Пиян шофьор се опита да подкупи полицаи със... златно кюлче

То било на стойност близо 100 лева
19 окт 2020 12:36, Нели Христова
34
Пиян шофьор се опита да подкупи полицаи със... златно кюлче
Снимка: Flickr

Златно кюлче "Св. Николай Чудотворец", което тежи половин грам и е на стойност 99, 90 лева, е предложил почерпен шофьор от Пловдив на двама полицаи, за да не му съставят акт и да не го задържат. За случая съобщи окръжната прокуратура под тепетата.

На 7 октомври 59-годишният водач седнал зад волана на аудито си пиян. Малко след 20,30 часа на ул. "Васил Левски" униформените го спрели за проверка.

При слизането си от автомобила, за да представи документите си, пловдивчанинът имал некоординирани движения, трудно стоял прав, подпирал се на вратата на колата, за да не падне.

Полицаите го попитали дали е употребил алкохол. Той първоначално мълчал, а след това заявил, че бил изпил една бутилка водка.

За да не бъде санкциониран и да не го тестват, мъжът първоначално предложил „много пари“ на полицаите, за да го пуснат да си ходи. След като разбрал, че действията по проверката им продължават, шофьорът отишъл до колата си и взел квадратна кутийка със златното кюлче. Върнал се при полицаите и им казал: „Момчета, това злато ще ви го дам, ако трябва и пари ще ви дам, за да ме пуснете да си отивам“.

Служителите на МВР не взели рушвета и уведомили незабавно дежурния разследващ полицай. Водачът бил арестуван, като му е съставен и акт. Химическата експертиза установила, че е с 2, 27 промила. Бързото производство е внесено в окръжния съд.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
2
 
9
 
! Отговори
ББ от Б преди 3 години
Кажете сега, че не съм ви направил богати!Кюлчета злато от.........ПОЛОВИН грам раздавате на кило.
7
5
 
18
 
! Отговори
?? преди 3 години
Че какво е туй кюлче половин грам!?То с микроскоп ли се гледа?На Бойко кюлчетата в шкафа са като тухли големи!Какво е туй кюлче?
6
2
 
2
 
! Отговори
До 2 преди 3 години
Не е радеф
5
0
 
8
 
! Отговори
Обиден рушвет преди 3 години
Браво на полицаите. Знаят си цената.
4
0
 
1
 
! Отговори
1670 преди 3 години
Охо, още не сме седнали в чакалнята на финансовия съюз и преминаваме на ценни метали.
3
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как така са го оставили да се разхожда и рови в колата при положение, че е бил пиян?Да не излезе, че не е успял да намери достатъчно, и за това са го опандизили.Все си мисля, че в момента, в който удостоверят пиянстовото му, следва да не може да ходи никъде и да прави нищо, тези полицаи не мислят ли за собствената си безопасност, ами ако вместо пари беше извадил пищов? Трябва да има някакви стандартни протоколи, по които една проверка да преминава. Иначе ... остават съмненията ... :)
2
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пак ли тиквата бе!
1
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да не бил Борисов?Ако не е той, да си провери чекмеджето, да не е изчезнало нещо докато обикаля с джипката по села и паланки.