Руските сили изгаряли телата на свои войници на сметище в Херсон

Киев: Телата на хиляди загинали руски войници неофициално изхвърлени
22 ное 2022 10:45, Елка Василева
130
Руските сили изгаряли телата на свои войници на сметище в Херсон
Снимка: архив, БГНЕС

Руските сили са изгаряли и тела на собствените си убити на сметище в Херсон, достъпът до което е бил забранен, пише британският в. "Гардиън".

Според местни жители руски камиони пристигали на мястото, докарвайки черни чували, които след това подпалвали. При това въздухът се изпълвал с дим и ужасяваща миризма на горяща плът. Те смятат, че по този начин руснаците са се отървали от телата на свои войници, убити по време на тежките боеве.

Още по темата
Местен служител, пожелал анонимност, е заявил пред британското издание, че украинските власти не се интересуват къде руснаците са погребвали своите убити, а целта им е да намерят телата на изтезавани украинци, убити и погребани в масови гробове.

Някои смятат, че изгарянето на телата на собствените им войници е било за силите на Москва най-лесният начин да се отърват от труповете, тъй като мостовете над река Днепър са били твърде крехки, за да издържат камиони.

Десетки други жители на Херсон казват същото пред изданието, но украинските власти досега не са потвърдили информацията.

Службата за сигурност на Украйна смята, че телата на хиляди загинали руски войници са неофициално изхвърлени, тъй като Кремъл ги регистрира като "изчезнали в боя" в опит да прикрие загубите си във войната в Украйна. Това се потвърждава от прихванати телефонни обаждания на руски войници, цитирани от британското издание.

Украинската прокуратура обяви вчера, че е открила четири сгради в Херсон, в които според прокурорите руските сили са извършвали изтезания, пише френският в. "Фигаро", цитиран от БТА.

След освобождаването на 11 ноември на Херсон Киев предяви срещу Москва няколко обвинения, че нейни сили са извършвали издевателства и военни престъпления. За момента няма реакция от руската страна.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няколко хиляди бели лади по-малко в тежест на държавния бюджет...
18
11
 
14
 
! Отговори
СМЕХ... преди 1 година
АМИ ПРАВИЛНО ---ТАКА СИ СПЕСТЯВАТ ОБЕЗЩЕТЕНИЯТА ЗА УБИТИТЕ ВОЙНИЦИ ....И АВТОМАТИЧНО ГИ ЗАПИСВАТ , КАТО "БЕЗСЛЕДНО ИЗЧЕЗНАЛИ".....ХА,ХА,ХАААААААА....
17
11
 
7
 
! Отговори
До 27 преди 1 година
Не се вълнувам от руско-монголска гнилоч! Що питаш?
16
13
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Надминават вече дори и легендите за Холокоста. Очаквам скоро и Христос да се яви в Украйна и да подкрепи Зеленски срещу дявола.
15
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе някой виждал ли е Шойгу последните десет дни?
14
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да приемем, че е така1 А какво става с убитите украински войници? Те са над 100 000
13
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ало пропагандата, не са ги горили а са ги яли понеже нямали храна украйнската армия им бликирала доставките
12
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само хиляди? А милионите други убити лично от Зеленски с прашката му? Тях в помийната яма ли ги пущат?
11
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руските войски победоносно напуснаха Херсонм докато украинците страхливо навлизаха в града...
10
7
 
19
 
! Отговори
хаха преди 1 година
Местен жител, пожелал анонимност казал пред журналист, пожелала анонимност, които се позовал на анонимността на информатора си .... "журналисти" сър!
9
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Явно демилитаризацията върви по план!
8
17
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За всички зверства на войските на Путин има снимки от сателити. Технологията е вече много напреднала. Така че всички тези лъжи на болшевиките, че те не били убивали, могат да бъдат оборени със снимков материал.
7
13
 
13
 
! Отговори
бивш руски полковник преди 1 година
Бившият руски полковник Гендадий Алаторцев смята ,че руските загуби вече са над 150хил души и над 7хил танка са унищожени или пленени. Смята и че русия ще изгуби войната до една година заради проблемите в логистиката.
6
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То за болшевиките е ясно. Те не уважават нито живите, нито мъртвите. Само могат да говорят "своих не бросаем" (не изоставяме своите), а на дело убиват всеки, който не мисли като тях.
5
15
 
17
 
! Отговори
Новата Буча преди 1 година
Още като беше Зеления в Херсон преди седмица - прогнозирах, че иде "Новата Буча" - същата схема като в Буча, Изюм, Херсон.... Ето че дойде!!! Как работи? - Изтеглят се руснаците от някъде, после иде Зеления там ужким да се снима, а всъюност - да даде указания на место, после - се намират некакви трупове някъде и се разтяга локума за тия зверове руснаците, които не-знам-си-какво правели. Този път "много трудно" намериха труповече, щото - видите ли - ония ги били горели чак на сметището! Откачени!
4
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"В понеделник "Асошиейтед прес" уволни репортер по националната сигурност, който е предоставил грешна информация за ракетен удар в Полша миналата седмица, което е довело до широко разпространен, но неточен материал, в който се предполага, че Русия е отговорна за инцидента.35-годишният Джеймс Лапорта е бил уволнен след кратко разследване, потвърдиха хора от новинарската организация пред The Washington Post." ---- Ако за всяка фалшива новина уволняваха, нямаше да имат журналисти тия, както и тук
3
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Той също така изрази мнение, че Русия "не може да бъде сплашена и принудена да се подчини". И той отбеляза, че неотдавнашният призив към Киев от председателя на Съвета на началник-щабовете, четиризвездния генерал Марк Мили, за незабавно започване на мирни преговори с Москва, показва, че американската армия е наясно с реалното състояние на нещата във военната зона.
2
17
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бившият полковник от американската армия Дъглас Макгрегър каза, че съгласно данните, които е получил от различни надеждни източници, въоръжените сили на Украйна в никакъв случай не печелят. Те загубиха над сто хиляди убити и стотици хиляди ранени. Огромно количество оборудване беше изгубено, унищожено, откраднато. Сега те правят последните си издихания и повече няма какво да предложат. Те просто трябва да изчакат, докато им бъде нанесен съкрушителен удар, който ще ги смаже. Това е лудост.
1
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как пък всичките даващи такава информация са анонимни вееее! Колко може да е достоверна такава "новина"!? Дайте един път някой с име