Бежанците от изгорелия лагер на Лесбос в палатки

Тестват ги и за коронавирус в новия лагер
Обновена: 13 сеп 2020 21:48 | 13 сеп 2020 21:42, Веселина Йорданова
35
Бежанците от изгорелия лагер на Лесбос в палатки
Снимка: БГНЕС

С помощ от Европейския съюз и ООН гръцките власти предоставят от днес временно убежище на мигрантите от изгорелия лагер Мория. По информация от Министерството на миграцията до седмица лагерът ще бъде напълно оборудван за всички останали без подслон мигранти и бежанци.

Още по темата
Гръцките власти обещаха да построят постоянен приемен център за мигранти на острова Лесбос вместо опожарения бежански лагер.

По този повод премиерът Кириакос Мицотакис призова за по-активен европейски ангажимент за решаване на мигрантската криза. Временно останалите без покрив ще бъдат настанени във временен лагер край основния пристанищен град на острова Митилини, предаде БНР.

Под засилена полицейска охрана мигрантите в Лесбос се настаняват в новия палатков лагер. Предварително ги тестват за коронавирус. Първите случаи на заразени мигранти са настанени в специализирана за целта част от лагера и са под карантина.

Част от мигрантите и днес отказват влизане в лагера с искане да напуснат незабавно острова и да бъдат изпратени в други европейски страни. Министърът на общественият ред Михалис Хрисохоидис, който е на Лесбос, предупреди мигрантите да се подчиняват на решението на правителството:

Предупреждавам всички, които мислят, че могат да създават проблеми на гръцката държава, че тя е силна и няма да допусне подобни действия. Онези, които подстрекават мигрантите,  да не влизат в лагера, защото ще има последствия за тях. Призовавам ги да се откажат от такива опити.

Местните жители също искат да се изнесат мигрантите.

Засега е под пълна забрана мигранти да напускат Лесбос с изключение на децата без родители, които приемат част от европейските страни, сред които е и България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
29
 
! Отговори
пожарната преди 3 години
Палатките от горими материали ли са?Смятайте, че скоро ще пламнат.Тия хора имат някакви объркани идеи, слушах една сирийка беше настанена в общежитие в Германия и беше хипер недоволна, защото и когато тргвала и казали че ще живее в кокетна алпийска къщичка и всеки ден ще идват у дома и да я обучават на език и на други неща и ще и готвят и чистят. На нея такива и били очакванията
5
0
 
29
 
! Отговори
Братята им мюсюлмани преди 3 години
от Турция,които са ги прекарали на гръцка територия и са им обещали чеще отидат в Западна Европа,май са ги излъгали."Елате братя,да ви помогнем,като ви пратим на издръжка на толерастните ***.Ще им вземете женитеи страните за прослава на всевишния".Е,с елините май не са познали напълно.
4
1
 
26
 
! Отговори
Кера преди 3 години
Баце Бойко щом ще води тука ислямисти, тръгнали да колят християни и да бременят жените им, по-добре у тях у Банкя да си ги води!!! Ние не ги искаме по улиците ни и в училищата ни!
3
2
 
29
 
! Отговори
Додо преди 3 години
Това с приемането на децата, разбирай довеждането в България на ислямски изнасилвачи, касапи и терористи позиращи за деца беше вероятно най-голямата мерзост, която Бойко Борисов е правил напоследък. Със сигурност заради това няма да гласувам за ГЕРБ. Нито аз, нито някой от семейството ми. ***!
2
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гърците щели да им строят приемен център, но и него ще подпалят не се заблуждавайте.
1
12
 
5
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА преди 3 години
Когато Грък - Стъпи на Азиатска Територия,Ако има смелост- Да Пламне Жив,Уважението и Жестовете са ВзаимниХА-ХА-ХА-ХАААААААААА