Руският газ към Германия спира заради планиран ремонт

"Северен поток 1" ще бъде пуснат отново на 21 юли
11 юли 2022 07:50, Елка Василева
68
Руският газ към Германия спира заради планиран ремонт
Снимка: архив, БГНЕС

Доставките на газ от Русия към Германия ще спрат за 10 дни, за да бъде извършена планирана поддръжка на газопровода "Северен поток 1", предаде ДПА.

Още по темата
Предвижда се притокът на газ да спре в 7:00 часа тази сутрин и да бъде възобновен рано сутринта на 21 юли.

Германски официални представители обаче изразиха силни опасения, че газоподаването може и да не бъде възобновено на фона на руската война в Украйна. Германия и други западни страни наложиха санкции срещу Москва в опит да спрат боевете. Въпреки това много страни все още зависят от руска енергия и Москва спря газовите доставки до няколко държави в отговор на санкциите.

Руската държавна компания "Газпром" вече значително намали притока по тръбопровода, като се позова на забавяния на ремонтни дейности. Москва твърди, че забавянията се дължат на наложените от Запада санкции. Германският канцлер Олаф Шолц отхвърли този аргумент.

Според германската Федерална мрежова агенция в момента се използва само около 40% от капацитета на тръбопровода, на което се дължи допълнителното повишение на цените на газовите пазари.
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
0
 
! Отговори
рибока преди 1 година
Истина или предизвикателство?
36
4
 
4
 
! Отговори
777 преди 1 година
Ахаааааа.....уж ремонт де, виж ми окото!
35
4
 
18
 
! Отговори
anonimen 13 преди 1 година
Европа си пати от собствената глупост. Скоро сами ще разберат грешката си и ще се молят пак на Путин за газ и петрол. А НАТО като са толкова силни да пратят войски в Украйна, но ги е страх като мишки. А относно интелигентността на руснаци и американци, не забравяите, че когато в Русия е имало уневрирсетите, някои хора още не са били открити от Колумб....
34
2
 
9
 
! Отговори
Левскар преди 1 година
Има информация че Русия е замесена в загубата от ЦСКА 1948.
33
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хахаха , къде пада бе улав. С отстъпките на кирчовците от 25 ст които са на власт и в момента цената е 3.30 за литър дизел и 3.15 на литър бензин. Кога в България бензина е минавал 3 лева , че не се сещам. Същия този Кирчо поиска България да купува руски петрол поне още 2 години и да субсидираме жужето. Уж петрола бил се сринал, а ни продават дизела и бензина , не като 80 далара, а като за 160
32
9
 
14
 
! Отговори
Да преди 1 година
Стягайте се, поклонници на ПП, тази зима училища, болници, детски градинии старчески домове, с шапки, ръкавици и палта. Гарантирано от харвардските некадърници.
31
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 32 "Преди година жужака е продавал петрол на 50 долара за барел, а сега продава с големи отстъпки на Индия, Китай, .... на 75-80 долара." Нещо си се объркал. Сега продава с големи отстъпки на 40 долара под пазарната стойност, а е момента пазарната стойност е под 100 долара ... и продължава да пада. :))))
30
5
 
16
 
! Отговори
44 преди 1 година
Ами нали всички тръбят, че могат без руската газ, сего ще го "ядат", начело с нас, нали Киро Истината беше по велик от цяла Русия?
29
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Преди година жужака е продавал петрол на 50 долара за барел, а сега продава с големи отстъпки на Индия, Китай, .... на 75-80 долара. Колкото повече санкции от страна на ЕС толкова по-зле за ЕС. Когато се откажеш от руски газ и руски петрол , пазара полудява, заради недостига цените да двойни и тройно и има дефицит. Тези които са далеч от Украйна като Индия им е важно да купуват изгодно, а не да налагат санкции и те да купуват на 120 долара нефт, като до скоро са го купували на 50, а сега на 80
28
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 30 Ще го пуснат само колкото да се направят за един последен път на интересни, след което поради различни "технологични причини" бавно ще го спират. Запада вече го знае, тъй че нищо неочаквано няма да се случи :)))))
27
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма и да го пуснат после.
26
1
 
1
 
! Отговори
Шфабария преди 1 година
Взривявай
25
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Европеец Путине, не лъжи, не си никакъв европеец. :)
24
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До анонимен 24 "Т.нар. от вас просия и сега продава другаде. Нещо, което ще се търси и това търсене скоро няма да спре." Ми значи просия няма проблем и ще става все по-добре там :)))))) Браво на джуджака, че е така далновиден и ще донесе просепритет на просия, за да може най-сетне да спрем да я наричаме просия :)))))
23
4
 
12
 
! Отговори
Европеец преди 1 година
Седя на един клон, и си го режа. Едни хора от Брюксел ми казаха че няма да падна след като го отрежа напълно. Тереотично им вярвам. Продължавам да режа.
22
3
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Т.нар. от вас просия и сега продава другаде. Нещо, което ще се търси и това търсене скоро няма да спре. Да, вероятно ще получи по-малко пари, но и това не е сигурно, защото не се знае какво ще стане със световните пазари. На мнението от един коменатар за империите съм, че си гледат интересите и принуждават такива като нас да гледаме техните. Не съм на ничия страна.
21
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До анонимен 21 "Истинските гении са американците" Как "геннии" бе? :))) Нали бяха "кравари" и само можеха да "мучат"?: ))))) Сега пък "гении" :))))
20
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На 23 февруари един дола е бил 1.61 лева, а днес е 1.92 . Доста добре им се получава на американците. Обстреляха с един куршум конкуренцията им ЕС , докато им се правят на приятели. Не случайно войни в близост до щатите не се водят. Създават постоянно конфликти на границите на Европа. Първо заради Сирия , наводниха ЕС с 5 милиона високообразовани бежанци, а сега всеки вижда какво става. В следващите 10 години ЕС е елеминирана като конкурент на САЩ, и сега им остава да се разправят и с Китай
19
2
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Истинските гении са американците или англичаните, както искате, защото удариха с един куршум два заека - и Русия, и ЕС. Да са пострадали с нещо те? Пищят до небесата, надъхват тоз - оня да прави еди-кое си, а да са дали напр. изгоден петрол или каквото и да е? Ако настъпи глад тук най-вероятно да ни пробутат нещо с изтекъл срок на космически цени, защото преди всичко гледат парата. Така правят империите, така прави и Русия. Който е някакъв фил или фоб, малко да си помисли.
18
6
 
3
 
! Отговори
Е преди 1 година
До От Брюксел "В Русия всичко е четворно по скъпо" ..... чак четворно не е, двойно е, но то и това не е малко, защото руснаците масово са бедни и двойно увеличение направо им разказва играта. По последни данни войната на Путин директно е докарала 40 милиона руснаци на ръба, като още толкова са заплашени непосредствено, ако войната се проточи още 2 месеца (а тя със сигурност ще се). :))))