Москва: Боевете в Соледар продължават

В града се сражават щурмови отряди
11 яну 2023 14:30, Елка Василева
234
Москва: Боевете в Соледар продължават
Снимка: архив, БГНЕС

Боевете между украинските и руските войски в Соледар продължават, отбеляза днес министерството на отбраната в Москва, цитирано от ТАСС. Няколко часа преди това руската частна паравоенна групировка "Вагнер" заяви, че е поела контрола над източноукраинския град.

Още по темата
Въздушнодесантни части блокираха северната и южната част на Соледар. Руските въздушно-космически сили нанасят удари по крепостите на врага. В града се сражават щурмови отряди, посочи руското министерство в комюнике.

Войските на Москва от седмици се опитват да превземат този малък град недалеч от Донецк, припомня агенцията.
(БТА, Андрей Шарков)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


234
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
196
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До шайката пропуснал си Сирия донякъде Турция Бразилия Южна Африка Пакистан Арабски страни дори Унгария Кипър Малта
195
7
 
7
 
! Отговори
ШАЙКА преди 1 година
Русия има ресурс да води война с години напред а Украйна ще фалира..зад Русия са Индия Китай Виетнам Сърбия Казахстан Армения Беларус Северна Корея.....
194
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Благодарение на Путин,нашите хладилници винаги са пълни! Каза управителят на Самарската морга.
193
9
 
11
 
! Отговори
42 преди 1 година
Истината е, че и в трети страни където се срещнат руснаци и американци, вторите бързат да бягат като зайци. Американците нямат смелост да се изправят срещу руснаците. Но гадният им коварен план да скарат братя руси от Украйна с другите проработи, за да предизвикат дълга и кръвопролитна война между добри воини с еднакъв манталитет и гени. Ако Щатите бяха демократична страна, трябваше Обама, Клинтън и Байдън вече да лежат в затвора за подпалване на тази война, а не да стоят на власт.
192
9
 
12
 
! Отговори
бай Гошо преди 1 година
да де, ама след като ликвидосаха (денацификацираха) укронацистите в Соледар, и днес надлежно са прочистили мазетата там от наемнически бoклyци, неуспели да се източат като мокри връви, музикантите обявиха, че много им се искало да обяват колко пленници са заловили, но това някакси не им е интерсна тема. И си имат друга работа.
191
10
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руската армия вече е на 10 километра на запад от Соледар, ама българските *** са бавнозагряващи.
190
9
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Когато губиш се оказва че Соледар и бахмут нямали значение.... После ще кажат същото за Краматорск и Славянск и т.н
189
4
 
0
 
! Отговори
Стига глупости преди 1 година
До До Стига глупости: А ти видя ли сателитните снимки или само т'ролстваш на тази тема? Виж ги наистина, ако можеш от това, което показва Гугъл да преброиш колко къщи са цели и колко разрушени направо ще заместиш баба Ванга.
188
17
 
8
 
! Отговори
Таранколу. Com преди 1 година
Е па да ги пуснат да влязат щом имат мерак руските мжики. Само преди да отстъпят украинците да оставят на масата във всяка къща годна за обитаване по 1-2 бутилки метилов алкохол и всичко бързо ще се оправи. Защо въобще се бъхтят за село което реално няма никакво стратегическо значение.Бахмут и той няма специално, но важното в случая е кой какви загуби ще даде и съответно избегне както в жива сила така и в техника
187
10
 
19
 
! Отговори
Укронацизъм преди 1 година
Бившият френски военен Адриан Боке, който говори за украинската инсценировка в Буча, се обърна към Путин и стана руски гражданин. По-рано той каза, че не може да се върне във Франция от страх, че ще бъде лишен от свобода. Той каза още, че има заплаха за живота му и даде пример, че на 26 септември в Истанбул е бил нападнат от агенти на украинските специални служби.
186
3
 
7
 
! Отговори
До Стига глупости преди 1 година
Виж сателитните снимки, като ползваш Гуугл. Ти и това ли не знаеш, или викаш снимките са на лунни пейзажи. Муа-ха-ха. Разочарован съм от твоя нолидж. :)
185
11
 
10
 
! Отговори
Другаре, преди 1 година
Защо още се бъхтат? Нали вече бяха превзели городока? Да не стане, като тримесечният бой за един завод? :)
184
8
 
4
 
! Отговори
Стига глупости преди 1 година
До Soledar: И кога успя да отидеш дотам и да преброиш колко къщи са останали?
183
15
 
10
 
! Отговори
Soledar преди 1 година
В Соледар няма къщи. Всичко е помляно. Велика пабеда. Кога ще видим размотаващият се байрак на комунизЪма, че да наречем Соледар с името "Берлин" за радост на пабедителите. :)
182
12
 
16
 
! Отговори
Дотук беше Соледар преди 1 година
Които са от украинската армия са успели да избягат, успели. Другите или ще отидат в "царствое небесное" или скоро ще ги видим да се предават.
181
12
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Соледар. Около 500 души бяха обкръжени. На обкръжената група е поставен ултиматум - да се предаде до 00:00 часа на 11.01.2023 г. или ще започне прочистването на територията. Първоначално имаше съобщения, че въоръжените сили на Украйна са отхвърлили ултиматума, но след това започна да постъпва информация за предаването на пленници, много от които се оказаха с измръзвания. Тази нощ в Соледар беше около -16 градуса.
180
8
 
7
 
! Отговори
Търтей преди 1 година
При тоталната война резултатите са бързи. Дали няма да има нов фронт около Харков?
179
13
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Соледар е под руски контрол. Боеве продължават в отделни точки при прочистването на града, а не са боеве за контрол над града. Боеспособните обучени части са напуснали нощес града за да бъдат съхранени за по- нататъшни битки с руснаците. Сраженията са между обкръжени фанатици, които няма ка да получат боеприпаси, помощ. Просто искат да отидат при твхния Бандера.
178
15
 
11
 
! Отговори
Не едно животно преди 1 година
Азиатската орда посвети живота на хиляди руски червеееиии за да спечели парченце от село от което само след 2 дни украинците ще ги прогонят:))
177
9
 
9
 
! Отговори
Боби преди 1 година
До Хахахахахахха вземи попрочети Криминалната хроника за РФ и не само криминалната а прес релизите от съдебната система. Ще се уплашиш. След това се опитваш да намериш същото за САЩ а няма корупция - има ама е ЛЕГАЛНА нарича се ЛОБИЗЪМ а БАЙ ДЪН МЛАДШИ Е ВЕЛИК ХУДОЖНИК... След това България... (представете си бавно изпълнение на траурния марш)