10 г. по-късно: Масовият убиец Брайвик иска помилване

Затворникът твърди, че вече не е заплаха за обществото
18 яну 2022 12:03, Елка Василева
104
10 г. по-късно: Масовият убиец Брайвик иска помилване
Снимка: БГНЕС

Десет години след най-кървавото нападение в Норвегия страната отново изживява спомена за масовия убиец Андеш Брайвик, който вече се казва Фьотолф Хансен.

Още по темата

Днес той застава пред съда с искане да бъде помилван и да бъде освободен от затвора 11 години преди изтичането на присъдата, предаде БНТ. Затворникът твърди, че вече не представлява заплаха за обществото.

През 2011 г. крайнодесният терорист уби 77 души, повечето от които деца. По време на процеса той не се разкая за убийствата.

Изслушването в съда ще продължи 3 дни, но дали затворникът ще бъде помилван ще стане ясно след няколко седмици.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дано да го пуснат скоро! Все ще се намери някой почернен баща да му пусне по един изстрел в капачките!
80
5
 
4
 
! Отговори
Андершен преди 2 години
Никога ня го намерят и добре напрай, резака тря си знае мястото, когато е на гости! КАЗАХ!
79
5
 
4
 
! Отговори
Koko преди 2 години
Ako go pusnat....zalna my maika, shte go namerim gada...pri vsi4ki polozenija
78
3
 
4
 
! Отговори
Koko преди 2 години
Mama ti gad mrasen,dwto ubi 100 nevinni deza i napravi kakvi li me oahte gadosti....daite go v Balgarija,v nasha Pandela-da my razkazat igrata tyk,boi,boi,boi ot sutrin do ve4er i ot ve4er do sutrin i nakraja ybivane-po nai zestok na4in na taja marsha dolna. Ako swdi v skandinavski zatvor....moze i da go pusnat-DA GO INTEGRIRAT V OBSHESTVOTO. TARSETE GO RODITELI I GO UNISHTOZETE.
77
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако такива психопати ще са на свобода в Европа време е да се въоръжаваме. Същото се отнася и за мигрантите, разбира се. Той е стрелял в негови сънародници, а не по тези, които убиват и изнасилват, защото явно не са му държали гащите да отиде в някое гето.
76
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако има нормални хора в Норвегия Брайвик не би трябвало да доживее и два дни на свобода, да бъде *** на парчета докато е жив. Няма мотиви, които да оправдават неговото действие. Ако иска при Хитлер е друг въпрос, ясна е неговата съдба - психопат страхливец, който се е самоубил от страх в бункера си, а благодарение на масовата пропаганда много хора му вярват. Неговите най -близки се отричат от него и расовите глупости и има защо. Тази измислена идеология не работи.
75
4
 
6
 
! Отговори
МОЖЕ! преди 2 години
ДА му резнат двете ръце и двата крака и езика също и няма да е опасност за никого! И може да го "пуснат"!
74
6
 
10
 
! Отговори
Роза преди 2 години
Много е лесно да защитаваш някой, който е стрелял в чужда страна,срещу непознати за теб хора!Ами представете си ,че някой като него стреля в България и убие вашите деца,вашите роднини или приятели?!Как ще разсъждавате тогава,когато случаят ви засяга лично?Тогава ще запеете съвсем,съвсем друга песен,нали?
73
6
 
13
 
! Отговори
Тематик преди 2 години
Гледате едностранчиво на Брейвик. Човекът притежава и много положителни качества. Хитлер е бил надарен с огромен интелект и артистични способности, но се е жертвал в името на нацията. Брейвик го последва, но в умален мащаб. Европа трябва да бъде събуждана от време на време.
72
3
 
4
 
! Отговори
НеРазбрал преди 2 години
Какво сте писнали срещу човека , те-фармацефтите избиха милиони и продължават изтреблението, вие срещу един сте ревнали. Киро лъжата се намърда като *** в ***, ама и за това мълчите. Онези да си решават проблемите, ние тук нима сте цъфнали? Колко от вас излязоха срещу Зелените съртификати, ама драскате само?
71
3
 
5
 
! Отговори
Габи преди 2 години
Този *** заслужава никога да не излезе от затвора при строг режим, какъвто съществува в България. Но в прехвалената западна демокрация го осъждат на няколко години ,а може да го пуснат и предсрочно. Дано в България с стремежа за съдебна реформа не въведат такива "демократични "изменения
70
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До80Този е продукт на болното Западно общество, едно общество без ориентири, без нравствени, морални и духовни цености, отрекло се от Християнсвото, от Вярата си!) () () ()А, българското общество е нравствено, морално, силно вярващо, пълни църквите, в държавата ни от години няма кражби, за убийства пък, да не говорим!
69
7
 
5
 
! Отговори
Р преди 2 години
Че тоя няма да излезе никога е ясно. Страшното е, че привърженици има сред драскачите тука.
68
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много е хитър - прекръстил се е на фотьойл за да се слее с мебелировката и да се изнесе незабелязано.
67
12
 
7
 
! Отговори
пх преди 2 години
Този е продукт на болното Западно общество, едно общество без ориентири, без нравствени, морални и духовни цености, отрекло се от Християнсвото, от Вярата си! Общество поставило себе си в центъра на Вселената, а не Твореца. Аристотел беше казал "По-лесно е да съградиш град в облаците, отколкото общество без вяра на земята."
66
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ами да го оускат да натръшка отново стотина хлапета и тогава хората да подивеят и да линчуват набързо някой съдийски милозлив състав за назидание на всички. то требе си мноо ***-лоумен за да пуснеш сериен убиец на свобода. не стига че обществото веднъж плаща с невинни а втори път требе да го храни, дундурка и помилва.
65
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия дето са му фенове, ако им изтрепе някой техните семействата друга песен ще запеят, ама на приказки са много "велики".
64
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пуснете го, бе! Той и без туй има още много да учи от Фазер, Модърна, Асен и останалите. Не само да учи Фашизъм, но и модерни технологии на умъртвяването.
63
15
 
17
 
! Отговори
Стрейт преди 2 години
Да, всички леви резби пред взвода за разстрел. В Европа теябва да има ред. Например, ситуацията в Германия е била подобна и Господ, който участва и в този форума, изпраща Адолф да свърши работата. Пиночет също не е случайност. Случайности са българските политици.
62
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 71Аз направо му се чудя защо иска да излиза.()()()За да продължи да убива деца.