Париж: Путин иска да заличи Украйна от картата

Ситуацията е поврат в историята на Европа
25 фев 2022 12:45, Елка Василева
69
Париж: Путин иска да заличи Украйна от картата
Снимка: архив, БГНЕС

„Путин иска да извади Украйна от картата“, заяви в интервю френският външен министър Жан-Ив льо Дриан. Европа е единна в действията си срещу руската инвазия, уверява той, цитиран от БНР.

Още по темата
„Войната е тотална. (...) Путин иска да подчини Украйна, конфликтът в Донбас е само претекст. Той ще продължи офанзивата си докрай“, заяви френският външен министър Жан-Ив льо Дриан пред радио Франс ентер.

Ситуацията е поврат в историята на Европа, добавя той.

След разговор с украинския си колега Дмитро Кулеба министър Льо Дриан увери, че Европа ще предостави необходимата помощ на всички нива - хуманитарна, финансова и военна, без да дава подробности за това.

Относно ядрените заплахи, споменати от Путин, министърът напомни, че НАТО също е ядрена сила и че руският президент познава съотношението на силите.

Льо Дриан увери, че безпрецедентно суровите санкции, приети от Европа, ще задушат действията на Москва.

„Не съм сигурен, че Путин е предвидил цялата им мащабност“, каза той.

Министърът смята, че европейските държави са единни срещу Русия, което е обратното на очакваното от Путин. Според него руският президент не може дълго да действа сам в света като постоянен агресор.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
2. В 2022 г. Байдън, вече президент, отново подхвана Украйна и обедини Европа срещу Путин. След геноцид в Домбас и Луганск преди 8 години руснаците нанесоха военен удар, след който Украйна понася жертви, щети и ще загуби още територии.Байдън се отказа от военна защита на украинците.Украйна бе прелъстена и изоставена.
9
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На помощ идва Саакашвили, който води снайперисти в черни дрехи и от хълма започва стрелба, която CNN предава на живо. За ужас на министърката на външните работи на Естония, която е на площада, те убиват и протестиращи, и полицаи.В резултат в Украйна идва проамерикански режим, но страната губи Крим. Най-намазва синът на Байдън, който влиза в борда на голяма украинска компания за 50 000 долара на месец. В книгата си признава, че ги харчи за наркотици, мацки и алкохол.
8
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Голямото прелъстяване бе 2014 г. САЩ и НПО-та на Сорос, заедно с камерите на CNN, свалиха чрез преврат законно избраното украинско правителство като проруско.Главни действащи лица са вицепрезидентът Байдън, Виктория Нюланд и Сорос. Нюланд заповядва на американския посланик премиер да не е Кличко, а Яценюк. Сорос пък му казва, че Обама е много мек и не може да се оправи с Путин.
7
8
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Африканция за Европа ли се има ? Ми то Европа остана само Русия . Другото араби черни и ромове . Ква Европа са те ?
6
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи си приличате по интереси и манталитет...
5
3
 
5
 
! Отговори
Чичо преди 2 години
До ком 1: ЦСКА май щели да го вземат парите не ги плашели
4
2
 
10
 
! Отговори
Кала преди 2 години
И ще го направи. С подобни "единни действия" от Европа...
3
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вие я заличихте предварително като я подлъгахте,не я приехте в Нато и подло я изоставихте,за да си въртите бизнеса!
2
8
 
29
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 2 години
Ако не бяха руснаците,сега щяхте да говорите на немски в качеството си на провинция Франция,числяща се в рамките на Третия Райх !
1
2
 
9
 
! Отговори
Ок преди 2 години
Вие Не продавайтв мбаппе