9 жертви на руския въздушен удар срещу военна база близо до Лвов

Там работят чуждестранни военни инструктори
121
9 жертви на руския въздушен удар срещу военна база близо до Лвов
Снимка: БГНЕС

При руски въздушен удар срещу военна база близо до град Лвов в Западна Украйна са убити девет и ранени 57 души, съобщиха военното управление в Лвовска област и кметът на града Андрий Садови, цитирани от световните агенции.

В поразената при удара база в Яворов, която се намира близо до полската граница, работят чуждестранни военни инструктори, каза украинският министър на отбраната Олексий Резников, цитиран от Ройтерс. Не е ясно дали някой от тях е бил на мястото по време на атаката.

"Русия атакува Международния център за поддържане на мира и сигурността близо до Лвов. Там работят чуждестранни инструктори. Информацията за жертвите се изяснява", посочи Резников в пост в интернет. /БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още по темата: Войната в Украйна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Против комунизма в последните 32 години говорят само крадците и мафиотите, за да ни отклонят вниманието от техните престъпления
71
5
 
20
 
! Отговори
до изнервен преди 2 години
какъв комунизъм намесваш бе пич, какво общо има тук комунизъм с удари пи либия, сърбия и ирак. Стига с таз мантра за комунизъм, аз съм на 42 г и комунисъма ти съм го изпратил на 9 г. Надали съм завършил до 9 години пионерски лагер, комсомолска бригада или партийна школа, коити ти вероятно си изкарал.
70
7
 
3
 
! Отговори
Байфидан преди 2 години
До 76, 77. Ама тя тази работа не става с ялови писанки като вашите и каквото на вас ви се иска. Казах го ясно - когато им писне, защото в НАТО не са психопати като в Кремъл. Затова и не искат да дават полските мигове. А бе, вие проверявали ли сте си мозъците?
69
6
 
22
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
Военната операция на Русия в Украйна ще свърши, когато другите държави спрат да се месят.
68
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гледна точка, не се пари толкова бе! Имали право да палят и взривяват навсякъде по света, добре. И руснаците им помогнаха много - запалиха ги и ги взривиха, да видят как е. Ето това е помощ, какво недоволстваш - свършиха им работата, преди да влязат в Украйна и ги пратиха на едно по-хубаво място - горе - на високо. Трябва да са благодарни.
67
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Денацификацията и демилитаризацията на Украйна си върви, краварските медии си лаят.
66
2
 
9
 
! Отговори
Изнервен преди 2 години
До 74. Да, няма как да знаеш, но бях изнервен абсолютно по същия начин. И това, че американците и НАТО са правили иддиотщини не означава, че и руснаците могат да ги правят просто така, нали? Дано си ме разбрал. Че съм и против едните и против другите. И стига с този стар комунистически номер "А вие защо биете...."
65
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Искат да се спре войната САЩ , ЕU, но САЩ постоянно дава помощи за оръжия ! Ако е вярно значи са похарчени около 550 милиона за оръжия и само 56 милиона хуманитарна помощ! Сметнете колко са хуманни САЩ само с хората и войната ! Това е лицемерие на тази страна е отвратително и после да говорят колко са били загрижени. От тази война имат сметка това е истината.
64
4
 
13
 
! Отговори
до Байфидан преди 2 години
виждаме как се намесва НАТО, полските Миг 29 корени хванаха изведнъж.
63
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нато щяло да се намеси и пак ще се у*ере както винаги чак по ушите. Пък и не знам дали ще смогнат да избягат, а и да бягат няма къде. Намесата на НАТО на много места я гледахме - пристигат аслани, бягат на*рани
62
12
 
4
 
! Отговори
Байфидан преди 2 години
Дядо Йоцо не се пъни много, щото накрая НАТО ще се намеси и като ги гледам кирливите *** как успяват в Украйна, ще се спасяват чак на Сахалин.
61
1
 
10
 
! Отговори
до Изнервен преди 2 години
хайде валериянче, война с емоции не се печели. Толкова ли беше изнервен като разкостиха Либия, преди това Ирак с фалшивите хим оръжия Бомбардировките 99 та на Сърбия, болницата в Белград. Или Белградската болница или китайското посолство може.
60
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ахахахаЕ нашите медии пък чакат какво ще им нареди Херо Мустафа и гледат какви пари са им превели от Сорос и фондация Америка за България. Едва след това ще помолят тези, които им дърпат конците, да им пратят избрани фейкове от западната пропаганда и ние след това ще имаме честта и удоволствието да им се чудим на акъла тук и в другите медии
59
2
 
6
 
! Отговори
дядо йоцо гледа преди 2 години
Ще инструктират на 20км по на запад в Полша.
58
2
 
7
 
! Отговори
до Гледна точка преди 2 години
май забрави че наемниците на Украина вече са факт, а тези на Путин все още в новинарските канали. Има една пидробност за Белорус че от 15 г са с обща отбранителна схема организация двете държави, за разликс от Полша и Румъния членки на НАТО.
57
5
 
2
 
! Отговори
мазепа преди 2 години
Нерде Лвов, нерде Донбас. Има-няма 1500 км.
56
2
 
13
 
! Отговори
Натовеца преди 2 години
мачкай бандеровците!Последната фашизоидна семка да бъде затрита!
55
1
 
2
 
! Отговори
до Живко преди 2 години
Жикааа, наистина си за преглед
54
10
 
3
 
! Отговори
Гледна точка преди 2 години
До 63 анонимник. Значи *** може да използва наемници, да ползва Беларус за нахлуване в суверенна държава, а другите не могат да помагат на Украйна, така ли? Ей, няма по-гнусно същество от български путинист.
53
4
 
4
 
! Отговори
Юда преди 2 години
:преди още да кажат оръжието беше доставено. нали не мисли някой че чичо Сам толкова глупав да предупреждава. Ха ха. А чужденците са отдавна в боя и са в съвсем др точки локализирани-там където трябват.отговорът обаче няма да закъснее