МВР отчита спад на престъпленията с 3,6% за година

Разкриваемостта се е увеличила с цели 47 на сто
21
МВР отчита спад на престъпленията с 3,6% за година
Снимка: МВР

За шест месеца са регистрирани с 1547 престъпления по-малко в сравнение с 2021 г. , което е 3,6% намаление спрямо същия период за 2021 г. Регистрираните криминални престъпления са 35 540, като се отчита спад с 2%.

Разкриваемостта е повишена с пет пункта или 47%. Това съобщи заместник-главният секретар на МВР Станимир Станев по време на представяне на шестмесечния отчет на дейността на вътрешното министерство, цитиран от БТА.

Намален е общият брой регистрирани корупционни престъпления. Намаление се отчита и при конвенционалната престъпност. За първите шест месеца на 2022 г. са проведени 114 спецоперации, от които 14 с партньорски служби.  При съвместни действия с агенция „Митници“ са иззети над 60 млн. къса цигари и над 25 тона тютюн, което е увеличение съответно със 181,7% и с 26%. Също така са задържани 201 кг. хероин, 5 кг. кокаин, 403 кг канабис и 26 кг. синтетични наркотици.

Разследвани от МВР са общо 88 803 досъдебни производства, повече от тях по общия ред. Новообразувани са над 42 хиляди производства, а изпратени на прокуратурата са 48 490 броя. От тях над 15 хиляди са с мнение за повдигане на обвинение.

Не се очертава тенденция за намаляване миграционните потоци в световен мащаб, отчита още МВР. 50 869 граждани на трети страни са опитали да преминат през границата ни, по данни до април месец. На вход на държавна граница са задържани 719 души, което е увеличение с 67,6% спрямо предходната година.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
3
 
! Отговори
Вижте центъра на Соф преди 1 година
100 процента увеличение на престъпленията и корупцията .
19
0
 
3
 
! Отговори
МВР СА ОПГ преди 1 година
Отчитам погнуса от народа към всеки един милицйонер
18
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Прегледайте си статистиката не лъжете
17
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е, нормално де, намаляват хората в България съответно намаляват и престъпленията, като останем 2 милиона ша има спад с 20%.
16
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Глупости, всеки ден има пребити и убити възрастни хора! Може би защото са възрастни не ги зачитат като бройка? Стига сте лъгали, виждаме в каква трагична ситуация сме!
15
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вече 33 години МВР отчита спад в престъпността, всяка година. А ограбените и изнасилени бабички по селата стават все повече, всяка година. Как става така?
14
0
 
9
 
! Отговори
ДЖАМАДАНОВ! преди 1 година
НУЛЕВА КОРУПЦИЯ, НУЛЕВА ПРЕСТЪПНОСТ - В НАШАТА ДЕТСКА ГРАДИНА! А НА БАС!
13
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хахаха! Хахаха!!! Вицът е добър, но неуместен. По времето на Водката, страната се върна в престъпления невиждани през последните 20 години. Кражби и грабежи в малките и отдалечени населени места. Поръчкови убийства. Спекула на всяко ниво. По времето на Водката не е приет нито един занонов или подзаконов нормативен акт! (Закони, наредби, инструкции). Пълен ад на пътя по време на Пияния. Пълна не защита на търговската марка, масово продаване на фалшиви марки по пазарите. Да живее Водката!
12
0
 
12
 
! Отговори
мдааа преди 1 година
на рашкОФ вица :)
11
0
 
15
 
! Отговори
Това преди 1 година
Това някакъв виц ли е? Попитайте сина на дядото с разбитата глава и още хиляди жертви на насилие и грабежи из клетата ни държавица, дали са на същото мнение?
10
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е стъкмистика. Откровена лъжа.
9
0
 
15
 
! Отговори
глад и хлад преди 1 година
Почакайте до зимата...
8
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абсолютна лъжа. Що не кажат колко убийства има за последните 7 месеца? Всеки ден убиват или бият хора. Вчера са пребили майка и син (възрасни хора) за 30 лева. Нападнали са ги в дама им Удряли ги по главата. Също вчера един човек е убит от непълнолетни. Новините започват с 20 дрогирани шофьора, труп и завършват с 28 дрогирани на пътя, побоища и убийство..
7
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
а всеки ден трупове и катастрофи
6
0
 
17
 
! Отговори
дддд преди 1 година
Яко е падало надписване и лъгане.
5
0
 
10
 
! Отговори
Муахаха преди 1 година
Мноо бе, то 5% е в Рамките на Статистическата Грешка!
4
3
 
13
 
! Отговори
По времето на преди 1 година
Социализма също се вършеха най-различни престъпления: от кражба, през грабеж до убийства. Но не се съобщаваха такива работи, не се даваше публичност както сега. Защото максимата на марксизма беше: Партията решава, другите мълчат и изпълняват.
3
0
 
23
 
! Отговори
Цв преди 1 година
Мооляяя? 29 пияни и 14 дрогирани за ден, всеки ден убийства, домашни обири, пребити старци из селата! Рашков на колко питиета е писал тоя отчет? Да не говорим за мигрантите, мрежата е нарязана, влизат безброй!
2
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А така, четете отчетите и им вярвайте. Няма нужда да четете и слушате всекидневните сводки за убити, пребити, ограбени, гръмнати, наръгани, изтрепани по пътищата, пияни, дрогирани и т.н. и т.н. Направо се успокоих, че е намаляла пустата престъпност. По-добре се чувствам!
1
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво ли са пушили тези за да изкарат такава статистика...