Украйна извика посланика ни в Киев, иска Радев да си върне думите назад

Румен Радев заяви, че Крив "в момента е руски"
Обновена: 19 ное 2021 21:48 | 19 ное 2021 14:15, Нели Христова
552
Украйна извика посланика ни в Киев, иска Радев да си върне думите назад
Снимка: БГНЕС

Посланикът на България в Украйна бе извикан от украинското външно министерство, съобщават от Ройтерс.

Причината е изказването на президента Румен Радев относно Крим по време на дебата с проф. Анастас Герджиков.

По време на дебата, проф. Герджиков се обърна към държавния глава: "Не чух какъв е Крим?."

"В момента е руски, какъв да е?", отвърна Радев.

"Като държава от ЕС България твърдо не признава анексията на Крим", е позицията на МВнР относно нахлуването на Русия на Кримския полуостров.

"Разглеждаме този акт срещу суверенитета и териториалната цялост на Украйна като нарушение на международното право със сериозни отражения върху стабилността в Черноморския регион и международната сигурност."

Украинското външно министерство заяви, че очаква Радев да си вземе назад думите, които според ведомството са в разрез с "официалната позиция на София в подкрепа на суверенитета и териториалната цялост на нашата държава в нейните международно признати граници".

 

 

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


552
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
374
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
443 Ние, под вождиското управление на руския човек в президентството, Радев, също сме слуги на американците.
373
5
 
20
 
! Отговори
Хм преди 2 години
До АнонименРадев ни бил скарал с Украйна и Турция?Че това що за страни са?Първата ни прави само мизерии,а втората зле прикрива агресивните си намерения и намесата във вътрешните ни работи!Впрочем Ердоган е скаран с кого ли не(вкл. САЩ),а само Баце му се мазнеше!
372
23
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не чухме Радев да казва В МОМЕНТА КРИМ Е РУСКИ. Той каза, КРИМ Е РУСКИ. Точно и ясно, с което провали българската външна политика. България е приела официално, че Крим е на Украйна и е незаконно окупиран от Русия. Същият гаф Радев направи при едно от посещенията си в Брюксел, когато призова за сваляне на санкциите срещу Русия, при все че, България ги е одобрил официално. Да не говорим, за погазването на конституцията от него, няколко пъти вече. Такъв президент ли, искаме?
371
4
 
14
 
! Отговори
Нека идат преди 2 години
да си го вземат Крим от руснаците. Много се перчат на думи, ама не им стиска да нападнат руската мечка. Смешковци!
370
3
 
22
 
! Отговори
Реалност преди 2 години
Украинското политическо ръководство са слуги на САЩ. Съжалявам украинската младеж която работи лятото по българските курорти за минимална заплата.Едно от момичетата сервитьорка каза че със спестените пари тук ще помогне на родителите си в Хмелницки. С жена ми и оставихме и бакшиш 5 лева няма да ви описвам колко ни благодареше. А жена ми каза горкото момиче
369
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чекистите Радев и Рашков ни скараха с Турция, Украйна, с колко още страни ще ни скарат? Те провалиха българската външна политика.
368
5
 
10
 
! Отговори
ххх-ххх преди 2 години
До АнонименГейДжиков е слуга на ДПС и ЕС - за какво ни е президент като Чехала, наведен, нагъ1зен сервилен, анти българин? Браво на Радев, мачкай ЛГБТ-чучелото!!!От 40 године се гордея с президента, не ми трябва второ надупена Офчарка!
367
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да кажеш, че Крим е Украински, е все едно да кажеш, че Македония е Българска
366
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Опасявам се, че българските проруски селяни ще споделят нерадостната съдба на Неграмотните проруски селяни в Крим и Донбас.
365
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре де, щом полуостров Крим не е Руски, тогава защо за патуването ми до град Одеса на Крим, се нуждаех от виза за влизане в Руската федерация??! И ми я издадоха от Руското посолство, а не от Украинското??
364
4
 
19
 
! Отговори
пущиняк преди 2 години
Глупости- поддал се бил Радев на чувства! Радев го каза много правилно- дефакто крим днес е част от територията на Русия! Който се съмнява в това- да отиде на на място да се убеди! Да видим ще намери ли някъде в Крим разпънато украинско знаме! Даже и кримските украинци днес са доволни че не са подвластни на днешните власти в Киев!
363
4
 
11
 
! Отговори
Бай Гроздан преди 2 години
И в новините на БНТ(дано е неволно) пропуснаха да споменат,че в отговор на журналист говорителят на Брюксел каза,че няма да коментира думите на президента(предадени кой знае как от кой знай кой журналист) и подчерта позицията на ЕС.От БНТ съобщиха само за реакция от Брюксел по повод думите на президента без да споменат,че е била на зададен въпрос.И БНТ неволно или по нечия воля подкрепи Герджиков,но в неделя дъртаците по карти ще помогнем резултата да е 3 на 1 за президента.
362
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След :"Крим е руски ,на кого да е ?" ,президента Радев ще победи с 75% поне.Всички , ама всички българи ще са с него.Хващам бас на едно агне.
361
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе този Крим и български е бил и византийски и турски и какъв ли не, преди да отидат там казаците, па сега и руснаците. Който си го завземе - негов си е.
360
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев се поддаде на чувства и затова говори без да мисли. А Герджиков си беше подготвил какво да каже за да го злепостави. Герджиката е манипулатор - кукла на ГЕРБ и ДПС. Не става за достоен президент.
359
3
 
11
 
! Отговори
До пази ни от преди 2 години
"Велика"...... Окрайна.Какво и е великото на окрайна .Има велики *** и велики политици-***.Палячовци.
358
4
 
9
 
! Отговори
хъ преди 2 години
Пука му на Радев. То па една загуба, ако ни се разсърди Украйна! Животът ни зависи от тях, пф!
357
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев е персонанонграта затова официалните му посещения са до ниво посланик , покрай тоя русофил и България че отиде в килера със спрени пари от ЕС
356
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Косово е света земя Сръбска , Крим е Руски
355
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
каква държавна украинска институция има в Крим.защо Украйна не поканят на официално посещение нашият президент на среща в Крим на което да си вземе думите на обратно.