта и е САЩ да затъне в нова война, този път с Иран. Досега всички "съюзници" на Просия бяха изпързаляни с тази цел - Сърбия, Ирак, Либия, Сирия. На всички руснаците обещаваха подкрепа, докато стане войната, след това се отдръпваха настрани. Интересът на Просия е пряк и непосредствен.
25
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само ми е жал за украинците, а бяха свестни хора.
24
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Каква изтаелска намеса, просстако? Как израелците ще свалят самолет, излитащ от Техеран?
23
1
 
2
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
До АнонименУважаеми,защо се правиш на "по-католик от Папата"?Та самия Тръмп,а и палячовците му, "С ПОЛОВИН УСТА" обвиниха Иран!Защо?..-Ами защото "номера" с тоя инцидент МАЙ ВОНИ!!!!..И май вони на Израелска намеса,а когато са забъркани евреите,.."подопечните" им "гои" просто требе да преживят,НИЩО ДРУГО..А като знаем ФАКТА,че семейството на Тръмп и 90 процента от семействата на "Влиятелните в САЩ" са свързани с ЕВРЕИ,просто нема какво друго да очакваме.
22
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Иран е изключително тежко положение.С недомислените си действия,потвърди тезата на Тръмп за държава, използваща тероризма за политика, уби половин самолет собствени граждани, ще плати кръвнина за всички загинали и ще отнесе срама,който ще носи и в бъдеще.Разликата с великите сили е,че те правят същите неща рафинирано, без притеснения и без чувство за вина.
21
0
 
3
 
! Отговори
Тъпия/тъпата преди 4 години
забравих да ви са представа:-Некои ми викат "Тонката",други-"Странджата",но...лното е едно и също..
20
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Другари руски еничари около Техеран и в целия сИгАаанистанИРАН няма и не е имало бойни действия!!!, поне за сега и тази ваша опоркаru е ЛЪЖА! Казвам ЗА СЕГА, защото след изборите през ноември от Иран камик върху камик нема да остане!
19
0
 
2
 
! Отговори
Тъпия/тъпата преди 4 години
Аз,като верна "пиарка" на Б.Тиквата ,идвам да ви кажа:--Ей,ше ви скъсам!...Де що има лошо мнение за Него аз и жъ го замитам,о..лиз..вам и пре глъщам,само и само "Женерала" ми да има Ореол!БЕЗ Женерала съм НУЛА бре!..Какво очаквате от мен?!
18
0
 
2
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
До ПроСоТо-МЕНТЕТиквата ТЕБ дъни сека вечер,бе ***!обаче глей ся:-От утре ще влизам тук с..."Тъпия"...Така че са подготвяй да са пънеш по достойнството ти!
17
6
 
9
 
! Отговори
6 преди 4 години
Айдее , укрите отново ги подгони руската параноя ! Голямо национално сплотяване ще падне около тази спекулация !Какво прави този граждански самолет в райони на военни действия !А тези руснаци дето изгорихте в Одеса да бяха виновни в нещо ?Нищо не остава безнаказано !
16
6
 
6
 
! Отговори
Рашо преди 4 години
Умишлено убийство, тероризъм, както и да го наречат малко ще е да може да се опише дивия мюсюлмански идиотизъм. Пускат ракети по всичко което лети, ненормалници. Представете си ако имаха ядрено оръжие какво щеше да стане.Хайде арабофилите и русофилите, цъкайте минусите.
15
3
 
4
 
! Отговори
Украйна преди 4 години
Един австралийски експерт каза, че това е възможно само ако транспондера е бил изключен! Това чия отговорност е ? Май слагате рибата преди тигана
14
0
 
1
 
! Отговори
дърт преди 4 години
До ТАКА Е 3То да беше само Хирошима!
13
0
 
3
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
и се поддържаш сама:-"Мисля,че ПроСоТо е прав".....Добре,ще сменя ника!..Ще влизам тук с други,десетки никове...Да та вида тогава как ше се оплетеш като петел в кълчища..."НЕОСТРА" "птицо",чието название започва с "Г" и завършва с "ъска"!
12
1
 
5
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
До ПроСоТо-МЕНТЕ,което са напъна:-"Тъй като самолетът е украински и Кремъл влиза в полезрението".....Абе ХЕРПЕС,я ми кажи с какво толкова "ПроСоТо" та е впечатлило,та непрекъснато влизаш тук от негово име?..Ти направо ми правиш РЕКЛАМА,бе СПАТЪХНАТА кукло!!!!!..ега ти дивите пра..сета,дето сте са събрали там!..
11
9
 
9
 
! Отговори
Виновният е преди 4 години
Тръмп. Да съдят него . Трагедия е. Но кой разпали тази криза...кой??? Онзи рижавиа, боядисан, ох дано го махнат,че е непредвидим, егоцентрик и нарцисист.
10
4
 
8
 
! Отговори
asd преди 4 години
Тия Украинци са толкова продажни, че направо да ги заличават...но жалкото е че има една друга държава на Балканите с един индиански вожд, която и нея я разглеждат така
9
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Иран са само подизпълнителита на руска поръчка.
8
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като знаят как постъпиха с принцеса Даяна, защо им е да остават в кралския двор.