Силите на Киев са нанесли ракетен удар по Херсон

Властите в контролирания от Русия район: Всички ракети са свалени
3 ное 2022 10:33, Елка Василева
125
Силите на Киев са нанесли ракетен удар по Херсон
Снимка: архив, БГНЕС

Въоръжените сили на Украйна нанесоха тази нощ ракетен удар по гражданските инфраструктури на град Херсон с четири ракети "Хаймарс". Всички те бяха свалени от противовъздушната отбрана, съобщиха спешните служби в контролирания от Русия район, цитирани от ТАСС.

Още по темата
Украинските войски обстрелват няколко селища в Херсонска област. Разрушени са училища, социална инфраструктура, повредени са жилищни сгради, посочва агенцията.

Въоръжените сили, командвани от Русия, отразяват всички украински атаки в Херсонска област. По линията на бойните действия няма голямо струпване на украински войски, заяви днес зам.-губернаторът на района Кирил Стремоусов.

По думите му въоръжените сили на Украйна контраатакуват с малки групи - роти от по 100 бойци с по пет танка, опитвайки се да открият слаби места в отбраната на руските войски.

През последното денонощие силите на Киев отразиха атаки на руската армия край 12 селища в Украйна. Руските окупатори нанесоха 3 ракетни и 24 въздушни удара по над 20 селища в Украйна, които повече от 80 пъти бяха обстреляни също и с реактивни системи за залпов огън, съобщи от своя страна украинският генерален щаб, цитиран от Укринформ.

(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
хващам се на бас, че нито една медия в страна на ЕС не е препечатала тази противоречива новина подхвърлена от кремълските човечета
37
4
 
18
 
! Отговори
Между другото преди 1 година
По груби изчисления унищожените от руско-съветските "космически вайски" ХАЙМАРС-ни установки са трикратно повече от доставените. Так дэржать тавагишчи! Плюйте си на петите и бягайте, щото лошо ви се пише.
36
4
 
12
 
! Отговори
развед рота ! преди 1 година
Руската развед рота дебне колкото може маскирана във тинята ,а над тях от космоса ги наблюдава развед рота МЪСКА и кофти щото има и топлинни и всякакви сензори ! Така стоят нещата на фронта ! Оня мобилизирания от далечната република където не е виждал тоалетна чиния и я краде какво да му обясняваш за космоса ,той ще си помисли че боговете се бият срещу него и няма да могат да го хванат !
35
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руснаците са махнали руското знаме от общината в Херсон...
34
15
 
7
 
! Отговори
Кмета на Бургас преди 1 година
Тоест великото краварско постижение Химарс, руснаците си ги гърмят като пуканки.
33
10
 
16
 
! Отговори
До две седмици преди 1 година
и по-малко, Херсон ще е превзет от "укронацистите" за ужасТ на русофашистите. След Херсон, пътят към Крим е открит. Русначетата форумний да се снарядят с водка и сальодка, за да отпразнуват пабедата, а вождовете от *** и БКП-БСП да хвърлят по една частушка в съпровод с най-големите и най-великите държавно-путински балалайки. Освен това, Украйна ще възстанови взривения мост, за да имат шанс руските кримчани да бегат бързо към Матушката радная.
32
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези украинци накрая ще предизвикат Путин да ни пусне радиацията
31
3
 
13
 
! Отговори
по доло чета преди 1 година
Че руснаците са унищожили 19 химарса а от щатите твърдяли че са пратили 12 ??? Не се чудете Украйна бъка от дървени макети на какво ли не ,що високоточни ракети са си заминали бадева .......
30
1
 
16
 
! Отговори
Сър Пичук преди 1 година
Стигнах до предаде Тасс и спрях. Тези казаха, че още на 24 февруари Украйна няма пво и самолети, а след това *** унищожаваха всеки ден такива.
29
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
една жена на пазари ми каза, че володя бил умрял в края на лятото и сега използват негови двойници
28
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
1-во казват че всички ракети са свалени и атаките отразени, пък после били унищожено училища, инфраструктура и т.н........ не че нещо, ама вече раашките съвсем се оплетоха :)
27
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
може ли да се вярва н ТАСС?!
26
5
 
11
 
! Отговори
Зеле с ориз и гъби преди 1 година
Всичко вече става ясно, но едно се чудя колко члена ще влезнат в следвоенния народен съд на Украйна и дали няма да оставят резидентите на Зеленски за накрая. Друго вече по темата не ми е интересно.
25
7
 
9
 
! Отговори
ДС информатор преди 1 година
Ха, такъв. Значи всички ХАЙМАРСи са свалени, но са разрушени сгради и прочее. Ако приемем това твърдение за вярно, стигаме до крайно неприятният извод, че расийци сами си взривяват сградите, което си е чиста еуфория. Кога най-после джуджетата ще се научат да лъжат както трябва.
24
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всички ракети били свалени :) брех :) дори тези които не са изтреляни нали :))) много ми е забавно да гледам как Русия се прави на глобална военна сила :)))
23
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
тасс е цензурирана медия, която публикува новини фабрикувани от военни с гладък мозък
22
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
свалили са химарси ама друг път
21
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Писах, че требва да се вдигнат като един юмрук а не да си играят постоянно на партизани, но те си продължават с групичките, избягват директен контакт...зле са :)) До едно време върши работа горила тактиката, после требва да се бият фронтално със всичко което имат :)))
20
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако някой може да обясни , какво целят с тези удари . Ей тъй да се каже , че правят нещо и господарите да им дават пари и оръжие .
19
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Украинските войски обстрелват няколко селища в Херсонска област. Разрушени са училища, социална инфраструктура, повредени са жилищни сгради," ... демек окрите може да стрелят по цивилни обекти, а Русия не може...