Безплатни чадъри на плажа? Нямало как да стане и това лято

Не е ясно колко хотела ще отворят
199
Безплатни чадъри на плажа? Нямало как да стане и това лято
Снимка: БГНЕС

Няма как чадърите на плажа да са безплатни, защото такова решение трябва да бъде взето по предложение на Министерството на туризма от парламента, а до момента не е направено. Това обясни Анелия Крушкова, бивш председател на Държавната агенция по туризма, пред bTV.

Още по темата

„Проблемът с чадърите всяка година ни тормози и двете страни, които са в този реален бизнес – хотелиери и концесионери, трябва един път завинаги да разберат, че проблемът е в тези дребни неща, които съсипват нашата почивка“, коментира Крушкова.

Тя обясни, че не е ясно колко хотела ще отворят това лято.

Според нея много ясно трябва да бъде казано, че сме сигурна туристическа дестинация и тук е ролята на държавата.

„Ако те ясно излязат и обявят това, смятам, че много от туристическите представители в чужбина ще се обърнат към нас с желание да докарат своите туристи тук“, на мнение е експертът.

Според нея много ясно трябва да бъде казано, че сме сигурна туристическа дестинация.

„Тази година, повече от всяка друга година, туризмът е политика, особено за Русия. Според мен министър Балтова трябва да замине за Русия, да води преговори и да осигури тези самолети, които ще докарат руските туристи. Това е част от политиката на една страна и част от преговорите, които се водят всяка една година“, поясни Анелия Крушкова.
Тя е на мнение, че шпионският скандал с Русия обезателно ще рефлектират върху туризма.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


199
Още по темата: туризъмтуристичадъри
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
4
 
5
 
! Отговори
РусенецЪ преди 2 години
Хайде, хайде. Все още тук-там си има диви плажчета. Два палатки си имам, надуваеми дюшеци, газов котлон, чадъри, портативен хладилник и т.н. 10 дни почивка с жената и децата ми струват 500 лева с пътя. Който иска камериерки и ресторантско обслужване е нормално да си плати повечко.
76
0
 
13
 
! Отговори
D преди 2 години
С тея разрешени бързи тестове за Гърция ще има да чакате да ви легне някой на шезлонга. Така че добре си помислете за цените на този лукс да си с чадър и шезлонг на плажа.
75
6
 
1
 
! Отговори
Извод преди 2 години
Ясно е, Гърция е много хубаво също. Само ми е интересно дали според вас си струва да плащам за PCR тест и да нося маска в колата (щото видиш ли гърците глобяват за това). И тая година ще е скара бира на село за мен.
74
11
 
7
 
! Отговори
Сметалото преди 2 години
Нито съм хотелиер, нито имам дори познат такъв, но какво е това "безплатни чадъри" ?! Чадърът като устройство струва пари. Поддържането на конкретния плаж + почистване също. Спасителите не са съгласни да работят без пари. Държавата не допуска и ден закъснение при плащането на концесионните вноски. Пък и все някаква печалба трябва да има за предприемача. Тааа, как "безплатен чадър" ?! дЕдо Коледа ли ще плаща разходите ?
73
0
 
6
 
! Отговори
аз преди 2 години
Смешни сте......и това лято!
72
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Преди години бях на черноморието и незнам от храната или от *** неща, които ме пляскаха по лицето във водата, но коронавируса ряпа да яде пред мyтиралата гaд, която изкарах.
71
0
 
29
 
! Отговори
Ванката преди 2 години
Какви чужди туристи, кви 5 лева!!! Който е дошъл, не повтаря. То и самите българи не искат да стъпят на нашто море, освен ако не са принудени. Моето семейство от години ходим само в Турция или Испания - нищо общо с "почивката" у нас.
70
0
 
29
 
! Отговори
Хотелиер преди 2 години
Няма да ходите в Гърция, затваряй границите! Елати тука да платите за чадър, шезлонг и паркинг. Обслужването е на ниво с кисисела физиономия ти взимат поръчката и чакат 40 мин да те обслужат и се цупят ако бакшиша не е голям.
69
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако ще ходите на кафявото бетономорие пийте ''Глупедиум''!Иначе ще седите по цял ден на тоалетната чиния.Това което изходите в хотела,после докато плувате в морето,ще ви плиска в лицето!
68
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Силното слънце на плажа е опасно за кожата, а чадърите са много скъпи, затова отивам на гости в Прага с чаша бира в ръка.
67
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как за толкова пъти дето ходя в Гърция един път не ме заболя корема от храната или водата а?????Мноооого годинки ще трябва да ги гонят наще мутраци докато им светне лампата за какво става въпрос!Освен това винаги има и безплатен общински паркинг навсякъде.Чадър срещу кафе,фрапе или каквото ти се пие.Хитри са с усмивка ми взимат парите без да усетя,че вероятно ни мразят,най-вече заради шведските българчета дето им слугуват.Има обаче спокойствие,безвремие,почиваш наистина там.
66
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
като седят празни цяло лято ше се усетят
65
1
 
14
 
! Отговори
elada преди 2 години
Гърция
64
1
 
20
 
! Отговори
w преди 2 години
под достойнството ми е да ходя на мутроморието
63
13
 
1
 
! Отговори
noFreeman преди 2 години
до 64... не ме разсмивай, гърчолята и величие... в момента са едни от най-развитите роби... тарикати до средно умствено ниво... кое им е точно величието?
62
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Обява:Имам багер събарям евтино хотели!
61
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
тази година ще е по катастрофална и от предните, но явно на никой не му пука да го осъзнае
60
0
 
26
 
! Отговори
гръкофил преди 2 години
Ама то има ли изобщо място за чадъри? Последно гледах бетонни блокчета само ...
59
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако не е пусто ще е пълно мйекащи,нйекащи,ко?нйе!куга?Да са им честити такива!Нормалните туристи ходят в Гърция.Никой не обича мутри мръсотия и ниско качество на храната и обслужването!
58
1
 
15
 
! Отговори
АЛЧНИ МУТРЯГИ преди 2 години
ДА СИ СЕДЯТ ТЕ НА ШЕЗЛОНГИТЕ, НИЕ СМЕ НА ГРЪЦКО ЦЯЛ ДЕН СЯНКА И ЛЕЖАНЕ ЗА ЕДНО КАФЕ