Протести в Западна Европа срещу COVID мерките

Силите на реда използваха водно оръдие в Люксембург
69
Протести в Западна Европа срещу COVID мерките
Снимка: БГНЕС

В австрийската столица Виена и други градове на Австрия десетки хиляди демонстранти се включиха в протести срещу антикоронавирусните мерки. На площад Хенделсплац във Виена се събраха 15 000 души. После те потеглиха оттам на поход из центъра на града, в който в крайна сметка се включиха около 44 000 души, предаде ДПА. Около 1400 полицаи се грижеха за реда, допълва Ройтерс. Трима души бяха арестувани заради използване на пиратки и не спазване на разпоредбите за носене на маски. Журналисти, отразяващи проявата, бяха нападнати със снежни топки и парчета лед, като един репортер пострада.

Лидерът на крайнодясната Австрийска партия на свободата Херберт Кикъл призова участниците в протеста във Виена да се противопоставят на задължителната ваксинация, планирана в Австрия от февруари. Той заяви, че тази мярка, както и безсрочния локдаун за неваксинираните е атака срещу човечеството, а правителството действа садистично.

В последните седмици имаше големи демонстрации във Виена срещу антикоронавирусната политика на властите. Всеки един от протестите привлече над 40 000 демонстранти.

Няколкостотин души се събраха на протест и в Люксембург срещу антиковидните мерки. В даден момент се стигна до напрежение и силите на реда използваха водно оръдие срещу група, която се опитваше да преодолее заграждения, блокиращи достъпа до центъра на града. Около 10 души бяха арестувани.

На 4 декември при подобен протест демонстрантите нахлуха на коледен базар и замеряха с яйца къщата на премиера Ксавие Бетел, настоявайки за оставката му.

Между 1000 и 1500 души протестираха срещу действащия зелен сертификат в Каталуния. Протестът се проведе в центъра на Барселона, предаде Франс прес.

Протестиращите носеха транспарант, на който пишеше "Зелен сертификат е равно на тоталитарна държава", както и плакати, на които пишеше: "Не на нацисткия паспорт". На един от плакатите Кю Ар кодът на зеления сертификат бе съпоставен с пречупения кръст на нацистите. Множеството скандираше: "Това не е пандемия, това е диктатура". Това е втори подобен протест в Барселона.

Хиляди участваха в протести срещу коронавирусните рестрикции в редица германски градове, предаде ДПА. Около 10 000 излязоха на протестно шествие в Хамбург. Около 500 души протестираха в град Стендал в провинция Саксония-Анхалт, а над 700 в Шверинг. 2000 души имаше на протеста в Нюмаркт, а само 100 в Мюнхен. В Берлин протестиращи преминаха по улиците с колите си, надувайки клаксони. Подобни протести имаше и вчера вечерта на различни места в Германия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
5
 
! Отговори
О неразумни преди 2 години
Ние тука само знаем по форуми да плюем, а като има протести винаги били "платени"...
52
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Думата "реваксинация" как ви звучи?
51
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не се бойте антиваксъри, още малко остава. До две три години земята ще се населява само от тези които не са ваксинирани, щото ваксите ще изпукат. Ще има купони, ядене и пиене, кючеци и всичко което си пожелае човек.
50
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Еврогейовете разбраха че са напомпени с ментета ваксини и се събудиха )
49
4
 
25
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
В Австрия отново се заражда фашизъм.
48
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Даа, става интересно. А още по интересно ще стане като ги налазят и ваксинираните след като се усетят че само ги бодат за лудо а вируса не изчезва.
47
1
 
4
 
! Отговори
. преди 2 години
До българин 41 - колко си наивен брат... Гледаш ли "Малкото пони"??
46
3
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Днеса, пишете новините като византийците хрониките едно време. Когато е във интерес на ковидарите умножавате бройката по 10, когато обаче новината е в полза на антиковидарите я намаляте 100 пъти. Византийци!
45
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
52 на тебе какъв ти е проблема? Ти нали ще останеш! Че даже и двойно място ще имаш! Тогава какво се се загрижил за нас антиКовидваксърите? А, забравих, ти си преродената майка Тереза!
44
3
 
41
 
! Отговори
Павел преди 2 години
Направо не мога да повярвам, че се отразява такава новина. Да има ги протестите, но политиците не им обръщат внимание. Защо? Кой ги натиска да налагат безброй забрани и ограничения?
43
2
 
46
 
! Отговори
Пинокио преди 2 години
След като мерките са "ефективни" - защо тая простотия продължава вече 2 години?!
42
43
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не се ваксинирайте! Дай собствен принос за намаляне на населението на земята!
41
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По стадионите на САЩ, всички хора по стадионите, по 70 и 80 хиляди, скандират в един глас "Фак Джо Байдън". Показват и средни пръсти.
40
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Каталуния само 1500 човекаАбсурд
39
4
 
52
 
! Отговори
До 44 преди 2 години
Така, така... повтаряй си го и кураж да не полудееш, когато съзнанието ти се сблъска челно с това, което подсъзнанието ти вече знае. Най-нисък процент ваксинирани има сред лекарите, учените и критично мислещите хора. Обещанията, че от ваксината се поумнява и ставаш по-красив, бяха примамка за кoмплексарите с интелект (и поведение) на морско свинче.
38
1
 
6
 
! Отговори
до 38 преди 2 години
Лъжеш!
37
1
 
40
 
! Отговори
до 44 преди 2 години
След още 2-3 дози ще отлетиш при Свети Петър да правиш кариера там. Прав ти път! Светът няма нужда от полирани мозъци!
36
1
 
19
 
! Отговори
стъкмистика преди 2 години
Тихо, да не събудим Кирчо
35
74
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ратаите в действие. Добре платеният образован човек в ЕС отдавна е ваксиниран и го вълнуват приходите му, бизнес, кариера, семейство. А разни безделници протестират. По цял свят е така. Нормално.
34
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
41 ЕС евра не сме виждали от доста време, след върнатия план няма и да ги видим. Значи още една причина да не им искаме отровите. И между другото, здравето ни не се продава, нито за евра, нито за долари, нито за злато. Точка