Украинците са се изтеглили от Соледар?

Настъплението на Русия беше осъществено основно от силите на "Вагнер"
18 яну 2023 11:33, Йоана Цонева
152
Украинците са се изтеглили от Соледар?
Снимка: БГНЕС

Към края на дена на 16 януари 2023 г. украинските сили вероятно са се изтеглили от Соледар в Донбас, оставяйки града под контрола на руските военни и прокси силите на групата "Вагнер". Това се посочва в последния разузнавателен доклад на Министерството на отбраната на Великобритания.

Отбелязва се, че украинските сили вероятно са създали нови отбранителни линии на запад.

Настъплението на Русия към Соледар беше осъществено основно от силите на "Вагнер" и беше поддържаща операция, чиято цел бе да позволи евентуалното обгръщане на по-големия град Бахмут.

От британското разузнаване посочват, че в момента един от двата основни маршрута за доставки на Украйна към Бахмут е под нарастващ натиск.

Още по темата
Изображения показват, че от началото на януари тази година южната и източната част на Бахмут продължават да са подложени на интензивен артилерийски обстрел.

Почти сигурно украинските сили продължават да се отбраняват срещу руските сили в покрайнините на града, отбелязва британското МО.

Вчера назначените от Русия власти в Донецка област обявиха, че Соледар е под техен контрол. По този начин те повториха свои предишни твърдения относно съдбата на града, известен като солнодобивен център, където се водят ожесточени боеве.

В петък Москва отново заяви, че силите ѝ са установили контрол над Соледар, но впоследствие украинският президент Володимир Зеленски посочи, че сраженията за този и други градове в Източна Украйна продължават.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
5
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А? Ама що така, бе лакеи на Козяк? Ама защо чак сега? Преди два дни "музикантите" превзеха извънградския квартал "Соль", който е на няколко километра западно от Соледар, даже видео има. Три дни руснаците съобщават официално, че са превзели града, но Смъркача отрича като комунист на разпит. Даже редовите укри разбраха, но лъжльовците продължават да отричат! Harла, двулична craн.
73
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Изтеглили" не е правилната дума.
72
38
 
9
 
! Отговори
zfh преди 1 година
Дано всички руски сви.ни да бъдат изтребени!! Тази свин.ска нация трябва да бъде заличена и сбърканото им ДНК да се прекъсне!!! Чичо Ади започна, но САЩ и Англия му попречиха-дано сега да са си взели поука!!
71
26
 
12
 
! Отговори
Георги преди 1 година
Няма държава, която да може да подчини славния украински дух и да ги бие на евровизия!
70
5
 
34
 
! Отговори
Анонимен до Бачкатор преди 1 година
Малко не са ти ясни работите ама хайде аз живея във Великобритания от 15 години и такова повишение на цените на ток и вода не съм виждал. За хранителните стоки да не говоря. И това е от както започна конфликта санкциите не вършат никаква работа в момента печели само сащ. Но не държавата а ВПК защото сащ са 100 милиарда назад от тази война. И по всичко личи, че ще я загубят.
69
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Под сординка казват,че губят Бахмут ;)
68
2
 
36
 
! Отговори
Ха преди 1 година
Че те руснаците преди седмица го обявиха това
67
5
 
46
 
! Отговори
Анонимен до 66 преди 1 година
Там е работата, че Русия не се страхува от НАТО и си блъскат Укрите като маче у дирек. По скоро е обратното защото НАТО ако не се страхуваше от Русия досега да е влязло 100 пъти. Имам чувството, че деца пишат коментари.
66
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като чета коментарите, разбирам, че повечето са в добро настроение. Това потвърждава правилната ориентация на обществото ни. Колкото и управляващите да ни убеждават в противното.
65
6
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 66. Аз като гледам Руснаците не ги е страх от нищо и си правят каквото искат.
64
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 66. И как го разбра това?
63
30
 
3
 
! Отговори
До 63 преди 1 година
Тогава,защо безстрашни рашисти се страхуват от НАТО?
62
5
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
НАТО е едно много рекламирано НИЩО.
61
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Великобритания изкупува Руски петрол от Индия, сащ директно от Русия. Но иначе лицемерите карат Европа да налага санкции и да не изкупуват Руска газ и петрол защо така помагали на Русия. А иначе за тях няма проблеми. С Окрайна е свършено въпрос на време е всичко да приключи. Естественно с безусловна капитулация на Окраинците. Така и не го видяхме това НАТО що за стока е нищо, че инкогнито помагат с оръжие, пари и жива сила. Ама директно го е шубе да излезе срещу Русия.
60
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 53 тодор живков. Така, така. Само дето се оказа, че НАТО е един пробит чувал. Щом в Германия три от изтребителите не са успели да излетят изобщо, какво да кажем. Оказва се, че голяма част от танковете не са боеспособни.
59
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Скоро украинците ще видят какво е да си салама м/у две филии хляб. Като дойдат и ония от Беларус.
58
5
 
28
 
! Отговори
хаха преди 1 година
Според наглосаксите хайли лайкли укрите са се изтеглили. Явно не им е харесала музиката на "Вагнер".
57
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 57. А дано. Една черна дъпка по малко.
56
1
 
27
 
! Отговори
9 преди 1 година
Е как бе!? Нали руснаците лъжеха за Соледар! Ама сверявайте си статиите и инфото бе, колеги...
55
3
 
33
 
! Отговори
Антинатовец преди 1 година
Украйна изчезва от световната карта.