Украинската прокуратура: Сваленият самолет е "умишлено убийство"!

Разследването е поверено на полицията в Украйна
11 яну 2020 18:21, Петя Славова
40
Украинската прокуратура: Сваленият самолет е "умишлено убийство"!
Снимка: БГНЕС

Украинската прокуратура промени квалификацията по разследването на сваления самолет в Техеран, и вече го квалифицира като "умишлено убийство на повече от двама души, както и унищожаване на самолет". Това се казва в съобщение на пресцентъра на главния прокурор на Украйна, цитирано от БНТ.

Още по темата

По-рано разследването по наказателното дело беше за "нарушение на правилата за безопасност на движението на въздушния транспорт, което е причинило смърт“. Разследването е поверено на националната полиция в Украйна.

"Службата на главния прокурор взе решение за промяна на квалификацията на престъпното деяние. Разследването ще продължи по членове на Наказателния кодекс, които предвиждат отговорност за умишленото убийство на две или повече лица, и унищожаването на самолета", се казва в съобщение на прокуратурата.

Оттам съобщават още, че решението за промяна на престъпното деяние е взето след обработка на "множество данни, получени в резултат на сътрудничество с международни партньори, както и от украински служители на реда, и експерти от мястото на трагедията, а също и след като Иран призна, че украинският самолет е бил свален по погрешка".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
США са виновни защото внесоха напрежение в БИ.
6
7
 
7
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
Айде сега алкашите да заредят новите опорки - дронове, летящи чинии...в тоа калабалък без да иска Иран е нацелила точно пасажера.Иран си признаха, че те са го уцелили, само нашите са на абмразурата и сега разбират, че са без дoлнии raщи!!
5
8
 
19
 
! Отговори
САЩ ИМПЕРИЯ НА ЗЛОТО преди 4 години
са истинския виновник. Войника, натиснал копчето не е искал да стреля по граждански самолет, но когато около теб е пълно с американски дронове стават грешки. Ще си платят аятоласите, но САЩ не. А те би трябвало да поемат поне част от вината
4
6
 
10
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
ако приемем че "убийството" НАИСТИНА е "УМИШЛЕНО",то възниква въпроса:-"Кого УСТРОЙВА престъплението?"....Иран?..- И КАК аятоласите ще "извлекат полза" от това престъпление?!..Не,не става!.."Некой друг"?...Ааа,това вече звучи съвсем приемливо и логично..Но КОЙ е тоя "ДРУГ"?...-Това е блатото,в което ще ви завлекат ..
3
8
 
19
 
! Отговори
ТАКА Е преди 4 години
Иранците неумишлено са го стреляли, ама САЩ умишлено убиват по света мирни граждани. Справка ХИРОШИМА
2
3
 
8
 
! Отговори
Зозо преди 4 години
В момента Червен Колю ръси мозък по Канал3. направо се търкалям от смях тука :))))))Тоя квото каже става точно обратното :))))))))))))))))))))))))))))
1
7
 
14
 
! Отговори
Полина преди 4 години
Няма ли най-после тези смотани американци да си получат заслуженото?Докога ще разпалват войни по света?Дано Господ ги накаже.