Поредна футболна загуба за България. Паднахме 1:2 от Хърватия

Двата отбора завършиха мача в намален състав
29 мар 2022 19:30, Петя Славова
73
Поредна футболна загуба за България. Паднахме 1:2 от Хърватия
Снимка: Gol.bg

Поредна загуба за футболните ни национали. Този път отборът падна с 1:2 от Хърватия в контрола.

"Лъвовете" дръпнаха в резултата през второто полувреме, когато се разписа Кирил Десподов (69), но "шахматистите" бързо ни свалиха на земята с попадения на Лука Модрич (76-дузпа) и Крамарич (80).

Двата отбора завършиха мача в намален състав, след като от игра бяха изгонени последователно Дуйе Чалета-Цар (62) и Кирил Десподов (70), предава Gol.bg.

Така националният ни отбор продължава да няма победа като гост вече 3 години и половина. За последно с Петър Хубчев начело „лъвовете“ удариха с 2:1 Словения в Лигата на нациите. Този двубой се игра на 6 септември 2018 г. След това записахме цели 20 срещи, в които така и не успяхме да победим какъвто и да било противник.

Както е известно, преди дни "лъвовете" на Ясен Петров загубиха и от Катар в контрола.

От самото начало на срещата хърватите, които бяха без Лука Модрич, Матео Ковачич и Иван Перишич в титулярния състав, контролираха събитията и на няколко пъти тестваха българския вратар Светослав Вуцов, който обаче отрази няколко опасни удара през първото полувреме.

От своя страна играчите на Ясен Петров пробваха да затруднят съперника на контраатака и стигнаха до едно добро положение, когато Радослав Кирилов стреля силно по диагонала, но вратарят на Хърватия Ивица Ивушич изби в корнер.

След почивката картината на терена не се промени, но в 63-та минута защитникът на Хърватия Дуйе Чалета-Цар получи втори жълт картон за грубо нарушение срещу Кирил Десподов и тимът остана с човек по-малко.

България се възползва от численото си преимущество и в 69-та минута Десподов бе изведен по отличен начин от резервата Атанас Илиев и вкара за 1:0.

След това обаче българският футболист направи огромна глупост и в радостта си свали своята фланелка, въпреки че вече имаше жълт картон. Реферът от Катар Мохамед Ал Мари показа втори жълт картон на крилото на Лудогорец и България също заигра с десет души.

Това бързо си пролича на терена, особено след влизането в игра на носителя на Златната топка Лука Модрич в 72-та минута. Само четири минути по-късно халфът на Реал Мадрид изравни от дузпа, отсъдена за спорно нарушение на Мики Орачев, а малко след това Андрей Крамарич вкара втори гол за Хърватия след отлични индивидуални действия в нашето наказателно поле.

"Лъвовете" все пак имаха един последен шанс да изравнят, но Боби Цонев и двама негови съотборници не успяха да завършат успешно контраатака, в която бяха срещу само един защитник на противника.

По този начин България приключи турнето си в домакина на Мондиал 2022 с две загуби с по 1:2, като тимът ни няма победа като гост във вече 20 поредни двубоя.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
2
 
12
 
! Отговори
Vlady преди 2 години
Вуцов е един от най-перспективните млади вратари и спаси няколко положения срещу Хърватия.
40
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
При следващата загуба като се приберат теа Тинейджъри всички надупенини по еди път отзад и гледай другия път как ще бягат като коне и ще вкарват голове
39
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Слабо Племе , слаб Народ и съответно слаб футбол
38
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тази загуба е равносилна на победа , да живее и пребъде Перуката
37
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя нашия си изкара излишен и вреден червен картон.Типична изцепка за нашенския провален футбол.
36
0
 
12
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 2 години
Няма да ги коментирам повече те са с толково ва голямо его ,че пак ще се изкарат морални победители, ако беше Северна Корея трудовия лагер ги чака.Да се закрие.
35
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да , пореден резил !
34
0
 
13
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 2 години
С Перуките начело е така и така ще бъде. Те са се окопали, че слон на лед да ги запложда пак няма да мръднат.
33
0
 
9
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 2 години
И на финалната сценка тренера беше усмихнат, усмивката на тренера показва отношението му към българския народ, важното е, че парите си вървят сега освен пари от повиквателна и бонуси са взели.А за Деспотов, е Десподов беше черешката на тортата все едно е отбелязал гол на финала на световното....
32
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Виждате, че футболни държави дори като Италия няма да отидат в Катар, а ние вече бяхме!
31
0
 
3
 
! Отговори
Ама преди 2 години
До ХИмпер Проблема е, че започва да се чисти от към опашката!
30
0
 
4
 
! Отговори
Handel преди 2 години
Не мога да разбера защо това е показано като новина. Новина ще бъде ако например успеем да завършим наравно, а ако бием ще е направо сензация.
29
1
 
1
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 2 години
Най-малкото ако взема ревматолог,журналист,оператор,астронавт,безработен,клошар,плочкажия и тнт и ги преквалифицирам няма да отидат като тия милионери само за да разходят фланелката и да си оправдаят парите от повиквателната или ще си изкарат срещата на скамейката, а ще идат с цел да бият в срещата, няма да са толкова жалки и ще спечелят срещу който и да е отбор а не като тия да падат от Корсика и подобни острови жалки милионерим салфетохвърлячи татуирани, дето не знаят какво е реалния живот
28
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре, че хърватите излязоха с резервите.
27
0
 
7
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 2 години
Срам ме е от тия 1 во ,че 99% са татуирани, а хърватите само 2/3 *** бяха татуирани, 2ро всички са деца на бивши футболисти, Вуцовци, Илиевци,Груевци, Десподовци,Йомовци,Малиновци,Антовци и тнт от всички 25 ритнитопковци няма нито 1 който да не е там заради родители,лели,стринки,баби,дядовци и тнт аман от връзкари няма нито 1 30 40 годишен клошар или трайно безработен или работещ хванат от улицата да го преквалифицират в национален футболист но за сметка на това всички са връзкари
26
0
 
12
 
! Отговори
ХИмпер преди 2 години
Добре де, тия от БФС като видят, че в една квалификация за голям форум не се получава класирането, като видят, че и за втора квалификация не се получава, трета, четвърта пета и т.н.... не се ли замислят, че рибата се вмирисва от към главата и че те не стават за тази работа?За последно се класирахме 2004 година, а те управляват от 2005-та! Напълно провалено БФС. Предизвестен шампионат, трагичен Национален отбор, скандални съдий, скандали, конфликт на интереси с хотели... и т.н.Защо още стоят в БФС тези провалени ръководители?
25
0
 
6
 
! Отговори
много интересно преди 2 години
А вие какво очаквахте!?
24
0
 
9
 
! Отговори
Иванов преди 2 години
Някой да не би да очаква нещо друго при перуката и цялата крадливо-чревоугодническа банда около него? Единствения въпрос би бил-колко е дълбоко дъното?
23
0
 
12
 
! Отговори
Крайно време е преди 2 години
всички Перуки от Бфс-то да се махат.С тях няма да видим никога футболна победа.
22
0
 
8
 
! Отговори
Ако преди 2 години
Съм един треньор, всеки който си свали фанелката по време на мач без уважителна причина ще бъде глобен много здраво! Не може ей така без нищо да си вадиш жълт картон! А в случая беше втори. Какво демонстрират по този начин?