Лавров атакува Лиз Тръс, подигра се с коментара ѝ за Макрон

Великобритания е един от най-яростните критици на Кремъл
87
Лавров атакува Лиз Тръс, подигра се с коментара ѝ за Макрон
Снимка: БГНЕС/ЕПА

Министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров разкритикува новия министър-председател на Великобритания Лиз Тръс, че не е склонна на компромиси, и я подигра, че не знае дали френският президент е приятел или враг.

На пресконференция в Москва Лавров заяви, че подходът на Тръс няма да помогне на Великобритания на международната сцена.

Лавров заяви, че Тръс се опитва да "защитава интересите на Великобритания, без да се съобразява по никакъв начин с позициите на другите и без да прави опити за компромис".

Той добави: "Не мисля, че това ще помогне на Великобритания да запази или укрепи позициите си на международната арена, които очевидно са разклатени след излизането ѝ от Европейския съюз."

Още по темата
Лавров също така се подигра с бъдещия британски лидер заради неотдавнашното напрежение с френския президент Еманюел Макрон, ключов съюзник на Великобритания в НАТО. По време на предизборна проява миналия месец Тръс заяви, че "журито не е наясно" дали Макрон е приятел или враг, съобщи "Ройтерс".

"За Лиз Тръс трябва да е по-приоритетно да се справи с най-близките си съседи, включително да реши най-накрая дали президентът Макрон е неин приятел или враг. Този въпрос все още виси във въздуха", заяви Лавров.

Руските политици и медии посрещнаха с презрение победата на Тръс в избора на мястото на Борис Джонсън, като я упрекнаха в антируска позиция.

Лавров заяви, че през последните години Великобритания се е опитала да "компенсира" Брекзит, като е предприела "драстични стъпки на световната сцена" и е действала "агресивно по отношение на ситуацията в Украйна".

Великобритания е един от най-гласовитите поддръжници на Киев и украинския президент Володимир Зеленски след нахлуването на Русия в края на февруари. Тръс, британският външен министър, която от вторник замества Джонсън на поста министър-председател, заяви, че няма да се откаже от подкрепата на Лондон, която включва значителна военна и финансова помощ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още по темата: Сергей ЛавровЛиз Тръс
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
1
 
1
 
! Отговори
Пламен Кутев преди 1 година
Великобритания е 6та икономика в света а русия 11та. Срущу обединения запад братушките са икономическо Джудже. Видяхме и армията им колко струва. Мечтаят си за ауди А8 а юркат стар Москвич. Така че лавров по добре да не се обажда щото става като барабар Петко с мъжете.
57
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Жена с топки ех Лавров твоя п у т я само може да си мечтае за такава мощ :) Вие се подигравате на цял свят но накрая света ще се сме на Русия със силен глас
56
1
 
3
 
! Отговори
До 57 преди 1 година
Не пиши пиян.
55
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А ако тя му каже,че за него е по-приоритетно да се справи със съседите и като Украйна партньор по СССР с останали симпатизанти да реши Зеленски враг или приятел им е тъй както всички преди него са им били понеже преди него по тяхно време не са нападали Украйна по този начин от три страни едновременно въпреки,че не са били ангажирани на работа в Москва,а той работил там достатъчно време в театрално студийна дейност за Москва по него време как стана Президент на Украйна нападнаха неговата рода.
54
16
 
7
 
! Отговори
Щилката преди 1 година
Този на снимката доказва че навремето вярно сме се чифтосвали с неандерталците!
53
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
тоя лошад от снимката май цвили за тояга.
52
9
 
27
 
! Отговори
До Западняк преди 1 година
Счетоводителка стана премиер на Великобритания. Елементарна женица, но стриктна американска марионетка.
51
37
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Който с Великобритания се е подиграл, добро не е видял!
50
34
 
11
 
! Отговори
Друг преди 1 година
Не знам кой на кого се подиграва, но този сам по себе си е виц! Като го гледам на него природата му се р подиграла!
49
6
 
32
 
! Отговори
Каква подигравка? преди 1 година
Ето какво е казал Лавров: "За Лиз Тръс трябва да е по-приоритетно да се справи с най-близките си съседи, включително да реши най-накрая дали президентът Макрон е неин приятел или враг. Този въпрос все още виси във въздуха". И къде е тук подигравката. В най-лошият случай е просто съвет.
48
26
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кон бе! Кон!
47
50
 
16
 
! Отговори
Сата Н преди 1 година
Лавров се проявил като жалък тьпак, нищо повече. Елементарно обаждане от коневръза.
46
11
 
28
 
! Отговори
Нане преди 1 година
лиса тръса я отвързая от коневръза... ===)))
45
9
 
24
 
! Отговори
Нане преди 1 година
Лавров да не се церемони с лисата, а направо да и подава пищялката... ===)))
44
12
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Менажер на Цирк .. явно говориш за киро и кокорчо. лавров е най добрия дипломат в света.
43
12
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
на тръст още нищо не й е ясно, докато не си получи опорките.. лавров е прав, засега тя повече прилича на пърле, което търчи пред майка си..
42
31
 
13
 
! Отговори
Менажер на Цирк преди 1 година
Действително Лавров прилича на *** в цирк, който разсмива и деца и възрастни, а "цирк" е мястото където животните се държат, като хора, а много от хората, като маймуни.
41
29
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Коня пак почна да цвили.
40
7
 
14
 
! Отговори
Кеуфйек преди 1 година
Щом американското посолство вече се възбужда от такива сайтове и новини. Жалка е работата😅
39
28
 
10
 
! Отговори
пияница мистик преди 1 година
Ама тоя морж кой го е питал за коментар? Никой не го интересува мнението, най-малко пък в Европа на един див варварин. Да си гледат там Кенефиcтaн и Азия и да не се бъркат в работата на развитите цивилизации