Руското посолство: Подтикват ни към ембарго на износа на газ

Митрофанова заяви, че "София налива масло в огъня"
11 мар 2022 15:06, Нели Христова
193
Руското посолство: Подтикват ни към ембарго на износа на газ
Снимка: БГНЕС

Затварянето на въздушното пространство на България за руски самолети и поредния случай на изгонване на руски дипломати под измислен претекст несъмнено ще се отразят негативно на двустранните ни отношения.

Това казва руският посланик у нас Елеонора Митрофанова на видеобрифинг, излъчван на фейсбук страницата на посолството на Русия.

Заради внушения в медии и спиране разпространението на руски канали, Митрофанова ще информира всяка седмица на брифинг по актуалните въпроси от международния дневен ред и двустранните отношения с България.

Припомняйки обявяването от МВнР на двама сътрудници на посолството на Русия за персона нон грата, Митрофанова заявява, че това действие не може да се разглежда по друг начин освен като стремеж на официална София да „налее малко масло в огъня” в разпалваната от Запада антируска истерия.

Тези действия няма да останат без отговор, прочита посланикът и припомня, че на 5 март Русия обяви България за неприятелска държава.

Не налагаме още ембарго за доставките на газ по „Северен поток” 1, но европейските политици активно ни подтикват към това, посочва посланик Митрофанова.

Тя казва, че заявленията за отказ от руски нефт и нефтопродукти будят недоумение, след като цените днес са се покачили на над 130 долара за барел.

Освен това всички знаят, че доставките на нефт и нефтопродукти от Русия днес са най-конкурентноспособни за европейския пазар. Отказът от руски нефт ще доведе до тежки последици за световния и най-вече за европейския пазар. При това не е възможно бързо да се замени обемът на руски нефт за европейския пазар, това ще отнеме повече от една година, казва още посланикът на Русия.

Митрофанова прочита още, че Руската федерация не планира да окупира територията на Украйна.

Русия взема всички възможни мерки, за да запази живота и сигурността на мирните жители. Ударите се нанасят само по военни обекти. От началото на военната операция, казва посланикът, са унищожени 2911 обекта на украинската военна инфраструктура, включително 141 зенитни ракетни комплекса, 89 бойни самолета и 57 хеликоптера, близо хиляда танка и други бронирани машини. 90% от военните летища са ликвидирани.

Украинските националисти пречат на хуманитарните коридори и използват мирни граждани като жив щит, заявява посланик Митрофанова във видео изявлението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


193
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
тая баба да си зима лачената чанта и да се връа в русия .. .а верно там ако кажеш истина те бият и в затовра
68
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тая трябва да я изгонят от страната ни
67
5
 
15
 
! Отговори
Баче Кико преди 2 години
Има ли значение дали бензиностанцията ще спре да продава газта само на нас или на цяла Европа? И в двата случая бензиностанцията си остава бензиностанция.
66
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
strah gi moje bi e ot padnali migove i raketi varhu gazoprenosnite im ukrainski, angliiski, polski, holandski, frenski, belgiiski korabi ?!
65
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
През социализма имаше по лиценз кока-кола, пепси и швепс. Кока-колата се изкупуваше бързо, но пепси и швепс имаше винаги във всеки магазин. Румънците идваха на шопинг в България за хранителни стоки. Руснаците ще бъдат като румънците по време на Чаушеску. Румънците гледаха българска телевизия, защото по румънската телевизия даваха само Чаушеску, както дават сега само Путин и Митрофановците му.
64
1
 
1
 
! Отговори
coming soon преди 2 години
"V" like vendetta
63
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вън от България. И затваряне на посолството им, докато не ни върнат златото и архива. И докатон не се научат да се държат уважително към държавата, която ги е просветлила и просветила. Енергийсни ресурси има и другаде.
62
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 53 Евролибералите сте *** гейове, тип асан генов. Общо взето сте на 2 шамара живот....
61
8
 
19
 
! Отговори
Баче Кико преди 2 години
Чекай сега, с какво ни заплашва Митрофанова, със спиране на газта? Значи все пак Кирчо беше прав - бензиностанция с ракети.
60
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Западният агресор влиза първо чрез западните стоки и развращава руската душа. Всички западни компании трябва да се разглеждат като най-опасните поробители на руската душа, те я развращават и унищожават. Единственият начин на руската душа да се спаси от западната агресия, е да забрани всички западни стоки, които докарват след себе си НАТО и ЕС.
59
13
 
9
 
! Отговори
Натовеца преди 2 години
Права е жената!
58
14
 
15
 
! Отговори
до 22 преди 2 години
Отворко,какво правеха танковете и изтребителите на твоите фашисти във Виетнам,Сърбия,Афганистан,Сирия?!? Сигурно са им носили храна и дрехи...Да не би те да бяха нападнали фащ,ама тогава кротко си ги гледкаше и се кефеше на "мощта на фащ".Лицемери.....
57
2
 
15
 
! Отговори
? преди 2 години
България искате да е като а) Западна Европа б) Източна Европа Искате децата ви да учат и живеят в а) Западна Европа, Америка, Канада, Австралия 2) Беларус, ....стан, КНДР, Китай(с противогаз служебен) или Русия. Нека преценим кое влияние е по-добро Руско или Американско
56
7
 
24
 
! Отговори
Факт преди 2 години
Митрофанова да си взима Костя под ръка и от където е дошла.
55
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С тъй наречената "военна операция", и изказвания като горното съдържащи заплахи за спиране на кранчета, цяла Европа осъзна, че такъв доставчик на газ и петрол не й трябва, но няма алтернатива в момента. Ще се преориентират всички да станат енергийно независими от Русия в кратък срок. Така, че не знам с какво ще заплашват после Русия. Свят голям и ресурси и техни алтернативи има и извън Русия за сведение на русофилите. Но Русия ще гладува най-много.
54
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Скъпи съотечественици,Русия преди да налага ембарго на нефта,цените на горивата толкова драстично се покачиха,че немога да си представям след ембарго какви ще бъдат.
53
3
 
11
 
! Отговори
Лъже та се къса преди 2 години
Петролът бил 130 долара - всеки може да провери, че в момента цената е 108,50 долара за барел.
52
13
 
11
 
! Отговори
Натовеца преди 2 години
абсолютно права е запада ни забърка в тази каша!Само глупакк вече не може да го види как годините наред провокаци и атаки срещу Русия целяха точно това !
51
8
 
6
 
! Отговори
lowiqbots преди 2 години
*** по витрините и наркомани, живеещи в кашони ли е нормалният ви свят
50
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От 300 хиляди руснаци в България, само 70 пожелаха да хванат последния самолет за Москва, и то 2 бяха въпросните шпиони. Дойде ли руснак в България - няма изгонване.