Безплатни чадъри на плажа? Нямало как да стане и това лято

Не е ясно колко хотела ще отворят
199
Безплатни чадъри на плажа? Нямало как да стане и това лято
Снимка: БГНЕС

Няма как чадърите на плажа да са безплатни, защото такова решение трябва да бъде взето по предложение на Министерството на туризма от парламента, а до момента не е направено. Това обясни Анелия Крушкова, бивш председател на Държавната агенция по туризма, пред bTV.

Още по темата

„Проблемът с чадърите всяка година ни тормози и двете страни, които са в този реален бизнес – хотелиери и концесионери, трябва един път завинаги да разберат, че проблемът е в тези дребни неща, които съсипват нашата почивка“, коментира Крушкова.

Тя обясни, че не е ясно колко хотела ще отворят това лято.

Според нея много ясно трябва да бъде казано, че сме сигурна туристическа дестинация и тук е ролята на държавата.

„Ако те ясно излязат и обявят това, смятам, че много от туристическите представители в чужбина ще се обърнат към нас с желание да докарат своите туристи тук“, на мнение е експертът.

Според нея много ясно трябва да бъде казано, че сме сигурна туристическа дестинация.

„Тази година, повече от всяка друга година, туризмът е политика, особено за Русия. Според мен министър Балтова трябва да замине за Русия, да води преговори и да осигури тези самолети, които ще докарат руските туристи. Това е част от политиката на една страна и част от преговорите, които се водят всяка една година“, поясни Анелия Крушкова.
Тя е на мнение, че шпионският скандал с Русия обезателно ще рефлектират върху туризма.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


199
Още по темата: туризъмтуристичадъри
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
117
3
 
24
 
! Отговори
Гошо до Програмиста преди 2 години
Всъщност контигента, които драпат да се къпят в ако и лежат между фасове, са най-дивите селяни-класици. БМВ на газ, фалшиви, шарени дрехи, корекции по устни, скули, мигли и евентуално ц1ц1. Те са точно по Равда, Несебър, Слънчака. За жалост, обаче, разбраха "чи Гърцийта била мноо яка - туй лято утюами" и понякога се срещат и там. Няма човек с достойнство, който да им стъпи в мухлясалите дупки, честно! :)
116
5
 
7
 
! Отговори
Гуфу преди 2 години
129Не знам кой е Програмист, не ме и интересува. Кое точно те подразни? Че има хора с различно виждане за почивка? Че някои не щем да мажем филии и да отваряме консерви на плажа? Че искаме да похарчим малко, честно и с труд, изкарани пари през годината? Кое? Щом на вас не ви се плаща разпъвай хавлията и си готов. Спрете да гледате в канчето на другите. И още нещо безплатен обяд няма никъде.
115
1
 
4
 
! Отговори
Krom преди 2 години
До Анонимен 127 - пак нищо не си разбрал! Тоя / който е и Гуфу междувпрочем / е минал покрай програмизЪма. Под всяка подобна статия дращи до припадък. Общо взето или е с някое пропадащо бизнесче по морето или просто се опитва нескопосано да дразни. Което и от двете - без значение. Просто не си заслужава да му влизаш в тона.
114
2
 
3
 
! Отговори
Питащ преди 2 години
До ПрограмистКолко сте високоплатените туристи? Има ли за половин хотел на БГ морето?
113
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до ПрограмистДа бе, разбрахме че имаш един куп комплекси и ги избиваш като са фалиш в нета, ама всеки си се кефи на различен туризъм. Някой предпочитат добро отношение и комфорт, независимо колко е ниска или висока цената. Други си искат скъпи чадъри, смърдящи кошове за ***, фалшив алкохол, силна музика и да почиват все едно не са излезли от смърдящата София. Последните обаче, не са най-платежоспособните туристи, но са целевата група на родния бранш.
112
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
а, не бързайте, ние туристите не бързаме, е го Бялото море, къде е ,на един...
111
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Безплатни чадъри на плажа? Нямало как да стане и това лято---------Немъ страшно!То и без това сезона е "пре-цакан"!-)))Причината?Мутро - бизнес!Това са хора които си мислят, че за един сезон могат да се превърнат в Рокфелерчета!И след това искрено недоумяват - защо вместо бленуваните милиони са отново на "червено"!-))))))
110
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Туристи в хотелите край морето? Няма как да стане и това лято!
109
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То докато има и такива "капацитети- бизмисмени" любимци на всяка власт няма и туризъм да стане в БГ ..никой не държи точно чадърите да са безплатни ,просто се иска нормална организация на туристическия сезон ,стига сте се оправдавали с ковид, а не юруш на цацата за 7лево и 50 ст - 100гр ,че ковида ни отне печалбите
108
2
 
30
 
! Отговори
Гошо преди 2 години
И безплатни да ги направите, и 20 евро да ми давате, за да ви седна под чадъра - пак нямате шанс. Посоката е правилна - празни хотели, фалити и накрая булдозери. Това заслужава българският нагъл, пр0ст и арогантен търговец. Затова - PLF формата и бегом към южната ни съседка. А вие, патрЕотЕ, яжте кебапчета, пийте фалшив алкохол, къпете се във фекалии и пълнете гушите им - не му мислете много, много :)
107
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като чуя че нещо ще ми е безплатно и ми настръхват косите.Започвам да мисля откъде ще ми отрежат главата защото знам че безплатен обяд нема.
106
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Горките мутри от алчност сами ще се затрият.
105
0
 
6
 
! Отговори
1-n преди 2 години
Да правят като вятъра
104
2
 
16
 
! Отговори
boby преди 2 години
Да стъпя на нашето море? Няма как да стане и това лято...
103
3
 
12
 
! Отговори
Георги Атанасов преди 2 години
В Бодрум си има безплатни плажове има си и "платени" места. Плащаш около 20,00лв. за сянка, масичка и шезлон, но тези 20,00лв са ти за задължителна консумация от заведението, скочета ли ще пиеш, ще обядваш или ще пиеш бира ти решаваш.
102
31
 
6
 
! Отговори
Програмист преди 2 години
Прекрасна новина. Мразя нискобюджетни туристи да ми се мотаят докато си почивам. Място им е на полето, не на плажа.
101
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Малей пък ако някой се сети, че като си поръчаш гърците и безплатна вода раздават по заведенията на плажа...
100
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Туристи на българското черноморие? Нямало как да стане и това лято
99
0
 
4
 
! Отговори
129 преди 2 години
До ГуфуОказва се странно как хората са готови да плащат каквато и да е сума за сянка, дори и да е голяма, ама не и да си носят собствен чадър. И 20 стотинки да струва чадъра за ден пак не бих плащал!
98
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То за това с тази политика вече в Слънчака и Св.Влас има апартаменти за по 15 хил. евро. Догодина може и по 10 хил. евра да има.Нема'а ви стъпим....