Джокович не бил пленник, свободен е да си тръгне

Местните служби разглеждали случаите на още неваксинирани тенисисти
7 яну 2022 14:13, Елка Василева
57
Джокович не бил пленник, свободен е да си тръгне
Снимка: архив, БГНЕС

Австралийският вътрешен министър Карън Андрюс отрече, че най-добрият тенисист в света Новак Джокович е "държан като пленник" в страната, след като сърбинът прекара нощта в хотел за настаняване на емигранти в Мелбърн, докато неговите адвокати обжалват решението на местните власти за депортацията му.

Защитаващият титлата си на Откритото първенство на Австралия и деветкратен победител в турнира Джокович беше задържан на летището в Мелбърн в сряда при пристигането си в страната, след като граничните власти оспориха валидността на визата му.

Още по темата

Сърбинът получи специално разрешение на базата на медицинско изключение за участие в Откритото първенство на Австралия, което започва на 17 януари, но това не беше достатъчно за граничните служби, които анулираха визата му, тъй като той "не е успял да осигури надеждни доказателства, че отговаря на изискванията за влизане в Австралия".

Джокович можеше да напусне Австралия още в четвъртък, но неговите адвокати внесоха жалба срещу депортацията му, която ще бъде разгледана от съда в понеделник, припомня БТА.

"Г-н Джокович не е държан като пленник в Австралия, той е свободен да напусне във всеки един момент, в който прецени, а граничните власти ще му съдействат за това", заяви Андрюс.

Министърката също така допълни, че местните служби разглеждат и случаите на други двама неваксинирани тенисисти, които са допуснати в страната за участие в Откритото първенство на Австралия с подобни медицински изключения.

Междувременно бащата на тенисиста - Сърджан, вчера обвини правителството в Канбера, че синът му е държан като затворник и властите искат да го унижат. "Не сме тук, за да клеветим някого, тук сме, за да подкрепим нашия Ноле, той е сърцето на Сърбия, нашата гордост и радост - това е началото на агонията, искат да го държат в затвора до понеделник, представете си - до понеделник да държат най-добрия спортист в света в затвор", заяви Сърджан Джокович, баща на Новак.

Сръбският президент Александър Вучич заяви, че Новак Джокович е жертва на "политическо преследване" от австралийските власти, а външният министър на страната пък съобщи, че е отправил "устен протест" към австралийския посланик в Белград заради "неприемливото и антихуманно отношение", на което бил подложен Джокович в Мелбърн.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
16
 
13
 
! Отговори
Гост преди 2 години
Ромски изпълнения от страна на Джокович!
31
17
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма да си тръгне докато не получи ритник отзад. Сръбският инат е пословичен. Джокович месеци наред търсеше начин как да влезе неваксиниран, мишкуваше, хитруваше и въртеше разни схемички с федерацията и турнирния директор. Австралийската държава няма да си плюе в лицето, заради мераците на Джокович и фамилията му да го направят нов Спартак или направо нов Христос!
30
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така е свободен е да си тръгне сега след като целия свят се зачуди какво правят фашагите в Австралия. Когато кацна го арестуваха и му отмениха визата, след което го пратиха на сила в "хотел за каранта", който е охраняван и няма право да напуска.
29
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изяш ги ,Гришо !С парцалите !
28
19
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Натрапник с Балкански манталитет Винаги ,другите са виновни
27
0
 
1
 
! Отговори
Свобода за Брендо преди 2 години
Само Сарайте и Дроган заедно с *** Костов
26
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Що се натиска ,като не го искат ?
25
16
 
10
 
! Отговори
сръПски имунУлог преди 2 години
Сърбина Ноле е с два инсулта и прекаран инфаркт миналия месец, ваксината ши го утрепе гарантирано, има и Паркинсон горкия и диабет +++ още диагнози
24
20
 
16
 
! Отговори
БАНко преди 2 години
НОЛЕ Е ПРЕДСТАВИЛ ДОКУМЕНТИ , ЧЕ Е НА ИНВАЛИДНА КОЛИЧКА С МНОГО БОЛЕСТИ И НЕ БИВА ДА СЕ ВАКСИНИРА !!!! ТЕЛК , БРАТО !!!
23
26
 
12
 
! Отговори
??? преди 2 години
Кво ни занимавате с тоя сръбски клоун? Ако не може да се прибере, да вземе Кирчо Промяната да му прати Спартан-а и да го извозим!
22
10
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тогава що са го излъгали че може и без ваксина да влезне ако представи медицински документ който я отменя това е проблем на лошата регламентация на турнира а не на Джокович
21
20
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И какъв " спорт" е тениса бе другаре? Това е най пропадналия и скучен и БЕЗМИСЛЕН " спорт", който съществува в ГАЛАКТИКАТА! Двама тиквеници размахват *** безцелно през една мрежа...кой го е измислил тоя " тенис", аааа да *** бритонци! Хората са луди да си дават парите за да гледат подобна простотия, с тежки стонове и ПЪШКАНИЯ! Отделно тениса е пълен с ОБРАТНИ ИЗВРАТЕНЯЦИ!
20
2
 
8
 
! Отговори
Я преди 2 години
До A (3)Това Австралия, Америка са ти малко мъгляви понятия. Компютри , компоти...
19
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 11 "Искат да го победят по документи, защото пак ще натупа лакомите лицемерни западни з-ци на Надал и Федерер" Федерер въобще не участва, а от цялата сага излиза, че Джокович се е опитал да "победи по документи" австралийските власти, и то защото не е ваксиниран.
18
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"тук сме, за да подкрепим нашия Ноле, той е сърцето на Сърбия" "Сърцето на Сърбия" е с постоянно местожителство в Монте Карло.
17
19
 
11
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 2 години
Аре джонкович Алто палто и асфалто към Сърбия, Гришо ще стане сега шампион там.Да се беше ваксинирал.Бай бай
16
17
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя Жокович или какъвто и да е там, действа като " бежанците" в Европа, без документи влиза в която си страна иска понеже бил спортист...WTF е това бе хора? Пък и иска 5 звезден хотел с камериерки и прислуга да му се подсигури, това е наглост меко казано
15
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гледам кенгурата не знаят и името му как да напишат
14
6
 
36
 
! Отговори
българин преди 2 години
Гледах баща му по телевизията как го защитава. Нормално е бащата да защитава сина си. Че е велик тенисист съм съгласен, талантлив е.Че има и други известни сърби не отричам. Освен Никола Тесла, имат и астронома Миланкович, който е открил цикличните промени в орбитата на Земята. Но сега, че в хотела му имало *** е вече глезотия! Щом ти отказват виза, значи нямаш право да влезеш, камо ли да избираш хотел! А това да го сравни с Исус Христос направо изби рибата!!!
13
18
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да не се заблуждаваме, Джокович е там за пари! Не е пленник и е отишъл доброволно да види дали ще му мине номера.