Предлагаме на Гърция да приемем деца от лагера "Мория"

400 деца без родители са сред останалите без подслон бежанци
112
Предлагаме на Гърция да приемем деца от лагера "Мория"
Снимка: БГНЕС

България предложи на Гърция да приеме 20 деца от изгорелия мигрантски лагер "Мория" на остров Лесбос, които се намират там без родителите си.

Още по темата
Общо 400 непридружени деца са сред близо 13-те хиляди мигранти, които останаха без подслон, след като пожар изпепели приемателния център.

Редица държави вече предложиха да приемат мигранти от лагера "Мория". Премиерът Бойко Борисов разпореди на вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева и на министъра на вътрешните работи Христо Терзийски да предприемат необходимите постъпки пред гръцката страна.

МВнР вече уведоми с нота за намерението си и посолството на Република Гърция в София, съобщиха от правителствената пресслужба.

Днес в посолството на Република България в Атина бе получено и писмо от алтернативния министър по миграцията и убежището Йоргос Кумуцакос с молба за подпомагане на гръцката страна с предмети от първа необходимост с оглед задоволяване нуждите на останалите без подслон обитатели на лагера "Мория".

Писмото е изпратено и до останалите посолства на страни от ЕС. България ще се включи заедно с останалите държави-членки в осигуряването на тези материали.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
0
 
4
 
! Отговори
Франко преди 3 години
Нека да се уточним- предлагаМЕ значи, че всички в България го правим. Е, аз не съм предлагал, за което предлагам тези, които са предложили да си ги приемат у тях. Като гледам това са Б.Б. и Катето Захариева, предполагам къщите им са достатъчно големи,за да приемат 20 човека.
79
1
 
2
 
! Отговори
муспи преди 3 години
България предлага, лагера да се премести от Гърция в България, заради което ЕС ще я затрупа с Пособия! Механизмът на Голямата изгода ще е такъв: Ще се привеждат огромни суми, милиарди, в ГЕРБ (обезателно остават на власт) - и чмигновено ще се усвояват.
78
2
 
11
 
! Отговори
Само ПП ВЪЗРАЖДАНЕ преди 3 години
герберастът Баце се подмазва на ЕС и САЩ и затова се натиска да вземем хрантутници, мързеливци и престъпници-***, които нямат нищо общо с нашите работливи и дружелюби мюсулмани.
77
1
 
18
 
! Отговори
Кармен Златарева преди 3 години
Известен ли ви е прираста на населението на Африка!? 60 милиона на година!!! Е правете си вие сметките по нататък.
76
2
 
14
 
! Отговори
адвокат Тенев преди 3 години
Римското право за купените васали и предатели: Конфискация и главата на дръвника. Но хайде да не прекаляваме. Конфискация и 30 год.трудов лагер ще стигнат. То бива,бива навеждания,ама тия отдавна вече прекалиха във всичко...
75
2
 
24
 
! Отговори
казаХ преди 3 години
България нищо не е предлагала.Предлагат продажни политикани българомразци да отглеждат децата на ислямските нашественици на гърба на бедния български народ.
74
2
 
9
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
До анонимен/81Не са никакви практики, а това е същността на ес.Затова и Орбан не рита срещу практиките, а срещу лидерите в брюксел.
73
20
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И от децата ли взехте да се плашите бе? Искате да се отнасят с вас като със хора а самите вие се държите с другите като с животни.
72
10
 
8
 
! Отговори
Mona преди 3 години
Горките деца. Дано нямат този късмет да дойдат в Мутроландия....
71
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А кой ви е упълномощил да приемате нашественици за издръжка на наш гръб?
70
4
 
20
 
! Отговори
Добре де преди 3 години
Детските надбавки от 20години не са пипани около 40лв .И то не ги взимат всички (разбирай бели) защото ужким държавата няма пари ! А сега отведнаж ще издържаме хиляди чужди деца ?!
69
6
 
7
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
До 68Ама искаш ес и нато, а?!Какво ривеш тогаз?
68
3
 
6
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
До 71Точно така.... и който праща наемни у6ийци.да окупират Афганистан също да си плаща, нали?!
67
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Който ги кани, да ги отглежда в собствения си дом, а не да прави с чужда пита помен.Всяка коза, за свой крак.
66
9
 
9
 
! Отговори
Pedo Bear преди 3 години
Приискало му се на разбойко и шайката да ковнат млади шиленца и да смукнат тънки биберончета, пeдoфилитe дoлни
65
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мнението на този, който е предложил това, ако е истина, не е представително за всички останали българи.Това НЕ Е мнението на българите.Ние НЕ искаме НИТО деца на бежанци, нито бежанци.Така, че...
64
3
 
14
 
! Отговори
Х.Ф.Караян преди 3 години
Малко ли бой ядохме от нашенските еничари на 2 септември,че сега внасяте нови биячи /друговерци/ от Близкия изток, които направо ще ни режат картуните при следващите протести срещу . . .гърбавите !
63
4
 
12
 
! Отговори
муспи преди 3 години
ББ е поискал 20.000 , а не 20, но цензурата задраскала нулите.
62
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако дечицата имат кинти, шкембе войводата ще им продаде паспорти, поне това го може.
61
6
 
5
 
! Отговори
lambros преди 3 години
От името на Гръцкия благодаря за тази солидарност ! 10 държави ще поемат 400 деца ! Средно по 40 ! Направо ни олекна ! Какво ще ги правим лагерите като останахме без емигранти!