Москва: Боевете в Соледар продължават

В града се сражават щурмови отряди
11 яну 2023 14:30, Елка Василева
234
Москва: Боевете в Соледар продължават
Снимка: архив, БГНЕС

Боевете между украинските и руските войски в Соледар продължават, отбеляза днес министерството на отбраната в Москва, цитирано от ТАСС. Няколко часа преди това руската частна паравоенна групировка "Вагнер" заяви, че е поела контрола над източноукраинския град.

Още по темата
Въздушнодесантни части блокираха северната и южната част на Соледар. Руските въздушно-космически сили нанасят удари по крепостите на врага. В града се сражават щурмови отряди, посочи руското министерство в комюнике.

Войските на Москва от седмици се опитват да превземат този малък град недалеч от Донецк, припомня агенцията.
(БТА, Андрей Шарков)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


234
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
116
13
 
9
 
! Отговори
Сбогом Украйна преди 1 година
Спокойно бе, това си е Мариупол номер 2. Ще излязат пак печени зелеви пилета и от тея бункери, за къде бързате. Важно е Зелко да сега куфаро, че да не увисне на некое въже.
115
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе тия в русия ще останат без затворници. Вижте Путин как мисли за народа си, чисти криминалните елементи! Бог да го поживи, този гениален и безаналогов стратег!
114
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 121 путин друго ми каза. На кого да вярвам сега? Той каза, че иска да разоръжи Украйна (стана обратното), иска да спре разрастването на НАТО (стана обратното), да смени режима в Киев, да осигури безопасност на хората в източна Украйна (такава безопасност им осигури, че една здрава сграда не остана в целия Донбас).
113
11
 
4
 
! Отговори
Стига глупости преди 1 година
До до 108: Браво. Това пък е най-плоското обяснение за войната което може да се измисли. А и хвърля малко пушилка върхи поражението на укронацистите в Соледар. Даже и Зозо може да ти завиди.
112
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ама чакай ся, нали вчера главния готвач на РаССията и Пушили казаха че са го превзели и парад щели да правят, ся последно к'во ?
111
5
 
7
 
! Отговори
С колко жертви преди 1 година
СССР завладя източна Европа, и след 45 години я загуби без един изстрел от НАТО!
110
14
 
13
 
! Отговори
Малко за политика преди 1 година
До Анонимен 108: Не ти е ясно за какво воюват и затова се мъчиш да търсиш ползи и загуби. Опълченците от Донецк и Луганск воюват за свободата си. Ако не искаха да воюват щяха да хвърлят оръжието и да се разбягат. А те воюват. И то не защото Путин така е заповядал. След осем години обстрел от укронацистите населението на Донбас вече не иска да живее в една държава с тях. И руската армия ще им помогне да победят. А от войната печелят САЩ, продават си оръжията и газта, а Европа губи.
109
9
 
5
 
! Отговори
до 108 преди 1 година
Забрави най-важното нещо---Русия начеса с тази война повяхналото его и мъжественост на комплексаря путин. Най-трагичното е, че съдбата на света е поставена в ръцете на едно психясало джудже. Ако този неврастеник използва ядрено оръжие и избухне световна война----дано победи за да се радват на победата.......... нашите Копейковци начело с Радев, Никова и Копейкин.
108
5
 
12
 
! Отговори
115 преди 1 година
Остави ти Свободният свят да затъва и обеднява, важното е че блатнатa *** е в подем!
107
8
 
12
 
! Отговори
хахаха преди 1 година
Москва призна че не е превзела Соледар, а лековерните русофили повярваха на лъжеца и криминален престъпник освободен от затвора по ходатайство на Путин през 1999г
106
5
 
6
 
! Отговори
тодор живков преди 1 година
До Анонимен111 - Зачистването Байдън ще го прави и то ще стане бързо .
105
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кофти. Нюйоркските еврей наляха стотици милиарди в Украйна, а възвръщаемост никаква. Че и целият Свободен свят взе да затъва в тази уж прокси война. Масово обедняване, "радикализирани" елементи, некви превратаджии ... Много кофти.
104
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мале за едно порутено село русофилитe изпадат в екстaз. Толкова ли сте отчаяни бе?
103
6
 
10
 
! Отговори
Много пъти преди 1 година
Руската армия се бие, бие, побеждава! Няколко пъти стига до Цариград, стига до Берлин, до Париж, и.... накрая се прибира в кочинката!?
102
6
 
3
 
! Отговори
до 109 преди 1 година
Ами защо още не сте отишли? Какво чакате, Зеля да се изчисти от белото ли?
101
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като правоверен евроатлантик се надявах да видя как НАТО превзема с бой някое населено място. Май няма да доживея.
100
6
 
5
 
! Отговори
До 104 преди 1 година
Ще си още по-объркан като осъзнаеш, че "натовците" още не сме отишли.
99
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво загуби русия до сега от тази война: търговски партньори; Армения и Казахстан като съюзници; милиарди долари; десетки хиляди животи. Какво спечели: Финалндия и Швеция от неутрални, станаха много близки до НАТО. Какво постигна като цели: разоръжи Украйна - украинската армия стана десет пъти по-голяма и по-силна; руско езичното население в източна Украйна се чувства толкова защитено, че няколко милиона от него избягаха от домовете си.
98
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 104 Ами тя е. Украйна спечели хиляди квадратни километри и един голям областен център. русия спечели няколко квартала от едно село.
97
7
 
6
 
! Отговори
Правилно преди 1 година
До *** саздърма: Правилно, това е втората опорна точка на русофобската пропаганда. Копираш Зозо, но няма значение. Сега действай по третата: "Украйна ще победи".