Украйна извика посланика ни в Киев, иска Радев да си върне думите назад

Румен Радев заяви, че Крив "в момента е руски"
Обновена: 19 ное 2021 21:48 | 19 ное 2021 14:15, Нели Христова
552
Украйна извика посланика ни в Киев, иска Радев да си върне думите назад
Снимка: БГНЕС

Посланикът на България в Украйна бе извикан от украинското външно министерство, съобщават от Ройтерс.

Причината е изказването на президента Румен Радев относно Крим по време на дебата с проф. Анастас Герджиков.

По време на дебата, проф. Герджиков се обърна към държавния глава: "Не чух какъв е Крим?."

"В момента е руски, какъв да е?", отвърна Радев.

"Като държава от ЕС България твърдо не признава анексията на Крим", е позицията на МВнР относно нахлуването на Русия на Кримския полуостров.

"Разглеждаме този акт срещу суверенитета и териториалната цялост на Украйна като нарушение на международното право със сериозни отражения върху стабилността в Черноморския регион и международната сигурност."

Украинското външно министерство заяви, че очаква Радев да си вземе назад думите, които според ведомството са в разрез с "официалната позиция на София в подкрепа на суверенитета и териториалната цялост на нашата държава в нейните международно признати граници".

 

 

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


552
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
354
1
 
5
 
! Отговори
СС преди 2 години
До КалашниковТака си е вярвал и Хитлер за Австрия, ама...
353
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Скандалът предизвикан от Румен Радев на дебата с проф. Герджиков снощи чий е полуостров Крим се разраства.Очаквано Москва бурно приветства изявлението на Радев, че Крим е на Русия. В Инстраграм профила на руския президента Владимир Путин пусна своя снимка с Радев, на която има текст, че българският президент ясно и категорично чий е Крим-Руски.Руските медии също се прехласнаха по думите на българския президент, че Крим е руски.
352
14
 
9
 
! Отговори
пази ни от преди 2 години
*** успя да раздели цяла България и за минути ни скара с две велики сили Украйна и Турция дано децата ни оцелеят!
351
0
 
2
 
! Отговори
Бай Гроздан преди 2 години
До 416.Не си разбрал,присмивам се на реакции по непроверени информации.Интересно от кого са се осведомили неточно,след като дебатът го има на запис в БНТ?
350
3
 
4
 
! Отговори
ни са знай преди 2 години
Историята казва, че Крим е гръцки!
349
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Бай Гроздан Бай Гроздане вместо да се ядосваш с вироглавите българи най-добре е да отидеш при руските си братя в Крим за да се кефиш на руската окупация.
348
2
 
26
 
! Отговори
Коста преди 2 години
Украйна за Русия е като Северна Македония за България!Разликата е в мащабите!
347
6
 
22
 
! Отговори
Бай Гроздан преди 2 години
Голяма подкрепа за Герджиков от Украйна,както и от Брюксел.Разбрали,неразбрали и се нахвърлиха върху президента с критики също както от ЦИК срещу Петков,че бил агитирал като казал за кого е гласувал,после,че нарушил тайната на вота,но не го е казал в секцията и заплахите за глоба увиснаха в облаците.А от Брюксел могат да си направят един воаяж до Крим,да видят с очите си чий е м момента.Само ни амбицираха дъртаците по карти да направим резултата 3 та 1,както помогнахме Петков да е първи.
346
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Крим е Турски. Поровете се в историята.
345
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Укроитерасите се чудят как да върнат тиквотерасът на власт за да има на кого ГриненХерСки да се присмива.
344
23
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев успя да натвори маса глупости само за 1 час. Дипломатически скандали на 2 континента само за да угоди на началника си Путин. За забърканата дипломатическа каша голяма заслуга има махмурливия ни вътрешен министър Рашков.
343
23
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зеленият чорап сътвори и международен скандал.Тия ,които повече илеят за Русия да отиват там.Може да се бият в гърдите,че патреоте,но не са чели какво са казали Левски иЗахари Стоянов за казашкия ботиш.
342
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нямането на бедния не е като нямането на богатия герджика е охранен дюмбелин санкциите удрят най бедните не най богатите богатия пак ше яде хайвер по малко ще е ама ше яде а бедния ще вари обувки като чарли чаплин
341
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вие върнете брендо и ше помислим
340
8
 
10
 
! Отговори
Евроджендър преди 2 години
Предлагам да минем на енергия от вятърни мелници и соларни панели, и да наложим на Русия ембарго за внос на газ и нефт в ЕС, и Русия да фалира.
339
7
 
32
 
! Отговори
Натовеца преди 2 години
Украйна е една по-голяма Македония ,фалшива и измислена страна!
338
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На запад всички се надяваха, че след ковид-19 спада всичко ще тръгне нагоре, и есента на 2020 наистина тръгна. Но 2021 всичко отново тръгна надолу, дори по зле от спада началото на 2020. Всеки следващ спад ще е по-нисък от предишния. Не е ясно до кога ще продължи това, защото степента на на идиоти3ма на правителствата на запад е голяма (новото правителство в Германия ще спре индустрията да спасява планетата със зелени енергии въпреки че Германия има ресурс, а Франция и Англия изобщо нямат ресурс).
337
0
 
6
 
! Отговори
по голяма нужда преди 2 години
66 хиляди хоумлеси в Елей. Според оценка на Economic Round Table през 2023 броят ще достигне 90хил. Къде ходят по-голяма нужда?
336
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Производстото на запад се срива. И те го разбират. Западът го очаква рязко падане на стандарта на живот и това ще бъде катастрофа защото нямат социални механизми и ресурси.
335
8
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"От 100 години разправяте как Запада се разпада" - не, не от 100 години, от няколко години. В Германия затварят заводи, Фолксваген уволниява работници, спад на икономиката 10%, енергийна криза в цяла европа. А Руската икономика расте, Русия е осигурена с продоволствия, Русия е осигурила военната си безопасност и никой нищо не не може да каже на Русия, а ти продължавай да бълнуваш, че Русия се разпада.