Руското посолство: Подтикват ни към ембарго на износа на газ

Митрофанова заяви, че "София налива масло в огъня"
11 мар 2022 15:06, Нели Христова
193
Руското посолство: Подтикват ни към ембарго на износа на газ
Снимка: БГНЕС

Затварянето на въздушното пространство на България за руски самолети и поредния случай на изгонване на руски дипломати под измислен претекст несъмнено ще се отразят негативно на двустранните ни отношения.

Това казва руският посланик у нас Елеонора Митрофанова на видеобрифинг, излъчван на фейсбук страницата на посолството на Русия.

Заради внушения в медии и спиране разпространението на руски канали, Митрофанова ще информира всяка седмица на брифинг по актуалните въпроси от международния дневен ред и двустранните отношения с България.

Припомняйки обявяването от МВнР на двама сътрудници на посолството на Русия за персона нон грата, Митрофанова заявява, че това действие не може да се разглежда по друг начин освен като стремеж на официална София да „налее малко масло в огъня” в разпалваната от Запада антируска истерия.

Тези действия няма да останат без отговор, прочита посланикът и припомня, че на 5 март Русия обяви България за неприятелска държава.

Не налагаме още ембарго за доставките на газ по „Северен поток” 1, но европейските политици активно ни подтикват към това, посочва посланик Митрофанова.

Тя казва, че заявленията за отказ от руски нефт и нефтопродукти будят недоумение, след като цените днес са се покачили на над 130 долара за барел.

Освен това всички знаят, че доставките на нефт и нефтопродукти от Русия днес са най-конкурентноспособни за европейския пазар. Отказът от руски нефт ще доведе до тежки последици за световния и най-вече за европейския пазар. При това не е възможно бързо да се замени обемът на руски нефт за европейския пазар, това ще отнеме повече от една година, казва още посланикът на Русия.

Митрофанова прочита още, че Руската федерация не планира да окупира територията на Украйна.

Русия взема всички възможни мерки, за да запази живота и сигурността на мирните жители. Ударите се нанасят само по военни обекти. От началото на военната операция, казва посланикът, са унищожени 2911 обекта на украинската военна инфраструктура, включително 141 зенитни ракетни комплекса, 89 бойни самолета и 57 хеликоптера, близо хиляда танка и други бронирани машини. 90% от военните летища са ликвидирани.

Украинските националисти пречат на хуманитарните коридори и използват мирни граждани като жив щит, заявява посланик Митрофанова във видео изявлението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


193
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
23
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бензиностанция с ракети- абсолютно прав е Кирил Петков.Това посолство е вредно за страната ни.
88
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ку ни спрат газа ни е .............. мамата
87
18
 
23
 
! Отговори
123 преди 2 години
Изземвайте им на руските тарикати всички бизнеси и имоти в БГ в полза на държавата и да се приключва! Нагли, нагли..... Вечно им беше бащиния...
86
11
 
20
 
! Отговори
Колю преди 2 години
Как ще наложите ембарго като ще уморите руския народ от глад. Нали от този газ се храните ?!
85
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чак се чудя плямпалото просто кирчу как не е обявило война на бензиностанцията????
84
12
 
17
 
! Отговори
Асен преди 2 години
Да поясня:Тази кукувица съвсем изкука с тези под...ги! Дори на изкукалият й шеф му доде много и я прати да мърмори извинения, но и това няма да я спаси. Да си стяга куфарите за азиатската си ко чи..на
83
6
 
12
 
! Отговори
Спрете преди 2 години
Тази газ, и да пращаме всички *** с еднописочен билет за Сибир..
82
10
 
13
 
! Отговори
Асен преди 2 години
Тая кукувица съвсем изкука с тия ***. Идва му много дори на ***, та я накара да мърмори извинения, ни това няма да я спаси - да си стяга куфарите за азиатската си *** (с БВП 1/2 от Южнокорейския)!
81
9
 
18
 
! Отговори
Гергов преди 2 години
Брат и е съден за далавери и бяга от Могучая.Тази е нагла и елементарна като повечето от тях!
80
9
 
19
 
! Отговори
72949 преди 2 години
Руската федерация не планира да окупира територията на Украйна-Не планираше и нападение нали другарко? Какво ли още друго не планиара, за какво са им противогазите в украйна другарко.
79
11
 
10
 
! Отговори
да преди 2 години
права е мамаша, обаче кирчо налива и не масло ами бензин в огъня, и после като останем по долни *** бързо ще избяга в канада
78
8
 
13
 
! Отговори
До 123 преди 2 години
И уша_нки ще си купя - само да се отървем от тях. Да си гледат там степите и Сибир. Да гребат нефт с лъжицата, да се наливат с газ и да гризат стомана - щом може руският организъм да ги усвоява. Но нас да ни оставят на мира и другите нормални държави.
77
6
 
17
 
! Отговори
ДА СПИРА ГАЗА..... преди 2 години
... ТАЯ ДЪРТОФЕЛНИЦА, И ДА СИХОДИ----И БЕЗ ТОВА, ТАЗИ МЯРКА Е ПРЕДСТОЯЩА!!!! - - ИЗОБЩО НЕ НИ ПЛАШИ ТАЯ РУСКА ПРОСТАКИНЯ!
76
5
 
9
 
! Отговори
Олд преди 2 години
*** скоро ще ни молите да ви копуваме газта.
75
6
 
15
 
! Отговори
С преди 2 години
Някой гледайки я тази ,има ли съмнения ,че е КГБ.Изчезвай нагла кагебиста Митрофанова
74
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много нагла м4р6а
73
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тази *** още ли не е експулсирана. И като ни спрат горивото, какво ще го правят? Да не би да могат да си изградят инфраструктурата за два дена и да го пренасочат към Китай?
72
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Митрофанова, бъди великодушна и прости на тапунгерите БеГейски( т.е. само "Гейски"). Те не знаят какво вършат. Трябва да им се връзват ръцете за да не се самонаранят. Толкова са глупави...
71
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гледам русоРобите ми цъкат минуси. Значи за вас е нормално да дойде някой неканен у вас, въоръжен до зъби да ви "освобождава" от нещо, което не съществува, и да замъкне към кочи_ната си вашите документи и авоари. Ами четете история, бе другари шизоф_ренни, дето попивате лъжите на вожда ви от "краварски" приложения на "краварски" технологични устройства. Руски коли ли карате? Най-богатата страна в света на ресурси и най-голяма по територия с БВП 1/2 от този на Корея. Южна естествено. Сбърк_аняци.
70
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
The Economist: Хюстън, имаме проблемМоже ли цените да скочат до $200 за барел? пита The Economist, коментирайки намеренията на Запада да се откаже от руския петрол. За липсващи барели трябва да се свържете с ОПЕК. Но генералният секретар на тази организация заяви, че никой не може да компенсира загубата на руските енергоресурси.