Безплатни чадъри на плажа? Нямало как да стане и това лято

Не е ясно колко хотела ще отворят
199
Безплатни чадъри на плажа? Нямало как да стане и това лято
Снимка: БГНЕС

Няма как чадърите на плажа да са безплатни, защото такова решение трябва да бъде взето по предложение на Министерството на туризма от парламента, а до момента не е направено. Това обясни Анелия Крушкова, бивш председател на Държавната агенция по туризма, пред bTV.

Още по темата

„Проблемът с чадърите всяка година ни тормози и двете страни, които са в този реален бизнес – хотелиери и концесионери, трябва един път завинаги да разберат, че проблемът е в тези дребни неща, които съсипват нашата почивка“, коментира Крушкова.

Тя обясни, че не е ясно колко хотела ще отворят това лято.

Според нея много ясно трябва да бъде казано, че сме сигурна туристическа дестинация и тук е ролята на държавата.

„Ако те ясно излязат и обявят това, смятам, че много от туристическите представители в чужбина ще се обърнат към нас с желание да докарат своите туристи тук“, на мнение е експертът.

Според нея много ясно трябва да бъде казано, че сме сигурна туристическа дестинация.

„Тази година, повече от всяка друга година, туризмът е политика, особено за Русия. Според мен министър Балтова трябва да замине за Русия, да води преговори и да осигури тези самолети, които ще докарат руските туристи. Това е част от политиката на една страна и част от преговорите, които се водят всяка една година“, поясни Анелия Крушкова.
Тя е на мнение, че шпионският скандал с Русия обезателно ще рефлектират върху туризма.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


199
Още по темата: туризъмтуристичадъри
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
1
 
23
 
! Отговори
зета преди 2 години
затова си ходя на гърция. не искам някакви плиткоумни мутри да ме тормозят за чадър и паркин.
56
1
 
24
 
! Отговори
sdf преди 2 години
Само една дума... Гърция!
55
0
 
14
 
! Отговори
:))) преди 2 години
То ако това лято не стане - пиши ги бегали!
54
6
 
10
 
! Отговори
ДИТЕР БОЛЕН преди 2 години
ГЪРЦИЯ = СЕЛСКА ДЪРЖАВА. :))) ??!!!ГЪРЦИЯ Е СВЕТОВЕН ЛИДЕР И МЕГА БРАНД..САМО ИМЕТО ГЪРЦИЯ--АСОЦИИРА ВЕЛИЧИЕ , + И ДОНАСЯ ВСЕКА ГОДИНА ПАРИ БЕЗЧЕТТ . ПОВТАРЯМ = ВСЕКА ГОДИНА !А ВАС БЪЛГАРИТЕ В ГЕРМАНИЯ ВИ АССОЦИИРАТ СЪС ТАТАРИ , ТУРЦИ , РУСКИ САТЕЛИТ и СЛАВЯНИ-*** .
53
0
 
43
 
! Отговори
Пак ще има преди 2 години
опашки по 10км на Кулата. А нашите ''хотелиери" ще се държат за палците и ще искат помощи от държавата. Бай Г..аньо сам се докара до тук с алчност и про..стотия.
52
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не ви искаме чадърите! Ние си имаме и си ги носим. Не ни тежат чак толкова. Освободете плажовете, за да могат хората спокойно да се настаняват на тях и да плажуват без да им досаждат разни натрапници с такси за чадъри и шезлонги!
51
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
После що реват че фалирали? Не мога да разбера. Хем сърби, хем боли.Тя и държавата с нищо не помага за туризма, но и "бизнесмените" с малко се различават от обикновени мyтpи.Съседна Гърция е една ceлcка държава която не блести с нищо особено, обаче туризмът им е издигнат в култ и всички работят за това. Просто е. А ние си съсипваме туризма, добре че имаме и други отрасли на икономиката, иначе да сме умрели от глад!
50
0
 
35
 
! Отговори
Вуйчо Ваньо преди 2 години
И да добавя....Не само чадърите да са платени!Да се плаща и стъпването на плажа.Да се плаща и всяко влизане в морето.Да се плаща и постилането на хавлия на плажаДа умрат гладни наглите концесионери, хотелиери дано.Дето бетонираха всичко и изгониха хората в Гърция и Турция.
49
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Ормос Панагиас срещу едно фрапе от 3 евро ми дават 500 млн вода, чадър и шезлонг за цял ден. Не съм стъпил на бг бетономорие от преди 11 г.
48
0
 
0
 
! Отговори
Старата школа преди 2 години
До АнонименТи даже и не подозираш колко си прост1
47
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Плащам си чадъра, а обяд ще дават ли?
46
0
 
19
 
! Отговори
ДМД преди 2 години
Само плачат хотелиерите а не вземат и те да помогнат за туризма. Ако може да плащаме за сянка, интернет, Паркинг, сайф във хотела и какво ли още нееее Е как да ви се развива бизнеса като искате да печелите и от въздуха дето дишаме Няма как да посетиме нашето море
45
0
 
25
 
! Отговори
Еро.тичен кочан моля преди 2 години
Нашите курорти са микс от: строежи, мър..сотия, "бразилци", дюнери, сергий с китайски бу..луци, му..три и други хубавини. Абсолютно олицетворение на състоянието на държавата.
44
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гуведата тряя да ядат !!!
43
0
 
15
 
! Отговори
Концесионер преди 2 години
Чадър, шезлонг и шалте - 120 лева. Ако щете!
42
0
 
27
 
! Отговори
Specter преди 2 години
Само да съм чул някой концесионер да реве! Ден година храни ... та през последните 20 години достатъчно трябва да сте напечатали за да си позволите да стоите сами на плажовете си ПОД ЧАДЪРА!
41
1
 
37
 
! Отговори
Вуйчо Ваньо преди 2 години
Слънчев бряг е бил храсталак пълен със змии даже са пускали таралежи там като са строяли.60те години лошия бай Тошо решава да направи курорт там и вика германци за проекта.Те казват, че за тая ивица легловата база е за 30-35К души, и правят архитектурата на хотелите.2000та година бай *** вече е хотелиер и почва да строи повече."Колкото повече толкова повече" е казал Мечо Пух , а накрая К*Р...
40
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ава кой ви кара да строите по морето .Па ся оревахте орталъка.
39
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички марш към Гърция, че да умалее малко селянията по нашето черноморие.
38
0
 
8
 
! Отговори
НОВИТЕ ДЕМОКРАТИ преди 2 години
БАЛТОВА....СТРОЕЖА В СМОКИНИ ...ЗАКОНЕН...БЪРЗО СЕ УСЕЩА СХЕМАТА....