Сергей Навални напусна Германия, завръща се в Русия

Руският опозиционер не се страхува, че ще бъде арестуван
Обновена: 17 яну 2021 17:56 | 17 яну 2021 17:50, Веселина Йорданова
77
Сергей Навални напусна Германия, завръща се в Русия
Снимка: БГНЕС

Руският опозиционер Алексей Навални се качи в Германия на борда на самолет за родината си, предаде Ройтерс, като се позова на очевидци.

Навални ще се завърне в Русия за първи път, след като бе отровен през август и откаран за лечение в Берлин.

Руският опозиционер ще се завърне в страната, въпреки че властите обявиха, че ще го арестуват веднага след като пристигне по обвинение, че е нарушил условията по условната си присъда.

44-годишният критик на Кремъл заяви, че не страхува, че ще бъде задържан в Русия, защото е невинен. "Аз, арестуван? Аз съм невинен човек", каза той пред репортери, преди да се качи на борда на самолета на руската авиокомпания "Победа".

Самолетът вече излетя по разписание от Берлин и се очаква да кацне на летище "Внуково" в 19.20 ч. московско време (18.20 ч. българско време). Мерките за сигурност на аерогарата бяха засилени днес, а привърженици на Навални бяха задържани "превантивно" или спрени да отидат да го посрещнат. (БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още по темата: РусияСергей Навални
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
4
 
7
 
! Отговори
да лежи за измяна преди 3 години
Путин заяви, че с такова "нищожество" Русия няма защо да си цапа ръцете...И е вярно, само помислете колко пъти тоя *** се маскира на "тровен" и все е жив, една империя уважаваща себе си каквато е Русия не може да си позволи подобна излагация? Това е чужд шпионин, който продава родината си и най-честно е да лежи, да не говорим че е станал милионер в имоти и др. от тая "дейност"!
27
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 23 Не знам кой "потропва нервно с токчета в Москва " , ама хората предпочитат руския затвор пред "свободата " в Германия ( както е случая с Навални) Явно е прекалено уплашен за живота си , ако стои навън Може би му се поизяснило , кой и какво му спретна
26
4
 
4
 
! Отговори
Нострадамус преди 3 години
Путин ще бъде ликвидиран до края на годината от човек от неговото обкръжение.
25
3
 
7
 
! Отговори
До 24 преди 3 години
Сега ще видим доколко умен е Путин.
24
5
 
4
 
! Отговори
До 21 преди 3 години
Съотношението е 1: 20000. Зад Путин стои цялата нереформирана държава. Зад Навални - шепа реформатори и идеалисти. Само Бог може да го спаси!!! Както вече направи веднъж.
23
2
 
6
 
! Отговори
Луд за пенсия преди 3 години
Путин, ако е малко умен, ще го остави жив и даже ще му осигури държавна охрана, защото Навални е неговата легитимация за "демократичност" пред Цивилизования свят.
22
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някой нервно потропва с токчета в Кремъл.
21
2
 
9
 
! Отговори
До ссср преди 3 години
Ужасно ти е промит мозъка. За жалост.
20
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Навални играе вабанк. Или ще стане жертва на Путин, или Путин ще стане жертва на Навални. Работата е фифти фифти.
19
9
 
7
 
! Отговори
СССР преди 3 години
Дано го обесят е Русия, този Американски шпионин провокатор!!Навални е злото идващо от запад цвлящо унищожението на Православието!!
18
5
 
5
 
! Отговори
Чайна преди 3 години
Да не последва съдбата на Джак ***? Желая му късмет и вяра в Бог!!!
17
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма спор, че е смелчага Навални.
16
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Путин погубва своите критициВинагиДоказано
15
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Путин му е приготвил втората доза Спутник Новичок която ще се приложи още на летището. Първата се оказа малко янлъш, ама втората ще свърши работа, гарантирано от Гамалея.
14
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Путин ще го заточи в някой затвор.Защо се връща в тази загуубена страна?Нормалните руснаци бягат от РусияСега сам се прецаква
13
4
 
5
 
! Отговори
Обективно преди 3 години
БОГ ДА МУ Е НА ПОМОЩ!!!
12
4
 
4
 
! Отговори
СеСеСеРе преди 3 години
В най-добрия случай го очаква дългогодишна каторга в Сибир, откъдето едва ли ще се върне жив.
11
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще даде фира.Лицемерието на големите държави - Навални ще е безопасност в САЩ, ни ще го убият в Русия. Същото важи и за Асанж - добре дошъл в Русия, но ще бъде убит в САЩ. Всеки от тях направил публични престъпленията на режима в съответната страна
10
9
 
4
 
! Отговори
Боец-революционер преди 3 години
Герой! Истински либерал! Декабрист! Горд троцкист! Сега първо трябва да се ваксинира три пъти срещу уханския прилеп и после още два пъти за по сигурно. А после да поведе Русия по нов път към елциновия бардак!
9
4
 
3
 
! Отговори
27211 преди 3 години
Нека сме точни: откаран е до самолета, формалностите на летището са уредени от полицаи. Това означава, че не е добре дошъл не само в Германия, а във всички западни държави, защото им е нужен като жертва на Путин, а не като политически опонент. Самият Навални е наясно,че за да остане жив, трябва да е сам в килия, тъй като там ще има безплатна храна и няма да посегнат на него.