Силите на Киев са нанесли ракетен удар по Херсон

Властите в контролирания от Русия район: Всички ракети са свалени
3 ное 2022 10:33, Елка Василева
125
Силите на Киев са нанесли ракетен удар по Херсон
Снимка: архив, БГНЕС

Въоръжените сили на Украйна нанесоха тази нощ ракетен удар по гражданските инфраструктури на град Херсон с четири ракети "Хаймарс". Всички те бяха свалени от противовъздушната отбрана, съобщиха спешните служби в контролирания от Русия район, цитирани от ТАСС.

Още по темата
Украинските войски обстрелват няколко селища в Херсонска област. Разрушени са училища, социална инфраструктура, повредени са жилищни сгради, посочва агенцията.

Въоръжените сили, командвани от Русия, отразяват всички украински атаки в Херсонска област. По линията на бойните действия няма голямо струпване на украински войски, заяви днес зам.-губернаторът на района Кирил Стремоусов.

По думите му въоръжените сили на Украйна контраатакуват с малки групи - роти от по 100 бойци с по пет танка, опитвайки се да открият слаби места в отбраната на руските войски.

През последното денонощие силите на Киев отразиха атаки на руската армия край 12 селища в Украйна. Руските окупатори нанесоха 3 ракетни и 24 въздушни удара по над 20 селища в Украйна, които повече от 80 пъти бяха обстреляни също и с реактивни системи за залпов огън, съобщи от своя страна украинският генерален щаб, цитиран от Укринформ.

(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В триетажната сграда на Tesla с дължина над 100 метра се произвеждат бели чeрвеи
77
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Удивително е, че въпреки "глупостта, некомпетентността, отчаянието и вечните си провали", Русия продължава да окупира няколко области в Украйна, че и да бележи прогрес. Въпреки 7 до 10 пъти численото превъзходство на разположени войски в полза на Украйна, въпреки щедрата подкрепа от цяло нато, в размер на 2-3 пъти целия военен бюджет на Русия.
76
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В триетажната сграда на Tesla с дължина над 100 метра са произвеждани широка гама от контролни табла и схеми за комуникационно оборудване,зенитни ракети и ракети.На 25 октомври първата партида модифицирани ракети и ракети R-27 е предадена на украинските войски, които с помощта на американски специалисти успяха да доведат Haimars до занаятчийско ниво на точност.Впоследствие, на същата основа, те сами започнаха да произвеждат компоненти за GLMRS.
75
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 86 - Да, знам, целта на укрите, поставена им от британците, беше да завземат п-в Крим до края на октомври. Тази година, не догодина......
74
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Какво форсиране на Днепър, бре?" - именно. Херсон е на десния бряг на Днепър и затова не е интересен за Украйна. Целта е да бъде освободен и левият бряг. А като бъде освободен левият бряг каквито руснаци са останали на десния бряг, ще трябва да се предадат.
73
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Военната хроника съобщава, че в полунощ руските войски атакуваха цеховете на завода Комунар, където се произвеждаха снаряди за MLRS HIMARS.Става дума за бившата фабрика на Tesla, която в мирно време се занимаваше с производство на електрически автомобили.С избухването на военните действия нормалното функциониране на завода беше спряно, персоналът беше изведен, а производствените мощности бяха адаптирани към нуждите на украинския военно-промишлен комплекс.
72
1
 
4
 
! Отговори
До 78 преди 1 година
Ракета може да бъде прихваната и свалена, снаряд не може. Ракетите са с голям обсег, артилерийския снаряд не. Това е разликата. Снаряди не могат да се прихващат, но е трудно да поразят конкретна цел на далечно разстояние.
71
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз съм шокиран че укропите твърдят, че им се налага да търсят "слаби места". Бях останал с впечатлението, че всичките места на Русия са слаби, че всичко е грешка, знак на слабост, обречено на провал или доказателство че губят. Смешно проcта е западната пропаганда.
70
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Боби, не всички медии по Света са изкривени и не всичко е лъжа. Има си документирани факти. Например си има записи на Путин от последните 30 години кога какво е говорил по телевизията. Човек може да вземе, да сравнява и да види как, къде и кога е лъгал. Това няма как да бъде изкривено.
69
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Николаев през нощта неизвестни хора взривиха паметник на жертвите на Великата отечествена война - във видео от местни медии хора във военна униформа разравят купчина камъни, останали от обелиска. Върху камъка е изсечен надпис Горди герои безсмъртна слава, както и ликовете на воините-защитници на града.
68
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 72 - Какво форсиране на Днепър, бре? Укрите и Херсон са от една и съща страна спрямо реката
67
2
 
6
 
! Отговори
дядо йоцо гледа преди 1 година
''Всички ракети са свалени, разрушени са училища и обществени сгради'' - явно съм ***, че не мога да го разбера.
66
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма ли някой най-накрая да прати Боби на работа у Вагнер? Някъде под Бахмут да го пратят. Там Вагнер от 4 месеца постигат невероятни победи. На Коледа ще са във Варшава.
65
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен Реално на украинците им трябва същото като на тебе - действителен разум. Вече се досещам какъв точно им е плана да "стигнат" до Москва - от толкова лъгане носовете им да пораснат до там. Тия продължават да лъжат дни след като са загубили населени места, и чак когато няма на къде тихомълком променят картата. Но загубата не се споменава. Губят по 200-300 на ден, дузини се предават доброволно. На лъжата краката са КЪСИ!
64
6
 
6
 
! Отговори
Ракетчик преди 1 година
Верно е, че вчера некой изстреля една сурия Химарси по Антоновския мост в Херсон и 3 рекети достигнаха мястото, ама го уцелиха както Ким Чен Ун цели Япония - едната ракета пада във водата от изток, другата пада във водата от запад и третата - пак от изток. Т.е. не го уцелиха
63
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Реално на украинците не им трябва да нападат на Херсон защото форсирането на Днепър е невъзможна задача. На украинците им трябва офензива с която да вземат Мелитопол и така руснаците и от двете страни на Днепър ще останат без снабдяване. Единствената полза от Херсон в момента е за пропагандни цели защото настроението на руснаците съвсем ще се вкисне ако бъде освободен.
62
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Яясноо, тези дни пак половин Украйна ще е без ток и вода, ама така е украинците както и македонците обичат да се учат по трудния начин.
61
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Mr . STARBUCKS 66 - Интересно защо белгийското Нато не пробва в такъв случай, след като е толкова лесно да достигнат мечтата им от предните почти 80 г. )))
60
5
 
4
 
! Отговори
Колев преди 1 година
Ами така ще е,двама се карат третият печелируснаците сами се навряха между шамарите с тяхното самочувствие на имперска сила последните 130 години загубиха ,6-7. Войни като започнем от японската та стигнем до студената когато сами си разипаха СССР а
59
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Достоверността на публикациите на ТАСС и РИА Новости е общо взето нулева. Когато публикуват нещо, винаги има риск да е пълна измислица. Това, че БТА продължават да препечатват ТАСС и РИА Новости е показателно за това какви хора работят там и получават заплати от нашите данъци.