Кулеба: Ако Запада спре да дава оръжие, ще воюваме с лопати

Украйна разполага със значително по-малко оръжия от Русия
20 юни 2022 10:00, Нели Христова
159
Кулеба: Ако Запада спре да дава оръжие, ще воюваме с лопати
Снимка: БГНЕС

Дори Западът да прекрати доставката на оръжие за Киев, Украйна ще продължи да се противопоставя на Русия и ще „воюва с лопати”. Това заяви пред германската телевизия ARD украинският външен министър Димитро Кулеба.

„Ако не разполагаме с оръжия - добре, тогава ще воюваме с лопати, но ще се защитаваме, защото тази война е война за нашето съществуване”, каза той.

Колкото по-скоро получим оръжие, толкова по-рано ще бъде изпратено то към Киев и толкова по-голяма ще бъде помощта за нас”, отбеляза Кулеба.

„Ако изпратят оръжието по-късно, ние пак ще благодарим, но тогава много неща ще бъдат изгубени, много хора ще загинат”, добави министърът.

В същото време Кулеба подчерта, че никой на Запад не бива да си мисли, че Украйна ще бъде по-склонна към отстъпки без доставки на оръжие. Министърът призна, че Украйна разполага със значително по-малко оръжия от Русия. "Не можем да спечелим войната с този дисбаланс", заключи той, като посочи, че Киев се нуждае от системи за противовъздушна отбрана.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


159
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
1
 
11
 
! Отговори
така е преди 1 година
До Отмъщение : " Новината от вчера - Тази сутрин с високоточни ракети е унищожен украинският Център за стратегически решения - загинали са всички присъстващи и участващи в съвещанието - над 50 генерали и висши офицери, както и намиращите се там чуждестранни военни консултанти. Унищожен е и целия полигон с пристигналото тежко далекобойно въоръжение за украинските сили."
73
4
 
19
 
! Отговори
Отмъщение преди 1 година
Вчера Русия с ракети е унищожила щаб на ВСУ в който е имало среща на офицери,генерали и западни съветници отговорни за жестоките обстрели на Донецк и Луганск тези дни.Унищожени са над 50 офицери,генерали,съветници и пр.фашаги.
72
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украйна да се радват, че ги громи Русия, а не САЩ, че тогава щяха да видят кво са цивилни жертви. Сега, по време на война, на ден в Украйна, има по-малко цивилни жертви от колкото в Бостън в мирно време.
71
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Москва вече контролира Източна Украйна. И няма да си тръгне. Киев е изправен пред задачата да запази това, което все още може да бъде спасено. Но има проблем и с това. И само правителството на Зеленски може да го реши, смята Макгрегър.Основният въпрос е какво ще изберат властите в Киев:Мир след преговори с Русия или, за да се угоди на Байдън , вечен конфликт с нея?Второто означава национално самоубийство.
70
0
 
6
 
! Отговори
nasko преди 1 година
До Истинатаabe ako iskaha bez da jalqt civilnoto naselenie do sega vsichko da e svarshilo govorq za rusnacite
69
15
 
1
 
! Отговори
А З О В преди 1 година
Тръгваме към Донбас !Ще си го върнем ! А на бас !
68
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Американският полковник от резерва Дъглас Макгрегор заяви, че след много месеци на лъжи западната общественост започна да се подготвя за неизбежния колапс на Украйна."В продължение на много месеци политиците от Вашингтон лъгаха американците защо и как е започнала войната в Украйна, и най-важното, защо се води. Фактите бяха изкривявани, изфабрикувани или напълно игнорирани. Но сега стана очевидно: положението на Украйна вече е безнадеждно", каза Макгрегър.
67
0
 
2
 
! Отговори
nasko преди 1 година
До Пешоpesho pesho kolko si tap pesho
66
2
 
13
 
! Отговори
монархокомунист преди 1 година
Тоя виждал ли е лопата,или на бързо са му разказали какво представлява!?
65
0
 
18
 
! Отговори
смех в залата преди 1 година
Тоя сега заплашва ли ни с тия лопати? А руснаците направо ще откачат от ужас като видят укрите с лопатите да тичат срещу тях през разораната целина. Рашките ще си плюят на петите и ще го обърнат на лудешки бяг.
64
2
 
2
 
! Отговори
nasko преди 1 година
До ...ti lud li si piy gi tezi hapcheta iliu s zelenski ste na edin dilar
63
2
 
0
 
! Отговори
nasko преди 1 година
До Имат си достатъчноtova kade go prochete ot ukrayna 24
62
31
 
2
 
! Отговори
Току що! Извънредно! преди 1 година
Путин си отиде от този свят!Ще го съобщят, повече не могат да крият!Цари пълен хаос в ГЩ и Командването!Лавров е припаднал,а Песков не могат да гооткрият! Захарова е в потрес и реве неутешимо! Хора се събират на Червения площад и питат,ли питат и сълзи се стичат!
61
1
 
17
 
! Отговори
Давайте преди 1 година
С лопати срещу ракети. Ем, добре!
60
1
 
16
 
! Отговори
Зрител преди 1 година
Този някакъв аниматор ли е.Много смях със него и зелето.
59
1
 
3
 
! Отговори
nasko преди 1 година
До КЛИЧКО :shte osvobodish da ne kazvam kakvo
58
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
вземи лопатата сам с твтоите бендеровци и въюваи ще видиш как се въюва с лопата това могат да правят само руски десант в света нема друга воиска освен руската
57
0
 
9
 
! Отговори
Мутра преди 1 година
Ние ползваме кирки.
56
5
 
3
 
! Отговори
До Асан преди 1 година
Зодия Близнаци не е по- добра - Симеон Сакскобургготски,Бойко Борисов и Румен Радев.
55
21
 
2
 
! Отговори
КЛИЧКО : преди 1 година
Скоро ще освободим Русия от лилиПУТИН!