Лондон е най-добрият мегаполис за живеене в света

Веднага след него се нарежда Ню Йорк
13 яну 2020 10:22,
58
Лондон е най-добрият мегаполис за живеене в света
Снимка: Pixabay

Лондон зае първо място в класацията „Най-добри градове в света 2020“, съставена от експерти от Resonance Consultancy. Списъкът е публикуван на уебсайта на консултантската компания, пише БГНЕС.

Още по темата


В рамките на проучването, анализаторите оценяват градове с население над милион души според редица параметри, включително климат, ниво на безопасност, наличие на инфраструктура за отдих и атракции, наличие на образователни институции, летища, ресторанти и магазини, дял на образовани жители, доходи на граждани и популярност в социалните мрежи.

Според резултатите от изследването, класацията за най-добрите мегалополиси за живот в света е оглавена от Лондон, следван от Ню Йорк, Париж и Токио. Москва заема петата позиция в списъка, като се издига с едно място.

В топ 10 са включени и Дубай, Сингапур, Барселона, Лос Анджелис и Рим.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
УжасТ!
14
11
 
12
 
! Отговори
Питър преди 4 години
Лондон е чудесен град, а хората в него МАСОВО гласуваха ЗА оставане в Европейския съюз, което значи и че гласуваха и за нас, българите, дето от своя страна единствено ги плюем. Да кажеш, че лондончани са "англичаните" е малко пресилено, който иска, нека отиде да види какви са англичаните в Донкастър, например. Ами те се различават и по физиономия - провинциалистите са грозни, беззъби, дебели, говорят с ужасни пресипнали гласове.
13
11
 
3
 
! Отговори
Мен преди 4 години
До АнонименЧе за какво да ти помагам? Надути били, най-вероятно им е писнало от поредния неудачник дошъл да става водопроводчик и решил че съм му длъжен да му помогна.
12
7
 
25
 
! Отговори
Д-р Исня преди 4 години
Това е африканска класация, не се заблуждавайте.Все едно да питат в Турция коя е най-добрата страна за живеене - естествено, че е Германия!
11
13
 
16
 
! Отговори
Питър преди 4 години
Повечето от плюлите са се приближили на километри от нещата, заради които са избрали Лондон за номер 1 - "наличие на инфраструктура за отдих и атракции, наличие на образователни институции, летища, ресторанти и магазини, дял на образовани жители, доходи на граждани". Повечето от Българите в Лондон живеят в бедни гета, не се интересуват от култура или от другите наоколо, бичат от 8 до 8, а след това се прибират в къщите, където живеят с още десет българи, гледат Слави и плюят англичаните :)
10
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Питър, 1000 :)
9
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
работил съм там.от българите добре бяха само програмистите и лекарите. ама бяха много надути и нямаха българско самосъзнание и не можеше да се разчита на тях за помош.
8
10
 
1
 
! Отговори
Питър преди 4 години
До Анонимен 5Т.е. там за седмица си изкарал 600 лв?? :)
7
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това само човек, който не е живял и един ден в Лондон може да го изръси....Мръсно, шумно , забързан живот, пълно с престъпни банди и ***...какъв ти живот е това, англетата със сносна заплата пътуват по 2 часа от предградията само и само да не живеят в тоя мухлив коптор ...
6
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Обратно към малките градове.Имаме всичко,което има и големия мегаполис.Имаме и спокойствие и хармония какъвто там няма и няма да има никога.
5
3
 
41
 
! Отговори
zeus преди 4 години
Дааа, Лондон: рая на пaтладжанитe и чaлмитe :)
4
4
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хахахаха! По смешна статия не бях чел. Като живял и работил в Лондон 7 години, само мога да кажа - вярно за седмица изкарвах, колкото тук за месец...но като сложиш разходите за транспорт и квартира, остават даже по-малко отколкото, ако в България имаш собствен апартамент и сносна заплата. А и разстоянията там са убийствени - излизаш в 5ч. сутрин, за да можеш в 7ч. да си на работа и се прибираш след 19ч. А и сред всичката *** от целия свят с нейните културни особености, е просто "чудесно".
3
4
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Слушал съм разкази на доста хора, които са били в Лондон. Никой нищо хубаво не каза.
2
16
 
10
 
! Отговори
Mr STARBUCKS преди 4 години
Я хочу в Москву, но дядя Трамп не позволит мне :)
1
6
 
35
 
! Отговори
Ха-Ха-Ха преди 4 години
Хо-Хо, така не бях се смял отдавна!