Руските сили изгаряли телата на свои войници на сметище в Херсон

Киев: Телата на хиляди загинали руски войници неофициално изхвърлени
22 ное 2022 10:45, Елка Василева
130
Руските сили изгаряли телата на свои войници на сметище в Херсон
Снимка: архив, БГНЕС

Руските сили са изгаряли и тела на собствените си убити на сметище в Херсон, достъпът до което е бил забранен, пише британският в. "Гардиън".

Според местни жители руски камиони пристигали на мястото, докарвайки черни чували, които след това подпалвали. При това въздухът се изпълвал с дим и ужасяваща миризма на горяща плът. Те смятат, че по този начин руснаците са се отървали от телата на свои войници, убити по време на тежките боеве.

Още по темата
Местен служител, пожелал анонимност, е заявил пред британското издание, че украинските власти не се интересуват къде руснаците са погребвали своите убити, а целта им е да намерят телата на изтезавани украинци, убити и погребани в масови гробове.

Някои смятат, че изгарянето на телата на собствените им войници е било за силите на Москва най-лесният начин да се отърват от труповете, тъй като мостовете над река Днепър са били твърде крехки, за да издържат камиони.

Десетки други жители на Херсон казват същото пред изданието, но украинските власти досега не са потвърдили информацията.

Службата за сигурност на Украйна смята, че телата на хиляди загинали руски войници са неофициално изхвърлени, тъй като Кремъл ги регистрира като "изчезнали в боя" в опит да прикрие загубите си във войната в Украйна. Това се потвърждава от прихванати телефонни обаждания на руски войници, цитирани от британското издание.

Украинската прокуратура обяви вчера, че е открила четири сгради в Херсон, в които според прокурорите руските сили са извършвали изтезания, пише френският в. "Фигаро", цитиран от БТА.

След освобождаването на 11 ноември на Херсон Киев предяви срещу Москва няколко обвинения, че нейни сили са извършвали издевателства и военни престъпления. За момента няма реакция от руската страна.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До долния коментар.Това може да е доктрина но на Украйна. Тя до сега не е признала и за смъртта на един войник. Тя няма загуби.Само руснаците имат загинали украинците нямат.
38
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Напротив, Украйна има много загуби . Военни , цивилини , разрушени градове и инфраструктура. Русия ще плати за всичко което е унищожила !
37
12
 
11
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 1 година
През ден четем какви загуби има руската армия и никога никой не казва за загубите на украинската. Те нямат загуби.
36
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не на пропагандата но може да се слагат лайки.
35
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е подозрение на един единствен украинец. Без доказателства. Обаче имаме новина на пазара...
34
4
 
7
 
! Отговори
НЕ НА ПРОПАГАНДАТА преди 1 година
НЕ НА ПРОПАГАНДАТА!
33
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Елементарно - така ги водят безследно изчезнали и не се плащат обещетения на близките. Стара руска тактика. Не е нищо ново а е част от военната им доктрина .
32
10
 
11
 
! Отговори
ФЛЛДБГ преди 1 година
Чета коментарите и си задавам въпросът:Как за няколко месеца от Слава Русия стигнахме до Слава Украйна явно западът надделя оказа се че тяхната пропагандна машина е по силна явно и по богата ,а през цялото време обвиняваха Русия за точно същото.
31
9
 
11
 
! Отговори
Рико преди 1 година
Ако това беше вярно икраинците със сигурност биха го доказали , реално е много лесно.Но сте лъжа ,също както беше лъжа ,че ракетата паднала в Полша беше изстреляна от руската армия
30
3
 
6
 
! Отговори
1 преди 1 година
Просто така не стават на зомбита. Огънят си пречиства.
29
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Турските военновъздушни сили са нанесли удар по американски център за обучение на бойци от ръководените от кюрдите Демократични сирийски сили в Хасак, съобщават информационните агенции.
28
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да, изяждали, защото в Русия няма нищо за ядене. И защото са *** и не знаят, че хора не се ядат, което обяснява защо са толкова бедни, и нямат нищо за ядене.
27
2
 
10
 
! Отговори
(-_-) преди 1 година
Оо, това нищо не е, я разкажете за канибала сред затворниците, които са пуснали да се бият хахаха
26
5
 
5
 
! Отговори
toti преди 1 година
Драмата си е Руска и трагедията за семействата е лична ,но примирението е на световната общност ,която в 21 Век нехае и бездейства,което е НЕЧОВЕШКО !!!
25
8
 
19
 
! Отговори
Хора преди 1 година
Най жалкото е че има лица който вярват на подобни гнусни лъжи,горките.
24
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
След като ги изяжда ли, нали дойчевеле.
23
2
 
16
 
! Отговори
Смях преди 1 година
И всичко това е на база казаното от пожелал снанимност
22
5
 
25
 
! Отговори
him преди 1 година
Пишещите такива глупости наясно ли са как се изгаря труп? Да вземат да пробват с труп на животно със същите килограми като на човек. Крематориума в Букурещ работи с нафта - интересувайте се какво количество е необходимо за един труп? и това в специялна пещ а на открито... ??? Некадърни пишещи разтягат локуми!!!
21
14
 
7
 
! Отговори
груз 200 преди 1 година
даже вече не си правят труда да ги пращат с цинковите ковчези. Значи положението на руската армия е плачевно.
20
17
 
10
 
! Отговори
русия е зле преди 1 година
русия е зле и войската им ще изкара зимата още по-зле. Липсата на зимни униформи и оборудване ще доведе до още по-големи загуби сред руските opgu. И в момента руските мyжuцu пратени в Украйна се отопляват с дърва които са насекли ,което ги превръща в лесна плячка за украинските дронове заради шушека.