Петима починаха след ваксиниране в Швейцария

До този момент са съобщени 42 случая на странични ефекти
23 яну 2021 07:30, Петя Славова
97
Петима починаха след ваксиниране в Швейцария
Снимка: Bloomberg.com

Към днешна дата в Швейцария са съобщени 42 случая на странични ефекти след ваксинация срещу COVID-19 с одобрените в страната ваксини. Пет от случаите са свързани със смърт на пациенти, се казва в изявление, публикувано на 22 януари от агенцията за терапевтични продукти Swissmedic, предава EA Daily.

"Към 21 януари Swissmedic е получил общо 42 съобщения за предполагаемо нежелани ефекти на първите ваксини COVID-19, разрешени в Швейцария", се казва в него.

Още по темата

26 твърдения, или 62%, се отнасят до "леки реакции, докладвани в клинични изпитания". Останалите 16 случая (32%) се считат за сериозни, пет от които са "свързани с развитието на фатална ситуация".

В тези случаи говорим за смъртта на пациенти на възраст от 84 до 92 години, които "са починали от патологии, които често се срещат в тази възрастова група".

"Въпреки че е имало близост във времето между въвеждането на ваксината и смъртта, не е възможно в нито един от тези случаи конкретно да се подозира, че причината за смъртта е ваксинацията", обосновават от агенцията, информира "Фокус".

Общо в Швейцария с население от 8,6 милиона са заразени 509 279 души и 8 345 от тях са починали. От 23 декември 2020 г. в страната текат ваксинации. Разрешено е използването на две ваксини - произведени от американската компания Pfizer и нейния германски партньор BioNTech, както и от американската компания Moderna. Около 500 хиляди дози от ваксината са доставени в страната и са ваксинирани почти 170 хиляди души.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още по темата: Швейцарияваксина
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
9
 
8
 
! Отговори
Гледна точка преди 3 години
До 29. Може би още не си разбрал, че ваксинирането е ДОБРОВОЛНО. И все пак починалите от болестта са в пъти, пъти повече от ЕВЕНТУАЛНО починалите от ваксинацията.
37
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ваксината е създадена да причинява стерилитет. Това е част от плана за намаляване населението на земята!!За ниищо не света не се подлагайте доброволно на кастрация!!
36
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До QЕ такава беше идеята ама с ваксина създадена за два дни и изпробвана върху 20 човека нещо май тази идея граничи с утопия. То затова сега на Кунчев му се налага да обикаля по села и паланки и да агитира хората да се ваксинират ама нещо не му връзва. Малко като партиен секретар агитира за влизане в ТКЗС го докарва ама нищо..
35
14
 
12
 
! Отговори
гражданин преди 3 години
Отново тенденциозно и манипулативно заглавие. Изобщо НЕ Е ДОКАЗАНО, че са починали от ваксината. Да, случило се е след ваксинацията, но хора на възраст между 84 и 90 години могат да починат винаги. Отиват си и хора без да са ваксинирани и то е само на тази възраст.
34
7
 
5
 
! Отговори
Q преди 3 години
Лошото е,че и китайската ваксина е слаба. Бразилците купиха няколко милиона От тях. И след анализ на бразилските здравни власти се оказа( официално) че е дава имунитет на 50-55%
33
4
 
11
 
! Отговори
Мама Росо преди 3 години
До Др. Акула То благодарение на тази магия (ваксина):- макадонците ще мутират в българи- богатите ще станат още по-богати- нормалните деградират финансово - ракията ще поевтинее-Боко пак ще е Боко , щот него магия не го лови
32
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе те швейцарците уж голяма работа ама не могат да ни стъпят на малкия пръст. Починалите били между 84 и 92 годишни и били починали от патология нормални за тази възрастова група. Алоооууу, швейцарците в България почнаха хора от същата възрастова група БЕЗ НИТО ЕДНО придружаващо заболяване, здрави като скали, само короната ги изяде. Лека им пръст на хората. А вие патологии,ами лекувайте си правилно и навреме старците бе, като нас.
31
7
 
9
 
! Отговори
Q преди 3 години
Нали идеята беше да бъдат ваксинирани хората с придружаващи заболявания и такива, които са на възраст, най вече над 60/65? С сега се оказва, че силните странични ефекти са именно про тези хора. Накрая да не се окаже, че ваксината е противопоказна за възрастните хора с придружаващи заболявания. А, колкото до самото ваксиниране.... всички ще бъдат ваксинирани, само че ще го направят бавно за да не изглежда насилствено.
30
5
 
11
 
! Отговори
юбералес преди 3 години
''В Швейцария от 170 000 ваксинирани починалите са 5 на възраст 84-92г.'' Но с такова заглавие няма кой да чете новината. Друго си е да пишеш ''петима починаха след ваксинация в Швейцария''
29
4
 
15
 
! Отговори
Учен преди 3 години
И туршията е смъртоносна. 100% от консумиралите туршия са починали или ще починат.
28
5
 
6
 
! Отговори
Константин преди 3 години
До АзA той бойко със сигурност трябва да се ваксинира, даже за по сигурно с 4 броя ваксини, а не с 2 броя.
27
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Почнаха от най-възрастните и сега всеки починал, който се е ваксинирал, ще се съобщава. Шок! Скандал!
26
13
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази ваксина осигурява само ковчег. Не си я слагам за нищо на света.
25
7
 
8
 
! Отговори
Аз преди 3 години
Разбрахте ли сега защо Боко не ще да се ваксинират?
24
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Незнам някой да е обещавал ваксината да те направи безсмъртен
23
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е как сега да се ваксинират човек?
22
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Др. АкулаВаксината е създадена след една дива нощ на ,,ездачите,, и ,,самодивите,, в червения квартал и оттам дойде надеждата на света както и Пютин ще стане най-богатия жив човек с над 200 милиарда долара и ще стане още по-богат.Слава на КПСС и Единна Россия които помагат в девалвацията и събирането на ценностите на заблудените!
21
4
 
25
 
! Отговори
Др. Акула преди 3 години
Недейте така бе, ваксините са вълшебни и без тях няма да се оправим! Наистина, и ваксинираните се заразяват и разпространяват вируса, но трябва да се вакснирате всички, и тогава ще се задейства магията! Вярно, че имунитета трае шест месеца, а за да се ваксинират милиарди, ще е нужна година, но за това просто няма да мислим! Нищо, че вирусът вече мутира, и то точно в спайк-протеина, и сегашните псевдо-ваксини няма да са ефективни срещу него, вие си ги сложете, после ще му мислим! Помнете, МАГИЯ!
20
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Случаите вече са прекалено много.
19
10
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Изглежда от ваксините умират повече хора за единица време, отколкото от самата болест. Обаче КОВИД е чума, а ваксините са безопасни.