Зеленски: Украинските сили удържат позициите в Соледар

Те нанасят тежки загуби на противника
13 яну 2023 08:20, Елка Василева
285
Зеленски: Украинските сили удържат позициите в Соледар
Снимка: архив, БГНЕС

Украинските сили в източния украински град Соледар удържат позициите си и нанасят значителни загуби на руските войски, каза президентът на Украйна Володимир Зеленски в днешно видеообръщение, предаде Ройтерс.

Още по темата
По-рано днес назначен от руснаците служител в украинския Донецки регион каза, че в Соледар все още има „огнища на съпротива“, в разрез с твърденията, че градът вече е завладян.

Зеленски благодари на две украински поделения в Соледар, които „удържат позициите си и нанасят значителни загуби на врага“.

Президентът каза още, че се е срещнал с висши военни командири и е коментирал с тях в подробности какви подкрепления са необходими в битката за Соледар и близките градчета, както и какви стъпки да се предприемат през следващите дни.

„Обсъдихме ситуацията със снабдяването на войските с оръжия и боеприпаси и сътрудничеството с нашите партньори в това отношение“, каза още украинският държавен глава.
(БТА, Петя Гергова)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


285
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
122
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
България за съжаление е била общо поне 700 години под робство ! Но не това е темата . Освен опорки и обиди друго нямат трроловете.
121
3
 
10
 
! Отговори
Ехаа преди 1 година
Родните кравофили, пак ги тресна лудата крава, злобно мучат *** клишета...а кервана си върви към Артемовск /бахмут по краварски/
120
3
 
8
 
! Отговори
Хаха преди 1 година
Удържат дедовия...
119
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Правилно си написало АНОНИМЕН с главни букви защото е точно така.
118
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Удържат ги....като в Азовсталь ги удържат
117
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От цял свят, само Зеленски и Арестович не разбраха че Соледар замина )) А в момента музикантите вече разчистват сточната гара, дето е на километър западно от селото.
116
1
 
12
 
! Отговори
До 148 преди 1 година
Може от Козяк да са хакнали акаунтът ти. :)
115
13
 
8
 
! Отговори
Русороб преди 1 година
Ко стана, бре тавагишчи? Що овенното руско Министерство на войната не дава никакъв чатлак за пабеда? Има данни, че 3 къщи са превзети от "музикантите", а това хич не е малко. Затворниците умират в имени ***'ина. Браво! Так держать!
114
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пускате ми празни карета и без код не мога да пиша мнения. Толкова ли са страшни моите коментари.
113
14
 
6
 
! Отговори
10 къщи преди 1 година
Абе, дайте им ги тези 10 порутени къщи на джуджетата, за да мирясат и обявят, че са превзели Украйна. Не ги лишавайте от това удоволствие. :)
112
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Опитът за контраатака без оглед на загубите е желание да се коригира катастрофалното положение на ВСУ в този сектор.И изобщо не е изключено подобни действия да се повторят до окончателното прочистване на Соледар от руските войски. Обкръжаването на Бахмут от север, юг и изток оставя на Въоръжените сили на Украйна все по-малко шансове и време за коригиране на ситуацията.
111
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Падането му застрашава значителен контингент в околностите на Северск, тъй като отбраната се усложнява от местоположението: селището е разположено в низина. В случай на окончателна загуба на Соледар и близките села Благодатное, Раздоловка, Вьемка и Веселое, украинските формирования ще трябва да напуснат Северск и други опорни точки поради заплахата от възможно обкръжение. Заедно с освобождаването на Бахмутската агломерация, потенциалната загуба на Северск ще нанесе значителни щети на имиджа на украинската армия, чийто имидж беше изграден през последните шест месеца.
110
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Соледар:ВСУ са се опитали неуспешно да контраатакуват позициите на ВС на РФ и да пробият обкръжението в района на Соледар от територията, която заемат, Парасковиевка. Укрофашистите на френски и британски бронирани превозни средства се опитаха да ударят напредващите руски войски, но бяха обкръжени и след това унищожени от руски самолети.Много малко са успели да избягат. ВСУ действаха без артилерийска подкрепа, тъй като в района на Соледар тя беше почти напълно унищожена. Соледар за ВСУ е важен възел във все още съществуващата отбранителна линия Часов Яр - Бахмут - Соледар - Северск.
109
4
 
6
 
! Отговори
Позитивен преди 1 година
Харесва ми думата "удържат" :)
108
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя все повече ми заприличва с речите си на северно корейския лидер.
107
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Местни жители от Соледар са се оплакали, че укрозомбита са разбивали необитаеми къщи и са товарели имуществото на камиони - хладилници, телевизори, печки, килими, мебели та чак до тоалетна хартия - всичко. В украйна са открити много заложни къщи, които продават плячкосаното от Донбасс
106
3
 
12
 
! Отговори
Тумба-лумба преди 1 година
Зеленски трябва да вдига пропагандна пушилка до 20-ти т.м. когато е поредната среща в Рамщайн.
105
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Имам чувството , че Хитлер е оцелял и сега неговите последователи се подвизават зад кулисите на Г-7 а този евреин не е много благодарен на Червената армия .
104
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Между другото русофилите едва ли знаят, че в тази война е важно да се запази живота на войниците и да се използват в последствие, когато имат достатъчно бойна техника за да унищожават руските фашисти...
103
7
 
16
 
! Отговори
Dj преди 1 година
Огромни украински загуби в жива сила в Соледар. В същото време, на Куршевел, украински милионери купонясват здраво. Шанпанското се лее, както си и трябва