Лукашенко ни поздрави за 3-ти март: За България и нейната независимост са се борили и беларуси

Той отбеляза, че сътрудничество между двете страни има
3 мар 2023 14:40, Нели Христова
75
Лукашенко ни поздрави за 3-ти март: За България и нейната независимост са се борили и беларуси
Снимка: БГНЕС

Неблагоприятната политическа ситуация не може да сломи духа на дружбата, да скъса многобройните междуличностни връзки между беларуси и българи, това се казва в поздравление за 3 март от президента на Беларус Александър Лукашенко. Както е известно от началото на войната срещу Украйна Беларус подкрепя Русия, като страните от ЕС вече обсъждат санкции и срещу тази страна.

"От незапомнени времена нашите страни ги обединяват славянските традиции, общите духовни ценности, православието и кирилицата. Въпреки факта, че Беларус и България са избрали различни пътища на развитие и съюзи, нашето сътрудничество винаги е било конструктивно и е било изградено на принципите на доверие и уважение", се казва в поздравлението, разпространено от посолството на  Беларус в България.

Лукашенко отбелязва също, че за освобождението на България и нейната независимост са се борили и беларуси. Президентът на Беларус подчертава, че Минск е неизменно заинтересован от възстановяване на равноправния политически диалог със София, разширяване на търговско-икономическото взаимодействие, контакти между регионите, съвместна научна, образователна и хуманитарна дейност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Напълно приемлив Поздрав! Да оставим на страна "политиката" и признаем уважение към Русия,Беларус ,Украйна и др! Жертвите от освободителите ни,бяха дадени днес да помним кои сме! Вечна слава на героите!
51
1
 
1
 
! Отговори
Маилс преди 1 година
До до 51 Ти пък къде се изходи неподготвен бе ***.Ние 90 та закво се борехме =за достоина реализация,кои където и както я вижда.В България победи родовата -шуробаджинащината естесвено е че всеки кадърен човек си е взел *** под мишка и беж да го няма .Ми оправяите се ,не ми обесняваите колко е на 100 половината.Тръгнал да обеснява мотивите ни,ми ти си *** как да ги обясниш.Наемен работник=различно заплащане ,ми узреи иначе ръцете от *** вън .
50
13
 
5
 
! Отговори
до 51 преди 1 година
Дреме им на англичаните за задунайската ти губернийка . За последните 30г над милион българи избегаха в Англия , западна Европа и Америка . Спасиха се от сибирската империйка .
49
11
 
24
 
! Отговори
Браво! преди 1 година
Лукашенко - достоен президент!
48
8
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Каааак? Веерлно ли? Аз си мислех, че САЩ са ни освободили??
47
9
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За англичаните днес е много тъжна дата. Те са били, разбира се срещу Русия и на страната на султана, както и днес. И нашият празник на 3 март накърнява силно евроатлантическите им ценности.
46
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Но най-много са се борили англичани и американци. Затова сега трябва да си сменим имената с англиски и да приемем латиницата в знак на благодарност. А вместо паметник на съветската армия да сложим паметник на Чарлз трети и мамка му Елизабета все втора.
45
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това значи че и ти си искал парче от България . Като сибирската империйка .
44
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Генерал Гурко е беларус.
43
4
 
21
 
! Отговори
Зор заман преди 1 година
Ще ни поздравят от ЕС. Нали ще им се счупи езикът да произнесат думата Русия.
42
19
 
6
 
! Отговори
123 преди 1 година
От всички, които са ни поздравили, вие избрахте да публикувате този? Доста тенденциозно в негативна посока.
41
8
 
28
 
! Отговори
Сандо преди 1 година
Друг някой да ни е поздравил? Нашите приятели от ЕС май ни забравиха
40
7
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лукашенко запази страната си от разруха, а България биде окрадена през последните 33 години. Кога ще бъдат осъдени престъпниците, като почнем от Бриго и стигнем до Тулупа ?
39
20
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А хората, борещи се за беларуската независимост от Русия в дневни дни биват пращани в затвора. Ей такъв Киев искат руснаците - като Минск, с пионка начело. Това е руското влияние и руския свят. Тоталитарен контрол, ограбване на народа от олигарси и всичко под заплахата от митичния запад, който искал да направи хората безполови.
38
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пиша пак, понеже цензурират... :) ... До Me "Никой чужд войник не се е бил за нашата независимост, а за разширяването на Руската империя!" - Дори и така да е, резултатът от водената от тях битка е нашата свобода. Аз съм благодарен за резултата, а за какво реално са се били (може да са ги заплашили със смъ_рт, ако не искат да участват във войната т.е. да са се били за собствения си живот) си е тяхна работа... :)
37
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Me "Никой чужд войник не се е бил за нашата независимост, а за разширяването на Руската империя!" - Дори и така да е, резултатът от водената от тях битка е нашата свобода. Аз съм благодарен за резултата, а за какво реално са се били (може да са ги заплашили със смърт, ако не искат да участват във войната т.е. да са се били за собствения си живот) си е тяхна работа... :)
36
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Благодарим ви братя!!!
35
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На 3-ти март много българи обясняват, че във Руско-Турската война от 1877-78 година не само руснаци са ни освобождавали - факт. Не е хубаво да се отричат фактите, затова няма да отричам нищо. Обаче имам два въпроса. Ако днес във войната в Украйна на страната на Украйна се бият примерно французи, означава ли, че Франция участва във войната? Другият въпрос е, дали беларусите, финландците и всички останали щяха да дойдат да се бият за свободата ни, ако Русия не беше обявила война на Османската им.?
34
10
 
2
 
! Отговори
none преди 1 година
Отвяжись, Лукашенко !
33
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Благодарим! Дано и вие да се освободите!