Папата с критика към двойките, които не искат да имат деца

Те имали по две кучета и по две котки, които замествали децата
5 яну 2022 16:03, Елка Василева
65
Папата с критика към двойките, които не искат да имат деца
Снимка: архив, БГНЕС

Папа Франциск разкритикува двойките, които не искат да имат деца, предаде ДПА.

"Прекалено много двойки нямат деца, защото не искат да имат, или имат само едно дете, защото не искат да имат повече", каза Светият отец пред множеството, събрало се на седмичната му обща аудиенция в сряда.

Още по темата

"Но те имат по две кучета и по две котки. Кучетата и котките заместват децата. Да, разбирам, това ще ви разсмее, но реалността е такава", заяви предстоятелят на Римокатолическата църква.

85-годишният папа предупреди, че цивилизацията застарява и й липсва човечност, защото богатството на родителството е изгубено.

"Онези, които живеят сред хората и сключват брак, трябва да мислят за това да имат деца", подчерта Франциск. Да имаш деца по естествен път или чрез осиновяване е риск, но да нямаш е още по-голям риск, каза той.

Миналата седмица папата заяви, че Италия е изправена пред "демографска зима", след като бяха публикувани данни за раждаемостта в страната, които отново показват спад, отбелязва ДПА, цитирана от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 35 Гвардейците на ватикана,приличат на шутове,защото цЪрквата е цИрк,след последното зануляване
53
0
 
1
 
! Отговори
1234 преди 2 години
Една котка или куче за 2 седмици яде за 5 лв.1 дете за 2 седмици поне 50 лв, може и повече Папата всички деца вече ги е опипал и иска нещо ново.
52
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
папа и другите свещеници постоянно се опитват да си направят деца един на друг но засега не успяват
51
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Папата може да ме критикува само ако той ми ги отглежда/ издържа тези деца.Аз, без да съм папа, твърдя че не е редно да създаваш още роби в ужасния свят в който живеем.
50
0
 
1
 
! Отговори
Hoho_Boho преди 2 години
Ами да разреши еднополовите бракове. Те искат да имат деца.
49
1
 
4
 
! Отговори
Сталин преди 2 години
Колко деца има папата?!
48
0
 
1
 
! Отговори
Аууу преди 2 години
Сега ЕС ценностите ще погнат и Папата! Всички двойки без деца вклюват всички двойки които не са мъж и жена! Аууу!
47
4
 
5
 
! Отговори
САТАНАТА преди 2 години
Дядка,некролога ти се върти около главата,а ти имаш ли биологични деца?!
46
0
 
6
 
! Отговори
Напишете преди 2 години
"Паул 6 аудиенсе халл - снейк" в гугъл и вижте как изглежда залата отвътре и отвън, също вижте какъв "арт" има зад стола на папата и се замислете пак отново върху всичко което казва тоя
45
0
 
14
 
! Отговори
Тук преди 2 години
Обичат да трият коментари
44
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Католическата църква е най-големият производител на педофили и педофилия в цял свят.А папата е техният патрон.
43
2
 
12
 
! Отговори
Ученика преди 2 години
А къде са децата на папата...
42
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ашкеназки евреин какъв аржентинец се броиш, бе... Именно заради това семейството му бягат в Аржентина, за да не ги хване Ади хубавеца.
41
4
 
3
 
! Отговори
Batman преди 2 години
Но все пък.. днешното детство е променено от новите технологии и сега е по трудно за нас родителите и вредно за децата ни... лампата свети и за един и за 10 но все пак с икономика и мъдрост може да се гледа повече от 1 дете...
40
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Евреина папа много му знае балалайката...
39
2
 
3
 
! Отговори
Номер 40 преди 2 години
Този не е за кръстовището на Авиацията в София този е за района на Карлуково. Най-добре в някоя пещера да гледа вселените които ще бъдат там и след всеки друг Папа
38
2
 
4
 
! Отговори
Batman преди 2 години
Наричат го свети отец а в библията пише никой да не се нарича отец нито на някой да наричаш отец.. така че дявола да не си дава мнение то по колко деца ще правим и по колко кучета и котки ще имаме.. да аз лично имам 3 деца а още 30 нямам.. макар и с труд неса лишени.. разбира се не живееа в България но Слава богу не сме лишени от нищо.. но аз и където да живееа имам ли бог и Исус Христос в сърцето си аз не се страхувам защото знам че няма да ме остави... знам че в България е много трудно..
37
3
 
25
 
! Отговори
? преди 2 години
Папата лично колко деца има? Нещо пример не трябва ли да дадеш като изискваш такива неща? Защо не говорите, че за разлика от хората родени през 40те до 60те години на миналия век, днешните млади нямат и няма да притежават нито собствен дом, нито ще имат спестявания? Знаете ли, че преди 50 години един мъж работещ като продавач е можел да има голяма къща и да храни, облича и плати образованието на 4те си деца като не се е налагало на жена му да работи?
36
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако човек няма прилични доходи да издържа децата и да се погрижи за нормалния им живот, е по-добре или да не ражда или да има само едно! Защото това са живи същества и нямаш право да ги правиш нещастни или да ги отглеждат в лишения. Това папата трябва да го знае и да апелира към правителствата да създават работни места и привилегии за родителите, да вдигнат доходите им, особено в най-бедната страна България! Живеем в материално време, пееше още преди 30 год. Madonna, парите са определящи.
35
1
 
9
 
! Отговори
до 31/32 преди 2 години
Хаха, тъкмо се зачудих къв е този данък русенско варено :) Обаче и да го въведат, все тая! Според младите, аргументите против са безчет, а аргументите "за" им звучат плоско и демоде. Тъй като съм водил поне 100 разговора по темата със сина ми, започвам да се замислям дали пък няма резон в демотивацията им, макар че много ми се иска внуче...