Русенка даде над 28 000 лв. и злато на ало измамници

80-годишната жена ги оставяла на няколко пъти под пейка
13 яну 2022 23:45, Елка Василева
57
Русенка даде над 28 000 лв. и злато на ало измамници
Снимка: архив, БГНЕС

Възрастна русенка е поредната жертва на телефонните измамници, след като дала на престъпниците повече от 28 000 лева, съобщиха от областната дирекция на МВР в Русе.

За престъплението 80-годишната жена съобщила снощи в полицията. Тя разказала, че предния ден на стационарния й телефон се обадила плачеща жена, която се представила за дъщеря й. Обяснила ѝ, че си е счупила крака. След това се обадил мъж. Той заплашил възрастната жена, като й поискал всички налични пари.

Последвал разговор с друг мъж. Той се представил за главен инспектор от криминална полиция. Мнимият униформен служител обяснил на жената, че се организира полицейска операция по задържането на измамници.

Уверил я, че ще бъдат арестувани тези, които я заплашват, като ѝ обяснил, че трябва да съдейства и да даде всичките си парични средства. След приключване на операцията сумата щяла да й бъде върната.

Така по нареждане на псевдополицая жената събрала наличните си пари у дома, а други изтеглила от банката. На няколко пъти предала парите - общо над 28 000 лева. Оставяла ги под пейка пред дома си, дала и златни накити.

По случая се води разследване.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
4
 
30
 
! Отговори
Да преди 2 години
Нямат пари пенсиите, а!?
16
2
 
24
 
! Отговори
Възраждане преди 2 години
Имала ги е - дала ги е!Свобода на личноста!
15
3
 
3
 
! Отговори
TALIBAN POWER преди 2 години
...Imala gi....dala gi! Um tcaruva..um patki pase ! ..28 000 spesteni ????...Na takifa izkufeli babichki...ne im trebet pari !...Neka poumneeyat...i pak da pestyat !
14
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А после ромеите са първи на опашката за джи Пи. Защо не се отнемат гражданските права на ромейски индивиди замесени в телефонен тероризъм? Къде е НАП да проверява имотно състояние и доходи?
13
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Електоратът на герп
12
17
 
14
 
! Отговори
Демократ преди 2 години
Преди, като комунисти баща ми и майка ми ме учеха да бъда честен, да не лъжа, да помагам на хора в нужда. Никога няма да им го простя.
11
14
 
17
 
! Отговори
Капитализъм преди 2 години
При соца имаше Белене, нямаше телефонни измамници, банани и гъспапир. При РБ - обратно.
10
22
 
13
 
! Отговори
Каун Грипенов преди 2 години
Пенсионерите бяха излъгани от ПП и РР да гласуват за тях, после им свиха 60 лв. от пенсиите, а по-нататък още 60 лв. Докато Рашков чагърташе полицаи по МВР та, уж. работещи за мафията ГЕРБ и халюцинираше чекмеджета с пачки и чували с милиони, *** телефонни измамници се завърнаха.
9
16
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-голямата измама на хилядолетието е ковид. Там обаче са финансовите и телевизионни измамници.
8
12
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Личи си, че сме в ЕС. Полицаите ни не могат да хванат едни телефонни измамници. Представям си, ако случаят е по-за плетен.
7
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Даваш пари на телефонни измамници, за да бъдат заловени. Това е подтикване към престъпление. Бабата да се осъди.
6
21
 
11
 
! Отговори
Мвр преди 2 години
Рашков с такива дрбни мошеници не се занимава.Интересуват го МАТА ХАРИ и кюлчетата, а те не съществуват.Но той си гони вятарът...
5
2
 
33
 
! Отговори
РусенецЪ преди 2 години
Много, много е сложно с възрастните хора. Мозъка си старее и това е. Аз лично три пъти съм ходил да давам писмени обяснения в полицията, че не правя денонощен ремонт на жилището си и сменям каналите на ТВ-то и /?!?!/, защото 84-годишна съседка има звукови халюцинации. *** е, че полицията се занимава с това, а не със ловенето на измамниците.
4
14
 
7
 
! Отговори
Амон Ра преди 2 години
Аз пък съм египетски фараон и искам да ми се върне забърсаното злато от ония дето ми се обадиха преди 4000 лета , че ще ме направят безсмъртен!
3
19
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Отново се навъдиха измамниците, бяха навряни в мишачдупака при Борисов,
2
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не ги е дала за дъщеря си, а на телефонни измамници, които да бъдат заловени от полицията. Тук няма никаква измама. Знаела е на кого ги дава и сега трябва да иска полицията да и ги върне. Измама няма. Тя е отишла в полицията и е питала: "Защо вие,полицаите, ме измамихте? Върнете ми парите."
1
15
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Имала бол пари - дала. Ако нямаше, нямаше да даде.