Тодор Тагарев: Войната чука на вратата, НАТО да ни защити!

Необходима е категорична позиция за защита на суверенитета ни, заяви той
15 мар 2022 13:00, Нели Христова
542
Тодор Тагарев: Войната чука на вратата, НАТО да ни защити!
Снимка: БГНЕС

Правителството на Кирил Петков незабавно да поиска от съюзниците да поемат контрола на въздушното ни пространство, част от въздушното пространство на НАТО, включително чрез разполагане на наша територия на допълнителни изтребители от съюзни страни.

Това заяви експертът по отбрана Тодор Тагарев, предаде БГНЕС.

„Предвид ограничената подготовка на българските летци, използването на МиГ-29 срещу агресивни действия на руската авиация е свързано с неприемливо висок риск. Първоначално назначеният ресурс на ракетното им въоръжение отдавна е изтекъл. Използването на МиГ-29, предвид липсата на съвместима система за опознаване „свой-чужд“, носи риск за операцията за защита на въздушното пространство на НАТО, изпълнявана от наши съседи и авиация на съюзници, базирана в Румъния и авионосните групи в Средиземно море“, подчерта Тагарев.

Според него правителството трябва да покани експерти от съюзни страни, които да оценят кои наши радиолокационни станции и зенитно-ракетни комплекси действително могат да се включат в съюзната операция, и кои трябва да бъдат спрени незабавно.

„Ако оценката покаже необходимост от допълнителни способности, да поискаме от съюзниците да разположат на наша територия мобилни 3D радари и системи за противовъздушна и противоракетна отбрана“, каза той.

Тагарев призова да прекратим театъра с „българския батальон с дефицити“ и да поискаме усилване на отбраната със съюзни сили в съответствие с плановете на НАТО.

„Войната чука на вратата. Преднамерено или не, руски дрони вече навлизат във въздушното пространство на Полша и Румъния. Сега не е време да си чешем егото. Необходима е категорична позиция за защита на суверенитета ни заедно с нашите съюзници“, заяви Тодор Тагарев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


542
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
359
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички на натовци вън от България
358
0
 
10
 
! Отговори
Бай Дрън преди 2 години
Тоя *** Тагарев, няма ли кой да го разкара от ефира. Войната *** на главата му. Каква война бе пич, няколко ракети и край. То стигне ли се до война, няма да ни милват като братята си украинци, а директно по канчето. И на никой няма да му пука тогава дали жертвите са цивилни. ***!!!
357
1
 
13
 
! Отговори
Рамзан кадиров преди 2 години
Атлантика Тагарев реве даго пазят американски мекерета. Ние българите искаме Дани пази Путин от *** които ограбиха българия
356
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе ква война чОка на вратата? На решите не им останаха ракети и армия
355
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ние, мислещите хора се отвращаваме от войните, но оръжейния бизнес по света и може би у нас потрива ръчички... който продава смърт да му се гътнат поколението.
354
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ние не можем да не сме с НАТО и в НАТО най-малкото заради Турция и нейната външна политика, която досега се отличава с настъпателност към всичките и съседи , наистина към нас са най-малко напористи, но устието на река Резовска е заграбено с един насип, който върви край морския бряг на България и като гледам не виждам добросъседското им отношение. И с Гърция бяха до война за някаква скала остров. Нека правим всичко за нашата сигурност във всичко и срещу всяка заплаха.
353
2
 
12
 
! Отговори
нато вън преди 2 години
военни учени от Пентагона ще провеждат научни изследвания, свързани със заразни болести, върху български военни в София, става ясно от обявление във федералия регистър за обществени поръчки и договори на САЩ. Документите са публикувани на 13 декември 2021. Според тях Департаментът по отбрана на САЩ търси да наеме изпълнители, включително микробиолози, които да подпомогнат предстояща военно-изследователска мисия на Пентагона в България и Грузия от 12 март тази година до 11 март 2026
352
8
 
18
 
! Отговори
Неразбиращ преди 2 години
Взимайте от НАТО, каквото искате.Само не разбирам, стигне ли се до конфликт, с кое по-точно натовско въоражение ще спрем руските ядрени ракети.
351
9
 
23
 
! Отговори
защо преди 2 години
Още ли не ви е ясно защо не стана министър?
350
13
 
4
 
! Отговори
Освен посочените преди 2 години
защитни средства, трябва да се разположат две, не повече ядрени батареи за да спре премрежения ватнишкиПиян поглед към България.
349
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
в такива времена се виждат много добре предателите
348
5
 
20
 
! Отговори
Да ни викне преди 2 години
ТаНгарев да ни викне запас и ще го отървем от всичките му страхове.
347
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
401 Да бе, пътници били запада и НАТО, а Азия центъра. Затова в Рим китаеца козирува на американеца и обеща че няма да помагат на Путин за да не застигнат санкциите и тях. Като са толкова силни азиатците, защо те не наложат санкции за американците заради руснаците да ги видя стиска ли им. На думи е лесно, но в действителност парите все още се държат от САЩ и Западна Европа и те определят правилата на играта.
346
12
 
49
 
! Отговори
Майдан преди 2 години
Най-сигурната защита е липсата на военни обекти. България трябва да поиска специално изключение поради собствената си история и да не се намесва. Поне това ни дължат американските господари - за отпадане на визите дори и дума вече не става, платихме си за виртуални изтребители (разбирай васален данък), орязаха ни ключовите енергийни проекти - АЕЦ и газопровод, златото ни го прибират, плащаме им какво ли още не, а отгоре на всичкото те са истинските виновници за конфликта в Украйна
345
11
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
хора това е опасно в донекц са открили пзрк изтреляни от мобилни протирак зенитни установки и казват че идват от източния блок румъния унгария бълтария , това ни прдлагат от тук за изтрелваме не на нато махайте се
344
5
 
24
 
! Отговори
Рейгън преди 2 години
НАТО не можа да засече дрон 5.5 тона, който мина над всички ПВО системи, не можа да засече НИТО една от 7 Калибър-а на 20 км от полската граница, та да дойде да ни пази небето ли?!
343
0
 
5
 
! Отговори
Да питам преди 2 години
Не може ли Билбо Бегинс да пусне едно дронче с 20 30 кг С 4 към Мордор и да умъртви Саурон и неговите слуги. Само така доброто ще възтаржествува над злото и ще настане нова ера за човеците.
342
1
 
27
 
! Отговори
Излишна преди 2 години
Паника.
341
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Унищожиха казармите и армията сега някой да ни защити е нема такива има елате да ни завладеете щот сме много умни
340
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
fake news. bg otbranitelno ministerstvo imame za otbrana. oste chetnici, ds, nso, hashove, itn, pp, da bulgaria, bsp, da braniat. ili uvolnenie.