САЩ се разположи във водите край Южна Корея заради заплаха от Севера

Опасенията са, че Северна Корея може да извърши подземен ядрен опит
12 апр 2022 22:08, Йоана Цонева
66
САЩ се разположи във водите край Южна Корея заради заплаха от Севера
Снимка: БГНЕС

Ударната група USS Abraham Lincoln действа във водите край Корейския полуостров, съобщиха от Военноморските сили на САЩ във вторник, на фона на напрежението, свързано с изстрелването на ракети от Северна Корея и опасенията, че тя скоро може да поднови изпитанията на ядрени оръжия.

"Ударната група на самолетоносача "Ейбрахам Линкълн" провежда двустранни операции с японските сили за морска самоотбрана в Японско море", се казва в изявление на командир Хейли Симс, говорител на базирания в Япония Седми флот на САЩ.

Това е първият път от 2017 г. насам, когато авионосна група се разполага във водите между Южна Корея и Япония, и се случва в момент, когато американските официални лица са все по-загрижени, че Северна Корея може да извърши подземен ядрен опит през следващите дни.

Още по темата
Симс заяви, че самолетоносачът провежда "рутинни двустранни операции", за да увери нашите съюзници и партньори в ангажимента на САЩ да поддържат свободен и отворен Индо-Тихоокеански регион, предава "Ройтерс".

"Нашето обучение повишава надеждността на конвенционалното възпиране, като демонстрира силата на нашите двустранни партньорства", добави тя.

На 15 март американският кораб USS Abraham Lincoln проведе военни учения в Жълто море, изстрелвайки своите изтребители F-35 стелт и други самолети, което според американските военни е демонстрация в отговор на засиленото темпо и мащаб на изстрелването на балистични ракети от Северна Корея.

Миналия месец Северна Корея проведе пълно изпитание на междуконтинентална балистична ракета (МБР) за първи път от 2017 г. насам.

По време на последната голяма вълна от изпитания на МБР и ядрени изпитания през 2017 г. американските кораби "Роналд Рейгън", "Теодор Рузвелт" и "Нимиц" и техните многокорабни ударни групи се разположиха в Японско море, известно в Корея и като Източно море, за демонстрация на сила.

Съветниците на новоизбрания президент на Южна Корея поискаха пренасочване на стратегически активи на САЩ, като самолетоносачи, ядрени бомбардировачи и подводници, към Корейския полуостров по време на разговорите, проведени при посещението му във Вашингтон миналата седмица.

Министерството на отбраната на Южна Корея заяви, че знае, че групата самолетоносачи се намира в международни води, но отказа да коментира повече.

Северна Корея и преди е критикувала американските военни учения като репетиция за война и е казвала, че те увеличават напрежението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ким Чен Грух нали щеше да напада Тръмп ? Пратиха 3 самолетоносача, 5 ядрени подводници и чакаха 1 месец? Какво появилите стана с грух получи инфаркт ли беше... айде лека клоуни на фантазията
29
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какъв смях... Южна Корея никога няма да се обедини с толкова изостанала държава. Това означава срив на валутата, криза в реда.... и какво ли не. Това е руското и китайско царство ... глад и изостаналост. Забрави обединение освен ако народа не махне режима и да минат едни 15 20г да ги стабилизират.
28
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ейййй,ще отворят работа на Ким Чен Грух тия говедари!
27
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До26Никой не иска да съсипва Южна КореяТе искат да се отърват от мъртвата хватка на САЩ и да се обединят със Северна КореяДаже процеса беше тръгнал по времето на Тръмп,но го заплашиха с Импийчмънт и той се отказаДаже си стиснаха и ръцете със Ким,но до сделка не се стигнаЯпония съзря икономическа заплаха от такова обединение и се хвана за САЩ.А7-ми флот разчита не толкова на себе си отколкото на Япония и Южна Корея и срещуКитай относноТайванЗаСАЩвремената стават все по трудниЗатова и ги е истрах
26
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 35 ей убитачее нали се сещаш с малкото си мозъче филскоо....че САЩ и армията им са чували преди теб за ракети и всичко. Сигурен съм, че твоята информация, какво имал дебелия и Китай... някак си им е ясно :))) де да знам ... или ти батака от квартала знаеш повече от армията на САЩ. Не знам да плача ли , да се сме ли...
25
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 33 Абе ей вчерашен историк. Я ми посочи една комунистическа държава, която властта НЕ Е ВЗЕТА С ПРЕВРАТ? Всичките сегашни лидери на такива държави са били и сега са си престъпници. Каква законна власт има в Северна Корея..... циркаджия
24
4
 
2
 
! Отговори
До 33 преди 2 години
Ама откъде си ги измисляш тези простотии. Хахахахаха
23
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всичките убитаци само се пънете по разни форуми... как им потапяте самолетоносача, как им сваляте стелтовете....как не знам си какво.... ЕМИ АЙДЕ ДЕ ? 30г само ревере ,що не ги нападнете ? Лавров клоуна щял да им взема лидерството ... ЕМИ АЙДЕ ДЕ ? САЩ са от другата им страна .... не от Украйна...Да отиде там да си вземе световния ред :))Мишкии
22
4
 
1
 
! Отговори
До 25 преди 2 години
Нещо се засегна а? Наистина вчера опъвах жена ти. Знам те кой си, и ИП виждам, и телефонния ти номер знам кой е. Искаш ли да знаеш първо къде я опънах и после къде я водих докато ти беше на работа?
21
4
 
6
 
! Отговори
До20 преди 2 години
НЕОГРАНИЧЕНО Охлювче,това че САЩианци имат ракети години преди дебелака,не пречи той да им остъкли няколко града при един евентуален конфликт!Относно"правенето, осъждането и радоста"не Корейците са в мексиканския залив а Краварите са в границите на корейският полуостров.
20
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 21 "Янките досега нищо не можеха да засекат от севера. Ким стреля, японците чак след седмица разбират горе долу какво е" Хихихи. ЮЕсЕй гледа и в ушите на Ким грух. Тва путинофилите са рядко неадекватни.
19
4
 
2
 
! Отговори
До 23 преди 2 години
Къде сложи Индия, Бразилия и Мексико като силни държави или четеш фейсбук пропаганда. Ти бил ли си в тези държави, защото аз съм прекарал по 2 години вър всяка една от тях. Ако искаш на видиш какво е крайна бедност, отивай там. Ти знаеш ли, че организираната престъпност в Бразилия е 3 пъти по-голяма и 40 пъти по-добре въоръжена от армията им? Знаеш ли, че на Мексико наркобароните имат 100 пъти по-силна армия от мексиканската и индийската в едно.
18
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 23 измислен русофил. На никой не му дреме, какво има престъпника Ун. Това е част от Корея отцепена със сила от комунистите финансирани от чужди държави. Единствената законна власт там е Южна Корея, а тя е съюзник на САЩ. Ако някой иска да съсипе Южна Корея, ще се бие и с Сащ. Това е положението. Вашите комунистически лозунги си ги наврете знаете къде :))
17
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
САЩ бягат от континентаСеверна Америка за да са по близо до опасноста,която явно ги грози и все по опасна става за тяхМислят да неутрализират атака от междуконтинентални ракети насочени към тях колкото се може по далеч от континенталната си част.Това първо и второ търсят кой да подържа армията им за своя сметкаНякой да не си мисли,че тези учения са без париЗлощастие ще е да не успеят да отразят своевременно изстрелване на много континентални ракети,като залпов огънЩе няма къде да се приберат.
16
5
 
1
 
! Отговори
До 21 преди 2 години
Първо обаче жена ти. Вчера добре я опънах. Вярно ли вечно си бил рогоносец и чужди деца гледаш като свои?
15
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Някой хора са много ограничени. Мислят си че като някой стреля празни ракети и е голяма работа. Охльов ракети Сащ има преди свинчо да е разбрал, как се пикаее прав. Ако сащ почне да стреля ракети до Корея, какво ще квичите тогава? :) Това което прави дебелака е за осъждане ,а не за радост.
14
5
 
6
 
! Отговори
Запознат преди 2 години
Не знам какво подържа ЮК ,но май не сте поглеждали картата на Корейския полуостров,един залп само на Северно корейската артилерия и Сеул престава да съществува.Десетки хиляди ствола и тук говорим за оръдия от седемдесетте.
13
13
 
5
 
! Отговори
До 15 преди 2 години
Тепърва почва. Не само бомбене, но и йебане на всички поддържащи рашистката идеология.
12
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Свърши времето когато можехте да дрънкате оръжия и да бомбите на воля Северна Корея безнаказано!
11
10
 
4
 
! Отговори
До 11 преди 2 години
Чакай да я изстрелят, че може да се взриви над Северна Корея. Ти не ги мисли Южна Корея, технически заедно с Япония и Сингапур са 100 години напред от всички останали държави в света. Южна Корея поддържа най-многобройната активна армия от 16 милиона човека.