В Пекин започнаха да пазаруват панически

В града бяха отворени нови карантинни центрове
25 ное 2022 18:39, Александър Попов
23
В Пекин започнаха да пазаруват панически
Снимка: БГНЕС/EPA

Жители на китайската столица опразниха рафтовете в супермаркетите и претовариха приложенията за доставки, след като градската управа нареди да бъде ускорено изграждането на центрове за карантиниране за ковид и полеви болници, предаде Асошиейтед прес.

Несигурност и непотвърдени слухове за локдаун в някои от кварталите на Пекин предизвикаха търсене на храна и други продукти, каквото не е имало от месеци. Дневните случаи на COVID-19 в страната достигнаха рекордни равнища, като днес беше съобщено за 32 695 случая. От тях 1860 са в Пекин, повечето - безсимптомни.

Импровизираните карантинни центрове и полеви болници, набързо устроени във физкултурни салони, изложбени центрове и други големи закрити места, станаха печално известни с лошите условия за живот и недостига на храна. Повечето от жителите на града вече бяха посъветвани да не напускат комплексите, в които живеят, като около някои от тях вече се издигат заграждения. На входовете служители, облечени в бели предпазни костюми спират неупълномощени лица и карат жителите да сканират здравните приложения на телефоните си, за да получат достъп.

Някои от приложенията за доставки на хранителни продукти в Пекин бяха претоварени. Увеличаването на търсенето в комбинация с недостиг на служители означава, че някои клиенти на популярната онлайн услуга не са успявали да си резервират доставки на продукти в рамките на деня. Някои китайски потребители на онлайн приложенията твърдят, че недостигът на служители се дължи на това, че някои от доставчиците живеят в комплекси, поставени под локдаун. АП отбелязва, че не е успяла да потвърди тази информация от независими източници.

Междувременно властите в град Нанцзин съобщиха, че в града от утре ще се извършва масово тестване за COVID-19 в продължение на пет последователни дни, предаде Ройтерс./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още по темата: КитайПекинкоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Явно правителството в Китай все повече се страхува от народа си. Напоследък имаше доста протести там. Ако още малко ядосат хората, управляващите може и да не оцелеят. Забавното е, че нямат друг полезен ход за потушаване на протестите освен да карантинират народа, но пък точно с това го и ядосват. Интересно ще е да се гледа как ще се развият нещата.
19
2
 
8
 
! Отговори
Джордж Оруел преди 1 година
Видяхте ли до какво води ковидастията?! Ще превърнат цялата страна в концлагер, като ще затварят безпричинно безсимптомни хора! "пЛандемията" е само параван, целта е тотален контрол!
18
0
 
2
 
! Отговори
мда преди 1 година
добре че сме далече от тях щот ше изкупят всичко :) ние сме като техен квартал
17
2
 
3
 
! Отговори
Русия преди 1 година
*** как тъй,нали щяхте да ни помагате?
16
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до 14. У нас няма да опитат, може в Северна Корея и РФ да пробват по китайския пример.
15
6
 
0
 
! Отговори
ДНК-то на българина преди 1 година
е със дълбоко загнездени предателство и крадливост. Затова племето се самоизяжда през слободията, в която обърнаха подарената свобода.
14
0
 
6
 
! Отговори
noFreeman преди 1 година
егати и робския народ... много глуп.ав
13
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гледате ли какво става? Арестуват(карантинират) здрави хора без симптоми, само защото един фалшив тест дал положителен резултат. Няма медицина в тая работа. Ако се държим като овце,както китайците, очаквайте скоро да опитат същото упражнение и при нас.
12
0
 
8
 
! Отговори
MR Buch преди 1 година
Тия в близкте 20 дни ще се самоунищожът. Ако скочат мравките срущу власта за 2-3 дни ще разтурят целия катун и ще раздробят Китай на 50-60 нови провинции, заради какво? заради мерки срещу грип? е това вече е новина.
11
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Китай с този ковид и карантини сами ще се унищожат!
10
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Китай не са глупави. Щом толкова се пазят от ковид определено знаят нещо. Вирусът е с изкуствен лабораторен произход. До няколко години ще има масов мор на планетата - планът за намаляване на населението е в ход. А за който все пак оцелее ще има кървава безмилостна война.
9
13
 
7
 
! Отговори
Анализатор преди 1 година
Сега разбрахте ли кой мъти водата.Китай и Русия са двете най-големи злини на света.Докато тези държави се управляват от диктатори,нищо добро не очаква човечеството.
8
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Социалният експеримент продължава. Медицината е друга област.
7
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Овце.
6
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Китайския народ е покорен народ и ще търпи още 100 години ковид робството.
5
2
 
12
 
! Отговори
ПЪЛНО БЕЗУМИЕ преди 1 година
Е ДА КАРАНТИНИРАШ ОТ НЕЩО, ОТ КОЕТО НЕ СЕ УМИРА, НИТО ПЪК СЕ КАРА ТЕЖКО!!! НЕВАКСАН СЪМ , НА ВЪЗРАСТ, И ВТОРИЯТ ПЪТ ГО ИЗКАРАХ ПО- ЛЕКО ОТ ГРИП!
4
1
 
12
 
! Отговори
ЧЕРЕН ПЕТЪК преди 1 година
А западните новинари как го изтпосват... :):)
3
0
 
27
 
! Отговори
Тези са последните преди 1 година
на които им предстои да разберат по трудния начин, че единственият начин за справяне с болестта е да се изкара. Нито безполезните ваксини, нито локдауните, нито мерките ще помогнат, така както не помогнаха и тук. Всичко това беше измислено и пуснато от хора с много пари и власт, които спечелиха още повече пари и власт от него. За тях това беше успех, който им показа правилния път. Какво следва ще разберем.
2
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 1 Има да чакаш! Само вчера 260 нови бели лади намериха стопаните си...
1
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И ние в къщи сме с Ковид, а сме ваксинирани по 2 пъти, и още 2 пъти го изкарахме. Сега за 5 път ще хванем имунитет😂. Явно Украйна ще капитулира скоро и Ковидът е на преден план.