Виена отново определена като град с най-недружелюбните жители

Градът обаче е и с най-добри условия на живот
30 ное 2022 08:23, Елка Василева
52
Виена отново определена като град с най-недружелюбните жители
Снимка: архив, БГНЕС

В тазгодишната класация на организацията „Интернационс“, която прави анкети сред хората с неавстрийски корени, Виена отново се нарежда сред градовете с най-добри условия на живот. Но „Експат сити ренкинг 2022“, както се нарича класацията, нарежда и тази година австрийската столица на последно място в категорията „дружелюбност“.

Австрийската столица е напред в класацията в категориите „туризъм и транспорт“ (първо място) и „здравеопазване и добро благополучие“ (второ място). Живеещите във Виена хора от други страни характеризират градския транспорт като добре организиран (97 процента) и достъпен. Много висока е и оценката на медицинското обслужване и чистотата на околната среда. Виена не е възприемана като особено скъп град и заема девето място в индекса за лични финанси.

Индексът „аклиматизация“ е голям минус-пункт, Виена се нарежда на последно място. И в категорията „дружелюбност“ градът е последен в класацията. Хората, дошли във Виена от други държави, описват виенчани общо като недружелюбни и особено недружелюбни към чужденците.

Повече от половината от анкетираните (54 процента) са заявили, че им е трудно да се сприятелят с виенчани, а 32 на сто са се чувствали нежелани. По този въпрос градът също е на последно място.

Любимият град за пришълците е Валенсия, която се нарежда на първо място в анкетата, попълнена от 11 970 преселници, следвана от Дубай и Мексико.
(БТА)

 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За това пък едни от най-готините инотворенинхора са португалците като отношение към чужденци в собствената им държава...може би заради безкрайния океан.....австрийците са живели само в Алпите, освен да карат ски за друго не ги бива...а да и да използват по бедните народи от империята да им вършат черната работа.
19
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най- големите смешници си имат Виенска кухня. Няква суха торта Захер и откраднатият от Милано виенски шницел...
18
7
 
20
 
! Отговори
aa1820 преди 1 година
Живея във Виена и мога да потвърдя написаното почти изцяло. С малко доуточнение - около 2/3 от хората живеещи тук не са родени във Виена а една трета за изцяло чужденци. Така че истинските виенчани да може би 1/3 от жителите - и да много лицемерни, двулични и учтиви са.Чистота и транспорта са много високо,сравнително евтино е на фона на градове като Париж,Лондон или Амстердам където има хора от цял свят и не е много приятно да се разхождаш вечер особено около гари, спирки на метра и т.н.
17
9
 
31
 
! Отговори
вярно е преди 1 година
5 дни във Виена преди ковид, като туристи. Пийнал виенчанин като чу, че говорим друг език тръгна да ни пъди от града си. Възрастна виенчанка на съседна маса в лъскаво кафе се обърна и попита откъде сме. Като казахме българи - ах, прислужницата ми е българка. За дълго ли сте тук? Казваме не, кратко пътешествие. Реакцията й - е, тогава може.
16
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
робът не е свободен. оковите са сменени с пари и дългове, а сега и маски. на запад двуезичието е основата на която се гради всичко
15
17
 
16
 
! Отговори
Ентусиаст преди 1 година
На първо място по "дружелюбност", естествено, е москва!
14
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Един викаше: у Австрия само фаша.ги и кра..вешки лай..
13
12
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Богати комплексари. Така си умираттт там в Студеното мръчно градче. Изобщо ненми трябват тея. Предпочитам слънчева Барселона , Рим и много други места. Тея сисели немски там всичките един дол дренки. Нестават за нищо.
12
13
 
12
 
! Отговори
Чудно преди 1 година
Най дружелюбни и миролюбиви са руснаците.Обичат украинците. Някой против ?Седни си . Двойка.
11
19
 
7
 
! Отговори
Някой преди 1 година
Затова Австрия ще оцелее, но Германия, Англия и Франция ще бъдат фалирани и съсипани. Защото всичко има мярка, а те не я знаят ......както е видно България поради съмнителните дето наложиха чалга и партия в парламента...сега и Русия се сдуши с тези и тя ще е съсипана по един или друг начин..... Някой хора градят, а други са *** вземащи и съсипващи... Но от опит мога да кажа, че нас българите никой не ни приема никъде така, че все тая....Понякога трябва да се срути за да се гради пак.. уроци
10
16
 
16
 
! Отговори
Кесаря Тервел преди 1 година
Истанбул не е град а цирей върху лицето на Земята!
9
24
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да сме близо до Русия е нещастие! Предпочитам "недружелюбността" на цивилизованите австрийци пред наглостта и варварството (примитивното мислене) на руснаците !
8
8
 
18
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
от 60 години на миналия век в австрия пристигаха работници от турция июгославия по улиците се напълни със забрадки и шалвари хората започнаха да сизаключват къщите виена отдавна не е град за живеене австрииците познаватбълг черноморие с балкантурист идваха на почивка тук
7
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Маските в обществения транспорт във Виена остават задължителни" ---- освен недрожелюбни, и зомбита...
6
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
парите и лесния живот не са заместител за морал и ценности
5
6
 
12
 
! Отговори
От нащо село преди 1 година
Стойте си у вас навлеци !
4
15
 
15
 
! Отговори
Някой до 3 преди 1 година
Ти си абсолютен роб и продажник. Отивай в Русия да ти покажат нагледно и те какви са. Отсега ще ти кажа, че са същите като тези който не харесваш......
3
9
 
21
 
! Отговори
Някой преди 1 година
То навсякъде е лицемерие...навсякъде е гадост и зараза от зли прости хора от всякакъв сорт. Пари, фалш, суета, надменност, егоизъм, лицемерие и злоба. Това с разните закони, дискриминации и политически глупости е бля бля. Просто без значение кой от къде и какъв хората са такива зли....ако се и сдушът себеподобни накуп забрави.... Навсякъде се върна ниво джунгла. Новият бог е парите и суетата. По делата им ще ги познаете, но когато не очистват пари и интереси.....
2
21
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
добре че сме си на изток и по-близо с русия, запада е изгнил
1
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
щот ги карат насила да носят маски според предната статия