НАТО с предпазлив оптимизъм след новите стъпки на Русия

Москва трябва да спре да се подготвя за война
15 фев 2022 15:53, Елка Василева
77
НАТО с предпазлив оптимизъм след новите стъпки на Русия
Снимка: архив, БГНЕС

Има знаци от Москва, че дипломацията трябва да продължи. Това дава пространство за предпазлив оптимизъм, заяви днес генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг на пресконференция по повод предстоящото тази седмица заседание на министрите на отбраната на страните от пакта в Брюксел.

Още по темата

Още не сме видели успокояване на обстановката на място. Русия струпа военни сили във и около Украйна до невиждани размери от края на Студената война. Всичко е на място за нова атака, добави той.

Москва трябва да спре да се подготвя за война и да се насочи към постигане на политическо решение. Всяка следваща агресия срещу Украйна ще има висока цена и това е мнението на всички съюзници, допълни Столтенберг.

Оставаме готови за разговори с Русия, на 26 януари поканих руската страна за поредица от срещи в Съвета НАТО-Русия. Няма да отстъпим от основните принципи - всяка страна има право да избира своя път. Никога няма да има първа и втора класа страни в НАТО, всички сме съюзници, заяви генералният секретар.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре САЩ защо не си сложат американец за шеф на НАТО, а ни баламосват с някакви като Столтенберг от държават джудже Норвегия?
28
4
 
10
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 2 години
Възхищавам се на търпението на Путин,ако бях аз до сега да съм изпепелил Великобритания-ей така за спорта и като предупреждение...Китай и Сев.Корея само чакат оттатък,на другия фронт !
27
2
 
7
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
никакво доверие на нато това са из-ро-ди това не са хора воини смърт в иметона печалбата използват шу-та на украина да запалят света зеленски да си подаденезабавно оставката заради това което направи
26
3
 
1
 
! Отговори
Krom преди 2 години
До Анонимен 28 - и след още час ***'ин ще разпуска на дачата си на Марс и ще си играе със Земното кълбо? Това е от "Великия диктатор", нали?
25
5
 
3
 
! Отговори
Българин преди 2 години
До ГРАД Козлодуй....... Русофилите наистина ли не разбирате какво се случи? Какво стана с ултиматумите на Русия към НАТО да се спре разширяването и Нато "да си събира парцалите и да се изнесе на позициите от 1997 година? Какво стана с ултиматума оръжията дадени през последният месец на Украйна да се изтеглят? Знам, че ви е по конфортно да представите случилото се да огромна победа на Русия и гениалния Путин но това няма нищо общо с реалностите!
24
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ало очилата. Руските войски се предислоцират заемат нападателна форма досега бяха в отбранителна. Тактически ше ви бръкнат у заднико. Уж се изтеглят а всъщност се подготвят за светкавичен удар. Това се учи в първоначалният курс на военното обучение бе очилатия. За часове ще стигнат в Брюксел а след един ден Руският трибагреник ще се вее над Капитолия. Да не кажеш после че не умееш да четеш български и не си ме разбрал.
23
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От този говорител с космическа заплата нищо не зависи.
22
0
 
1
 
! Отговори
УЮ УЕВ преди 2 години
И направо да отвори мазни бузки нали ?
21
8
 
1
 
! Отговори
Krom преди 2 години
До ГРАД КОЗЛОДУЙ - а какъв беше чичо ти Вова в КГБ? Да не е бил жиголо с тоя исполински ръст? То пък едно КГБ - в ГДР?
20
3
 
5
 
! Отговори
Сата преди 2 години
Значи тези не са със всичкия си преди два часа казват че Русия изтегля войски два часа след това че струпва нови войски!!! Тези руснаци да го не крадът този бензин за толкова мащабно придвижване
19
1
 
7
 
! Отговори
Ако преди 2 години
За да е пълен оптимизма и народите да си отдъхнат, ако ви е еня, работете в посока Русия също в НАТО. Споровете да се решават с мир и разбиране.
18
3
 
10
 
! Отговори
Тюрлюгювеч преди 2 години
Честно да ви кажа тия евеожендери,болни мозъци и натовци яката ме дразнят наистина си заслужават Путин да им стреля ракети!
17
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зеленски с Бай ролинг Джо си размениха ролите.Сега дядката стана комик.
16
3
 
14
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 2 години
Руснаците като нация на шахматните гении пак с гениален ход-"ДАЙ ИМ МАЛКО И ИМ ВЗЕМИ ВСИЧКО"...Чичко Вова е доказан стратег-КГБ не бе случайна служба!
15
1
 
16
 
! Отговори
nekoj преди 2 години
ЕС и САЩ вече обмисляли санкций срещу Русия - ако НЕ започне война! Толкова ги е яд...
14
9
 
4
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Като се има пред вид, че самият кремълския диктатор досега на три пъти обяви, че Русия се изтегля от Сирия, то дори умерения оптимизъм е много.
13
4
 
2
 
! Отговори
Да, да, ама не преди 2 години
Днес Държавната дума на Руската федерация гласува обръщение към Вовата за признаване на сепаратистките украински области Донецк и Луганск. Това всъщност е обявяване на война срещу Украйна. Хайде честито на всички хапльовци, които не вярваха, че в този цирк Русия и НАТО задружно осъществяват глобално планче на хиперспекулантите - "Ще се примирите с масовото обедняване, защото времената са тежки. Само ние ще продължим да забогатяваме." Един по-чепат и за путинофили, и за натофили.
12
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоз *** не изглежда много доволен от факта, че Русия си направи ученията и се прибира от полеви условия към казармите. НО да отбележим , че войските на Русия се намираха в нейните граници. НО това не пречеше западняците да реват като магарИта на мегдан.
11
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма място за оптимизъм. Байдън иска война. И ще играе мръсно, за да я получи.
10
3
 
9
 
! Отговори
Перчо преди 2 години
Руснаците са дали 20 милиона жерви през ВСВ.Така че те са готови за война още от 10 май 1945година.