НАТО с опасения: Русия може да използва химическо оръжие

Столтенберг: Путин е отговорен за войната и може да я прекрати още сега
15 мар 2022 19:30, Красимир Ангелов
172
НАТО с опасения: Русия може да използва химическо оръжие

Опасяваме се, че Русия може да използва "фалшив флаг" в Украйна и да прибегне до употреба на химическо оръжие, заяви генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг. Това стана по време на пресконференция в навечерието на утрешното извънредно заседание в Брюксел на министрите на отбраната от пакта.

Според шефа на НАТО руската страна е използвала такова оръжие срещу политически противници и е помагала за употребата му от сирийския режим.

Още по темата
"Използването на химическо оръжие е против международното право, подкрепено от Русия, и е напълно неприемливо", добави Столтенберг.

От месеци огласяваме списъка с руските лъжи - че няма на нахлуят в Украйна, че ще изтеглят войските от украинската граница, че ще защитят цивилните. Сега Москва разпространява абсурдни твърдения, абсолютни лъжи - за биологични и химически оръжия в Украйна, посочи генералният секретар.

Столтенберг посочи, че стотици хиляди бойци от НАТО са поставени в повишена готовност, както и че отделни страни от алианса изпращат ракети "Пейтриът" в Полша и Словакия.

"Нападението срещу един от съюзниците ще срещне решителен отпор от целия пакт", предупреди той.

Столтенберг поиска Китай да се присъедини към останалия свят, като ясно осъди действията на Русия. "Подкрепата за Москва е помощ за войната срещу суверенен народ с причиняване на смърт, огромно страдание и разрушения. Китай е длъжен, като член на Съвета за сигурност на ООН, да защитава международното право, а нахлуването в Украйна е в нарушение на това право", заяви Столтенберг, цитиран от БТА.

По неговите думи руският президент Владимир Путин е отговорен за войната и може да я прекрати още сега, като се ангажира с добронамерена дипломация. Призоваваме го да постъпи така, добави генералният секретар.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


172
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бе то така говорехте и за Ирак , пък после се оказа че сте лъгали. Вие за толко *** ли ги имате руснаците, да си вкарат такъв автогол. Ако това стане , 100 процента ще бъде натовска провокация!!!!!
58
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Някакъв нов ъпдейт на Ковид ли? И защо само си играем на думи Русия това ще направи, САЩ онова вие не знаете ли, че те всички са в една игра.
57
6
 
0
 
! Отговори
Тъши преди 2 години
"Новият им скъп кораб вече е на дъното"Да, а Зеленски е наредил да се сформира суперсекретния украински анти-протонен робот Блядтрон и в момента готвят план за завземането на Москва.
56
3
 
10
 
! Отговори
Пиян залян преди 2 години
Пълен кретеN ! Руснаците ако не щадяша мирнито руско население отдавна да са превзели цялата фашистка Украйна !!!
55
0
 
10
 
! Отговори
Айде бре, преди 2 години
Носете си противогазите и няма да имате проблеми. Виж коронавируса който беше създаден в бахтериорологичните лаборатории на ЦРУ в украйна е друго нещо. Него противогаза не може да го спре!!!
54
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ти хубаво, че все още можеш да питаш и не си мъртъв от 03март от демонократите САЩ, Украйна и ЦРУ
53
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кои са те повечето хора бе клоун? Ти дето написа 10 поста и още 1% умствено изостанали, като тебе ли ? Изобщо не ни вълнуваш .. нищо неможе да направиш. Освен да пищиш с рускии глас по разни вестници . Охльов
52
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия губи войната това значи физически край на Путин. Изхождайки от психическото състояние на руския диктатор е очевидно че той ще използва химическо и последващо ядрено оръжие. Изхода от създалата се ситуация е обкръжението на Путин да спре да изпълнява престъпните му заповеди. Фелдмаршал Кайтел се оправдава на Нюрнбергския процес с това че е изпълнявал военни заповеди дадени от Хитлер, но тава е отхвърлено от съда защото той е бил в състояние да прецени че това е престъпление. Кайтел е обесен
51
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Каква стана тя сега? Руснаците им взеха контрола на ЧАЕЦ и ЗАЕЦ, положиха ръка и върху биолабораториите им, и сега единственото ресурс на укронацистите са химотровите. Скоро и това перо ще бъде отрязано.
50
3
 
8
 
! Отговори
Явно, преди 2 години
ОТАН-овците много се страхуват от ГРУЗ 800!!!
49
16
 
3
 
! Отговори
Само питам преди 2 години
Питам се се, що за същество трябва да си, за да защитаваш една агресивна държава, която е враг на страната, в която си се родил. Държава, която напада и избива най-близките си съседи и им отнема територии, само защото не искат да бъдат руски васали, желаят да са свободни и да вървят по собствен път? Държава, която може единствено да разрушава и убива, а не да гради и да създава. Държава, в която лъжата и измамата са се превърнали във висша ценност? Държава, която се нарича Русия?
48
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Американските бази в цял свят използват химическо и биобактериално оръжие за масово унищожение на човечеството, подкрепени от Световния гей-сата-нински икономически форум за зануляване
47
4
 
12
 
! Отговори
Eпруветка в ООН преди 2 години
НАТО с опасения: Ирак може да използва химическо оръжие
46
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Байдън ,нарича журналист *** син на пресконференция и нашите *** мълчаха ,като скопени ! Жалки ,жалки ,много жалки
45
11
 
3
 
! Отговори
Украинска поговорка преди 2 години
Най-добрият руснак е този във вид на ГРУЗ 200!
44
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ккрляците една Украйна нелогат да превземат по суша. Освен бомби и ракети друго нищо не са направили. Самолетите им падат ,като мухи. За това ползват ракети от тяхната територия. Новият им скъп кораб вече е на дъното. А тояа е една малка Украйна. Къде е супер силата Сащ... за няколко дена,ще има свалят цялото ВВС от стари кошници.
43
15
 
4
 
! Отговори
Българин преди 2 години
До Анонимен...... НАТО вън от България....... Напротив, путлераст, ще има повече НАТО в България. На, който не му харесва може да напусне, и без това джуджето психопат събира башибозук от къде ли не за пушечно месо, може да отидеш да му помогнеш!
42
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това означава, че НАТО ще нареди на укрофашагите да отровят украинското цивилно население и ще обвинят руснаците за това.
41
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А може и украинците да го използват и да обвинят Русия. И не ми казвайте, че нямат, в тия биолаборатории, финансирани от САЩ, кой знае какво са забърквали. Апропо, защо Кличко сложи за 24 часов комендантски час, никой да не излизал по улиците на Киев?
40
5
 
11
 
! Отговори
Aнонимен преди 2 години
Хазарската мафия на Америка от неонацисти и убийци ли подкрепяте