МВР: Борисов ще бъде освободен, ако няма прокурорско задържане до 72 часа

Операцията на МВР е проведена с пълно уважение към закона
Обновена: 18 мар 2022 17:51 | 18 мар 2022 17:51, Нели Христова
52
МВР: Борисов ще бъде освободен, ако няма прокурорско задържане до 72 часа
Снимка: БГНЕС

Операцията на МВР е проведена с пълно уважение към закона и лицата, спрямо които бяха предприети процесуално-следствени действия. В хода на полицейската акция са извършени претърсвания и изземвания на три адреса. Това съобщиха от МВР във връзка с ареста на Бойко Борисов.

За срок до 24 часа в полицията са задържани три лица, които преди това са преминали през медицински преглед в Медицинския институт на МВР.

Още по темата
При първоначално постъпилата информация е имало предположение, че част от действията биха могли да бъдат свързани с някои от 120-те случая, по които работи европейската прокуратура.

След извършване на процесуално-следствените действия и извършен анализ на събраните доказателства и документите е преценено, че материалите ще бъдат докладвани на Софийска градска прокуратура.

В днешния ден са разпитани и свидетели. В 10 часа тази сутрин прокуратурата е уведомена с факс за образуваното по случая в МВР досъдебно производство. Два часа по-късно е определен наблюдаващ прокурор.

Няколко часа по-късно наблюдаващият прокурор е отказал да се срещне с разследващия полицай, който да му докладва материалите от досъдебното производство. Дадени са указания те да бъдат входирани в деловодството на СГП.

Към 16.00 часа наблюдаващият прокурор е поскал да се срещне с разследващите полицаи. Полицейското задържане на трите лица ще бъде прекратено, ако прокуратурата не постанови прокурорско задържане за срок до 72 часа. При последващи указания на наблюдаващия прокурор същите ще бъдат изпълнени. Действията по разследването продължават под наблюдението на прокуратурата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
2
 
8
 
! Отговори
Диана преди 2 години
До Дианке Ако законът е на друго мнение от моето, то е само защото е правен от БСП специално за да опандизят някои хора - това го направиха още прес 90-те години за Майкъл Капустин и сигурно за много други хора от тогава насам..Не аз съм зле, всички българи сме много зле с БСП на хорото...А и не вярвам законът да е толкова явно зле, колкото го описваш - ще се набие в очите на ЕС, а за БСПарските плъхове няма нищо по-лошо от това...
27
9
 
1
 
! Отговори
НИКИ преди 2 години
ВРЕМЕ Е всеки да си понесе последиците а за какво плачат тия дето заедно с него папкаха сумати години и за какво си мислят , че с протести да се отърват ли веднъж да се задейства срещу корупцията а на тях им се подпалиха гъзовете и вардят яко вожда си а тая гарга Атанасова е толкова е долна и помазлива макар че всички са такива ами да оставят прокуратурата и съда да си свърши работата защото тия смешници прогониха народа си и сега се отвращавам ,че излизате на протести и подкрепяте корупцията .
26
8
 
5
 
! Отговори
Румен преди 2 години
Диана. Гласувах за Б.Б. първия път , защото след НДСВ. Станишев чрез БСП ме лишиха от правото си да управлявам земеделската си земя. Фондовете се насочиха към крадливи арендатори използващи чужда собственост. Същото го повтори и ГЕРБ. Така повече не съм му имал доверие.
25
5
 
15
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
"Боко без окови" довечера по ТВ :))))))))))))))))))) Оставка на Рундю, Дамаджан и Киро. Казах ви, че могат само да му пръднат на оня :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
24
2
 
10
 
! Отговори
Гражданин преди 2 години
МВР на Чашков отново сътвори гнусна акция. Оказа се тотална лъжа, че арестите имат нещо общо с Европейската прокуратура и Кьовеши (кьорфишек демек). Защото всичко идва от сигнала на най-големия мафиот и престъпник в България - Васил Божков Черепа. Ставало дума за изнудване, но тук изникват няколко огромни въпроса. Първо, доколко може да се вярва на лице като Божков, че е истина, а не клевета. Второ, дори и хипотетично да е дал на Горанов, как се разбра, че и Борисов е замесен.
23
6
 
6
 
! Отговори
Дианке преди 2 години
Мноу си зле моме, прочети малко закона за МВР и НК.... ей мноу неграмотен народ се навъди. Което не значи че бат бойко не е за пандела барабар с кирчо
22
2
 
13
 
! Отговори
Диана преди 2 години
До българин На ББ нищо няма да му стане, но на тебе със сигурност ще ти станат много неща, а?! БСП и СИЕ ВЪН ОТ ПОЛИТИКАТА!
21
1
 
6
 
! Отговори
ако го оставят преди 2 години
значи че сделката с чернио сахиб е сключена успешно
20
4
 
11
 
! Отговори
Диана преди 2 години
Ще ги видим накрая какво ще стане с тези простотии на БСП! Те си имат плъхове навсякъде, сигурно и под килимите и зад кухненските шкафчета шпионират някои техни уши там, но това не значи, че зад тези уши има мозъци - ***.от.ата на БСПарите е ненадмината! Да не говорим, че в ареста на ББ няма никакво "уважение към законите" - полицията е орган за борба с криминални престъпления, не с корупция. Тя е ръката, не мозъка и не може да действа без нареждане на мозъка! А мозъка не знае нищо
19
7
 
6
 
! Отговори
българин преди 2 години
Да го оставят там , нищо няма да му стане !
18
5
 
10
 
! Отговори
Ghost преди 2 години
До Сина: Е как каслкета ще го прикрие? Като неискате каскета да го прикрива, защо европейската прокуратура не го разледва. Защо Рашков не го е докладвал? Ще ти кажа, понеже си природно ограничен... Просто на Рашков са му такива доказателствата. Т.е той няма доказателства и само баламурниците като теб могат да му вярват. Трифонов добре е одрусал нацията 20 години с хитовете си...
17
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този сценарии доста предсказуем...трябва да си доста заблуден да не очакваш да го освободят след 72ч
16
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кому беше нужен този цирк?
15
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Момчето е родено под щастлива звезда.
14
3
 
16
 
! Отговори
Лили Иванова преди 2 години
Панаири, панаири...
13
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нали съдия трябваше да реши какво да се случи нататък.
12
6
 
5
 
! Отговори
Кон с татация преди 2 години
Аз още вчера ви казах че е поредното фиаско с тези арести!Хляб и зрелища да има)))Боката и другите са си опекли работата отдавна и не са толкоз глупави!Нямат бутане !Милиарди играят тука!Не е кокошкарска работа!
11
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Следващите ще са киро и кокорчо. А с повече късмет и фигуранта...
10
8
 
12
 
! Отговори
Сина преди 2 години
То е ясно, че каскета ще го прикрие, нали той и шили си го избраха.
9
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези искаха да извадят очите на бОрисов, а му изписаха веждите.