Кулеба: Ако Запада спре да дава оръжие, ще воюваме с лопати

Украйна разполага със значително по-малко оръжия от Русия
20 юни 2022 10:00, Нели Христова
159
Кулеба: Ако Запада спре да дава оръжие, ще воюваме с лопати
Снимка: БГНЕС

Дори Западът да прекрати доставката на оръжие за Киев, Украйна ще продължи да се противопоставя на Русия и ще „воюва с лопати”. Това заяви пред германската телевизия ARD украинският външен министър Димитро Кулеба.

„Ако не разполагаме с оръжия - добре, тогава ще воюваме с лопати, но ще се защитаваме, защото тази война е война за нашето съществуване”, каза той.

Колкото по-скоро получим оръжие, толкова по-рано ще бъде изпратено то към Киев и толкова по-голяма ще бъде помощта за нас”, отбеляза Кулеба.

„Ако изпратят оръжието по-късно, ние пак ще благодарим, но тогава много неща ще бъдат изгубени, много хора ще загинат”, добави министърът.

В същото време Кулеба подчерта, че никой на Запад не бива да си мисли, че Украйна ще бъде по-склонна към отстъпки без доставки на оръжие. Министърът призна, че Украйна разполага със значително по-малко оръжия от Русия. "Не можем да спечелим войната с този дисбаланс", заключи той, като посочи, че Киев се нуждае от системи за противовъздушна отбрана.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


159
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен123 преди 1 година
Колко оръжия и техника ви дадоха сащ, и част от ес,, и пари и т.н..... Още в складовете ви са унищожени.... Ама нали са стара техника, гледат да си ги разчистят... ес и сащ...... А вие укрите ще плащате милиарди евро дългове..... И с вили, и мотики, и прашки, и камъни ако трябва ще се биете-------смешници.
53
2
 
2
 
! Отговори
До Сельдката с водка преди 1 година
Научи се да пишеш правилно, а след това на трибуната да се пишеш! Щом знаеш за руснаците, то трябва да знаеш и за украинците.Ще бъдеш ли тъй добър да ни осведомиш.
52
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще воюват те... Че те даже и генерали почти не им останаха.... Ама то полския пропаганден център все някак трябва да се издържа....
51
1
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Аз имам една лопата излишна, ще ти я подаря.
50
25
 
2
 
! Отговори
Имат си достатъчно преди 1 година
Оръжия! Искат още,за да освободят Крим и Донбас! И ще го направят! Херсон вече е в украински ръце! Стингърите вършат работа!
49
1
 
23
 
! Отговори
Яница преди 1 година
Луд умора няма!!! Подпалиха целия свят!!! Докараха ни до ПРОСЯШКА ТОЯГА цените почти на всичко са НЕАДЕКВАТНИ а правителсвото се услушва!!!
48
1
 
16
 
! Отговори
PG преди 1 година
Вървете на майната си всички медии само за вас пищят сякаш си нямаме други проблеми,ако искате и скамъни воювайте,*** нагли
47
25
 
3
 
! Отговори
... преди 1 година
Ми НАТО видя, че руската армия не струва! Фактите са следните! Със съвсем малко доставено на украйна уружие втората по големина армия в света беше спряна, че и накарана да бяга! После се видя, че руските танкове стават само и единствено да просветнат като фишеци в тъмното и ефективно да изгорят! Видя се, че и уръдията им не са добри за сравнение с американските! Видя, се че и корабите им потъват! И най вече се видя, че екипажите на корабите заспиват на борда и кораба се пали от цигара! Та това е
46
25
 
2
 
! Отговори
Швепс преди 1 година
Скоро ще ни съобщят радостната новина че другаря Путин е получил "инфаркт" и ще го слагат в мавзолея до Ленин.
45
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Искам да го видя тоя как търчи с лопата по полето...
44
1
 
10
 
! Отговори
Komentar преди 1 година
Украинците се подписали Америка да ги спаси Европа да ги приеме и получават Русия? Сега искат оръжие в Русия има оръжие.
43
25
 
1
 
! Отговори
Сводка с водка преди 1 година
Вече руските загуби в жива сила надвишават50000 души. По данни на руското военно разузнаване. А в техника е твърде много.От чеченците е останал само Рамзанчо.
42
2
 
30
 
! Отговори
Щерю преди 1 година
Много смели тия украинци - пък искат целия свят да им помага. Употребени наивници...
41
2
 
23
 
! Отговори
Хари преди 1 година
Каквото и да ви дават,то не е даром ,колкото с какво ще воювате , скоро само с бели знамена!
40
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Човек,правещ се на жертва,който обикаляше Европа и вместо да употребява думичките ,,моля" и ,,благодаря" изискваше ултимативно да се съсипят икономиките на ЕС и да му се даде всичко,за което настоява.започвам да мисля,че слуховете за продажба на черния пазар на оръжията,давани на Украина ,са истина.
39
2
 
19
 
! Отговори
Обективен преди 1 година
Другарят Кулеба сам признава, че тази война е на ФАЩ и Запада срещу Русия!
38
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колеба, не мисли за лопатите, а за спешни мирни преговори. Колкото по- бързо, толкова по- добре и за вас, и за целия свят.
37
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То като не си на фронта, лесно се вземат решения. Отивай ти воювай с лопата, дебелак.
36
24
 
2
 
! Отговори
Пешо преди 1 година
Запада не дава оръжие защото Русия е почти рухнала. За 2 месеца е напреднала с 2 сантиметра. Чеченците вече са станали канибали и ядат месо от своите.
35
17
 
3
 
! Отговори
Даже и с лопати преди 1 година
Путин пак ще пати