Кремъл отрече да има напрежение между руската власт и Вагнер

Песков също така заяви, че Русия не атакува жилищни сгради
16 яну 2023 18:00, Нели Христова
33
Кремъл отрече да има напрежение между руската власт и Вагнер
Снимка: БГНЕС

Кремъл днес заяви, че руските сили не са нанасяли удари по жилищни сгради в Украйна, два дни след като в град Днепър беше ударен жилищен блок при голяма руска ракетна атака. Между временно броят на жертвите нарасна до 40.

По време на разговор с репортери говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви: "Руските въоръжени сили не нанасят удари по жилищни сгради или обекти на социалната инфраструктура. Нападенията се извършват по военни цели, явни или прикрити".

Украинските военновъздушни сили твърдят, че блокът е от ударен от руска ракета Х-22. Киев твърди, че не притежава оборудване, с което да я свали.

Песков намекна, че до инцидента се е стигнало в резултат на изстреляни от украинската ПВО ракети, които са прeхванали руската ракета. Говорителят на Кремъл допълни, че "някои представители на украинската страна" са стигнали до същото заключение.

Той имаше предвид Олексий Арестович, съветник на украинския президент, който заяви в събота вечерта, че изглежда, че руската ракета е паднала върху жилищния блок, след като е била свалена от украинската ПВО. Коментарът му предизвика гняв в Украйна, което накара Арестович да се извини.

Пред репортерите Песков също така отрече да съществува напрежение между руското министерство на отбраната и частната военна компания "Вагнер", предаде БТА.

За това се заговори в петък, когато министерството на отбраната съобщи за превземането на град Соледар, но без да спомене и дума за ролята на наемниците от "Вагнер“. Евгений Пригожин, създателят на наемническата група, се оплака от опитите за омаловажаване на ролята на неговата частна армия. По-късно министерството на отбраната похвали "смелите и самоотвержени действия" на бойците на "Вагнер".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
0
 
! Отговори
??? преди 1 година
Откъде тази снимка, че изглежда почти като нашенско, ама по-запазено.
29
1
 
1
 
! Отговори
toti преди 1 година
Тежко и горко на Москва...с тоя Вагнер шега не бива,а утре ще трябва да му ялатят мелиядри за кървавата услуга и това ще има доста разходи ,но да се оправя ,,бащицата''!!Нищо чудно да си направи собственна държава с център ДОмбас...тъка де...сметки???
28
3
 
9
 
! Отговори
Д-р Психиатров преди 1 година
До Пригожин победител - Заместник готвача защо избяга в капиталистическа дэржава. Да не е луд да остане в Рассия, където реално Джуджака коли и беси. Глав. Готвача ще е следващият. Путин не прощава, а това е не само хвърлена ръкавица, но и резил за редовната армия от голобради съветски олигофренчета, с които Рассия е снарядена и готова да хвърли в месомелачката.
27
5
 
7
 
! Отговори
Итар тасс преди 1 година
От както Русия нападна Украйна украинците сами започнаха да си рушат жилищните сгради според Кремъл.
26
4
 
5
 
! Отговори
Кокошинков преди 1 година
Недоразумението Сармат и Кинжал - точност +- 20км.
25
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия има и добри ракети, но подобно на американците, не смята, че трябва да се позлват в Украйна.
24
1
 
8
 
! Отговори
нееее преди 1 година
не можем и да си опмислим даже!Явно марсианците са ударили.
23
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Укритата да не стрелят с ПВО-тата, за да не отклоняват ракетите на Путин от военните обекти.
22
7
 
8
 
! Отговори
Пригожин победител преди 1 година
Пригожин стана много известен и голям герой и засрами некачествената путинска армия. Спечели пабеда в Соледар. Ако бях на негово място, веднага бих избягал, защото започвам да засенчвам Путин и армията му, руският народ обича силни лидери и пабедители и, или трябва да направиш преврат и да се спасиш, или да чакаш като ягне, кога Путин ще те убие.
21
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Песков: Украинците си взривяват сами сгради.... Ние никога не сме нападали Украйна. Дали може да осъзнае колко е пропаднал.
20
8
 
7
 
! Отговори
Бай Иван преди 1 година
Хохлите продължават да разполагат оръжия и военни в цивилни обекти, за да ги ползват за жив щит, на всеки му е ясно клоунадите им вече ;) !!!
19
7
 
5
 
! Отговори
Фотограф 23 преди 1 година
Не атакували жилищни сгради? Значи е обратното.АТАКУВАТ и убиват цивилни.Това правят.Истински снимки.
18
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Щом Кремъл отрича нещо , значи всичко е ясно
17
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Х-22- Ракети, чиято цел е самолетоносачи. Нерде самолетоносачи, нерде жилищни сгради...тоя нар...коман из..бива сам народа си.
16
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Свърши се ! Да не си губим времето в омразни съчинения Баба Меца този път нема да се оттърве от дръвника .
15
7
 
2
 
! Отговори
мерач на HAIMARS преди 1 година
Какво ни интересува нас какво се случва между едни пияндурници и други пияндурници и едните и другите са за трепане .
14
8
 
6
 
! Отговори
говорить Москва преди 1 година
Тия от Кремъл не смеят да кажат нищо на "готвача" че може да дойде и да ги ошамари.
13
8
 
9
 
! Отговори
Люсенка Арестович преди 1 година
Този правителствен лъжец се изпусна и сега във Уруина такава информационно- пропагандна буря се вихри! И те не могат да повярват че някой е казал истината за укро-ПВО то!
12
9
 
9
 
! Отговори
На лъжата краката преди 1 година
Укропитеците се увъртеха в лъжипокрай тоя блок! Още от първата буква на 'новината' неше ясно че укро-ПВОто. Сега всички се смеят на укро-измислиците!
11
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ей помня ония глупости дет русия щяла да ни превземе само с оркестара си :) те тия освен да пеят да танцуват и да праят паради армията им за друго не става