От днес: Австрия влезе в триседмичен локдаун

В страната има ръст на случаите на коронавирус
22 ное 2021 23:55, Красимир Ангелов
230
От днес: Австрия влезе в триседмичен локдаун
Снимка: БГНЕС

Австрия навлезе от днес в триседмичен локдаун, предаде ДПА. Страната е обхваната от четвърта вълна на заразата, като седмичната база на заболеваемост достига 1100 нови случая на зараза на 100 000 жители, а в събота бяха регистрирани близо 14 000 новозаразени.

Още по темата
Леглата в интензивните отделения са запълнени почти на нивата от пика по време на третата вълна. Правителството се надява, че локдаунът ще е жизненоважна спирачка за разпространението на пандемията, съобщава БТА.

На гражданите се разрешава да напускат домовете си само за да ходят на работа, да пазаруват стоки от първа необходимост или да спортуват.

Повечето магазини и ресторанти могат да продават храна само за вкъщи, културните събития са спрени, а големи спортни прояви се провеждат без публика. Училищата обаче остават отворени, а на родителите се дава свобода да решават, дали децата им да ги посещават или не.

Мнозина гледат на четвъртия локдаун в страната, като на един вид присъда за правителството, като близо 75 процента от австрийците казват, че вече нямат доверие на правителствената коалиция между консервативната Австрийска народна партия (АНП) и "Зелените" заради провала й да овладее пандемията, коментира политологът Петер Филцмайер.

Много други изследвания показват обаче, че недоверието се е разпростряло също и върху политическата опозиция.

В събота в столицата Виена се проведе голям протест срещу новия локдаун, както и срещу задължителната ваксинация в страната от 1 февруари догодина. Според различни източници в протеста са се включили между 35 и 100 000 души.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


230
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
140
0
 
1
 
! Отговори
Кочо преди 2 години
До Австрия: Мдаа. Когато фактите говорят ... е време продажниците да млъкнат. Повече оваКсани, повече пострадали, някои - фатално.
139
2
 
1
 
! Отговори
В. преди 2 години
Австрия ке падне
138
2
 
4
 
! Отговори
Виновни преди 2 години
Всичко щеше да им е наред, ама много българи неваксинирани се разхождат из Ариско и затова така...
137
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Евразииския съюз са ги заключили по домовете за 4 месеца.
136
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Политици = Демони
135
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В България лекарите в голямата си част са абсолютни невежи за да има, толкова много жертви и тази година... или жертвите отиват твърде късно да се тестват...!
134
0
 
10
 
! Отговори
Австрия преди 2 години
Напълно ваксинирани: 65%Поне една доза: 70%
133
2
 
7
 
! Отговори
БРЦК преди 2 години
Австрия ще гори като факла . Сега тлее но огънят на разделението се разгаря доверието не съществува. Лъжите станаха ежедневие. Убийствата и лицемерието начин на живот. Смъртта изчиства и изравнява всичко и всички
132
2
 
32
 
! Отговори
МАЙМУНСКИ ГРИПъ преди 2 години
Според търговския отдел на Тойота 2/3 от вярващите в науката западняци, когато си купуват електромобил, питат къде се намира резервоарът за гориво. Горе-долу толкова са се и ваксинирали.
131
2
 
12
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 години
А за да излезе от ЕС, некадърните и про'сти слуги на Брюксел трябва да бъдат изолирани в Белeне.Недоволството от задължителното ваксиниране или цените на енергията трябва да е пред Раковска 124, където еврослугите лицемерно се крият.
130
6
 
22
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 години
За да оцелее, България трябва да излезе от ЕС.
129
3
 
19
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 години
Миналата годи Съветът на Европа, дето европро'*** използват за дъвка като рамка на демократичния ппоцес реши, че сертивикатите са дискриминационни и не трябва да се въвеждат. Тогаз лъжците в ЕК и платените от комисариата по ценностите им слуги тръбяха, че сертификатът е плод на комплот теории, а днес сертификатът е политека на ЕС.
128
1
 
26
 
! Отговори
абе преди 2 години
Какво става сега,след като около 70% от австрийците са ваксинирани,1100 заразени на 100000.При нас около 25% ваксинирани-малко над 600 заразени на 100000.Какво още трябва да се случи,за да проумеят управляващите по света,че ваксината АБСОЛЮТНО по никакъв начин не спира вируса и няма АБСОЛЮТНО НИКАКВА гаранция,че ваксинираните са защитени.Тогава защо трябва да принудим населението да се ваксинира?Само защото здравната система не издържа ли?Вземете пример от Китай,постройте специални болнници..
127
1
 
45
 
! Отговори
Осман преди 2 години
Имах познат, който бачкаше в Норвегия на корабите. Последния път, като си дойде за отпуска в България са му звъннали от фирмата и са му казали без да се ваксинира не може да се върне на работа. И той за да стане бързо се ваксинирал с еднодозовата ваксина на Джонсон и след няколко дена здрав прав човек си замина. Това няма да го кажат никъде пък може и да ме изтрият за дето го казвам!
126
3
 
23
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 години
2-3 дена заключване и после пак 2 седмици слободия и пак 2-3 дена заключване. А не чувам некадърния психопат на ЕК Урсулата да говори за фалшивите си брюкселски ценности и неследването на решението са СЕ да няма дискриминационни сертификати.
125
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Набодени - ненабодени - все тая. Което си беше предвидимо. А децата са си на училище! Докато в България вече две години няма образование!
124
2
 
33
 
! Отговори
МАЙМУНСКИ ГРИПъ преди 2 години
Локдаунът се налага, защото ваксините "действат".
123
0
 
42
 
! Отговори
Чоко преди 2 години
Ха сега обяснете на ваксинираните , защо ги затваряте отново. Нали панацеята бяха ваксините. Очевидно не е така. С и без ваксини това нещо трябва да мине през електората и чак тогава да се изгради някакъв имунитет. Това с тези ваксини със срок на годност около 2-3 месеца е гав*ра с населението. Бучиш се и след три месеца си напълно незащитен. Кому е необходим такъв препарат, който довежда до фатални последици много по-често отколкото ни се казва.
122
35
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И в Австрия, както и в България, неваксинираните влизат в болница 23 пъти повече от ваксинираните.
121
22
 
6
 
! Отговори
До 202 преди 2 години
Няма ваксина, която да предпазва изцяло.